Món Esport
Detecten un conflicte d’interessos entre el Madrid i el col·lectiu arbitral

Els últims dies ha esclatat el cas del pagament del Futbol Club Barcelona a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira. Un pagament que es va fer a canvi de, en la teoria, un assessorament verbal, i que ha provocat molta controvèrsia. Figures com el president de LaLiga, Javier Tebas, s’han pronunciat al respecte, i han parlat d’un tema important dins de tot plegat: el conflicte d’interessos.

S’ha parlat d’un conflicte d’interessos perquè mentre el Barça pagava diners a Enríquez Negreira, aquest treballava al CTA, fent tasques com la de designar àrbitres per partits de la Primera Divisió espanyola. Per tant, s’ha donat un element molt polèmic, però que no té el Barça com a únic protagonista. I és que les últimes hores, diversos mitjans de comunicació han apuntat cap al Reial Madrid.

El Reial Madrid també ha provocat un conflicte d’interessos

Aquesta setmana, ja s’havia comentat un episodi que el club blanc va tenir fa una dècada similar a l’actual del Barça. Concretament, es va recordar com el Madrid va contractar l’exàrbitre de la Primera Divisió Carlos Megía Dávila, per exercir com a delegat, en l’inici de la segona etapa de Florentino Pérez com a president merengue. Per fer la tasca de l’assessorament o, bàsicament, d’establir una bona relació amb els àrbitres o de comunicar els possibles canvis de normativa del futbol a entrenadors i jugadors.

Florentino Pérez, president del Reial Madrid, durant la presentació de Karim Benzema com a fitxatge, l'estiu de 2009 | Europa Press
Florentino Pérez, president del Reial Madrid, durant la presentació de Karim Benzema com a fitxatge, l’estiu de 2009 | Europa Press

Doncs bé, recentment, diversos mitjans de comunicació han detectat un conflicte d’interessos entre el Reial Madrid femení i l’arbitratge de la Liga F. S’ha detectat, concretament, que Megía Dávila està casat amb una èxarbitra anomenada Yolanda Parga, que és la màxima responsable de l’arbitratge femení dins de precisament el CTA, des de gener de 2022.

Si bé aquesta tessitura no té per què ser controvertida, el diari Sport ha recordat un dubtós penal que el Reial Madrid femení va rebre a favor la temporada passada, contra el Madrid CFF, i que va ajudar les blanques classificar-se per a la UEFA Women’s Champions League al final del curs. A més, en un article de 2022, el diari El Confidencial va tractar aquesta qüestió amb un gran esperit crític.

Per una banda, va posar en dubte els mèrits de Parga per haver rebut un càrrec tan important. En el seu comunicat per anunciar la contractació de Parga, la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va anunciar que Parga havia arbitrat a la Segona Divisió del futbol espanyol, cosa que potser no la posicionava com una candidata ideal. A més, El Confidencial va recalcar que Parga ha assistit a molts partits del Reial Madrid femení en l’Estadi Alfredo di Stéfano, club en el qual treballa el seu marit.



Més notícies
Els Mossos d'Esquadra, a les oficines del Futbol Club Barcelona | Europa Press
Investiguen el pagament del Barça a un exàrbitre pel seu assessorament
Notícia: Investiguen el pagament del Barça a un exàrbitre pel seu assessorament
Comparteix
La Fiscalia investiga el pagament d'1,4 milions d'euros del Barça a DASNIL 95 entre 2016 i 2018
Florentino Pérez, president del Reial Madrid, durant la presentació de Karim Benzema com a fitxatge, l'estiu de 2009 | Europa Press
El Reial Madrid també va contractar un àrbitre per rebre assessorament
Notícia: El Reial Madrid també va contractar un àrbitre per rebre assessorament
Comparteix
El club blanc va contractar l'any 2009 el col·legiat retirat Carlos Megía Dávila, com ha fet el Barça recentment amb Enríquez Negreira
Joan Laporta, president del FC Barcelona | Europa Press
El Barça demana a una empresa externa que investigui el cas dels àrbitres
Notícia: El Barça demana a una empresa externa que investigui el cas dels àrbitres
Comparteix
El club ha mogut fitxa després que s'hagi conegut la notícia sobre Enríquez Negreira
Luis Rubiales, president de la RFEF | Europa Press
La RFEF podria emprendre mesures legals en el cas del Barça i els àrbitres
Notícia: La RFEF podria emprendre mesures legals en el cas del Barça i els àrbitres
Comparteix
La RFEF ha emès un comunicat on explica cinc punts clau pel cas

Comentaris

  1. Icona del comentari de: M'importa una merda a febrer 17, 2023 | 21:02
    M'importa una merda febrer 17, 2023 | 21:02
    M'importa una merda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa