Món Esport
La greu sanció a la qual s’enfronta Fede Valverde pel cop de puny a Baena

Quatre dies després de l’incident en què Fede Valverde, jugador del Reial Madrid, va propinar un cop de puny a Álex Baena, jugador del Vila-real, la qüestió segueix portant cua. Les dues bandes continuen defensant les seves raons, Fede Valverde i el seu entorn justifiquen l’agressió amb el que suposadament va dir Baena i l’agredit nega que ell digués la frase per la qual Valverde hauria decidit colpejar-lo al final del darrer partit de Lliga entre els dos clubs. Tot i la guerra que s’ha creat, ja se sap que la Comissió Antiviolència actuarà sobre el cas i decidirà quina sanció aplica al jugador uruguaià.

Guerra a les xarxes entre Baena i l’entorn de Fede Valverde

Álex Baena ha parlat de nou a les xarxes socials amb un comunicat en el qual exposa que després del que va passar “van sortir a la llum unes declaracions que deien que havia desitjat el dolor d’un familiar” i que no s’ha publicat “cap evidència que provi els fets que se m’imputen“. A més, en el comunicat Baena també denuncia que ha rebut amenaces de mort i el dany que està rebent: “He rebut amenaces, insults i inclús missatges privats desitjant la mort de la meva família”. Finalment, el futbolista acaba expressant el seu desig de què “la justícia faci el seu treball“.

Qui encara no s’ha pronunciat sobre el cas és l’agressor, però qui sí que ho ha fet és Mina Bonino, parella del jugador, que en un llarg comunicat, també a Twitter, hores després del d’Álex Baena, explica en un fil tot el que ella ha estat patint i intenta justificar que Valverde agredís Baena. La dona del jugador expressa que en cap moment s’haurien aprofitat d’una desgràcia per justificar una agressió i que és totalment veritat la frase que va dir Baena: “Imagina’t tot el que he passat i que et diguin que t’aprofites d’una desgràcia. Em parteix el cor, i és veritat. Les paraules fan mal més que qualsevol cop (referint-se a les paraules de Baena en el seu comunicat) i no estic preparada per haver de reviure tot això de nou”.

Referint-se a la incompareixença de Fede Valverde, que des que va succeir l’agressió no ha parlat, diu que “hi ha límits, i el límit arriba fins al dolor directe que algú pugui ocasionar. No soc portaveu de ningú, transmeto el meu dolor, i si hi ha algú que no surt a parlar és perquè no vol reviure de nou el que va passar“.

Antiviolència actuarà en el cas

Més enllà dels comunicats de les parts afectades, la Comissió Antiviolència es personarà d’ofici en el cas i decidirà quina és la sanció que li aplica al jugador per la greu situació que va causar. Segons ha pogut saber la Cadena SER, si s’opta per la via esportiva li podrien caure de 2 a 4 partits, però per la via penal el jugador podria ser sancionat fortament d’entre un a sis mesos sense entrar a recintes esportius.

En un acte amb el Real Sporting de Gijón, el president de LaLiga, Javier Tebas, ha expressat la seva opinió sobre el cas i destaca que l’agressió de l’uruguaià és “una acció reprovable, la provocació és un atenuant i mai la justificació del fet. Serà Antiviolència qui hagi de posar les sancions corresponents”.



Més notícies
Fede Valverde, jugador del Reial Madrid | Europa Press
Fede Valverde li propina un cop de puny a Baena després del partit
Notícia: Fede Valverde li propina un cop de puny a Baena després del partit
Comparteix
L'uruguaià ha agredit el jugador del Vila-real al pàrquing després del partit. La seva baralla ve del partit de Copa al gener, en què Baena li hauria dit "plora ara que el teu fill no naixerà"
Álex Baena, jugador del Vila-Real | Europa Press
Tot el que se sap del cop de puny de Valverde a Baena
Notícia: Tot el que se sap del cop de puny de Valverde a Baena
Comparteix
A hores d'ara encara no hi ha les proves exactes per les quals Fede Valverde va agredir Álex Baena
Samu Chukwueze, jugador del Vila-real | Vila-real CF
El Madrid perd a casa contra el Vila-real i pot quedar a 15 punts (2-3)
Notícia: El Madrid perd a casa contra el Vila-real i pot quedar a 15 punts (2-3)
Comparteix
El conjunt groguet ha remuntat un 2-1 en contra i el Madrid continua deixant-se punts a la Lliga
Ansu Fati, durant el derbi contra el Girona | Europa Press
El Barça i el Girona signen un empat que va bé als dos equips (0-0)
Notícia: El Barça i el Girona signen un empat que va bé als dos equips (0-0)
Comparteix
El derbi al Camp Nou ha tingut una primera part vibrant, però ha anat de més a menys a la segona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa