El Barça i el Girona signen un empat que va bé als dos equips (0-0)

Un punt per al Barça, un punt per al Girona. Els culers s’allunyen una mica més del Madrid al capdavant de la Lliga després de la derrota contra el Vila-real i els blanc-i-vermells fan el mateix respecte al descens i treuen un resultat positiu d’un estadi tan complicat com és el Camp Nou (0-0). En cap cas es pot dir que els dos equips hagin saltat a la gespa amb la intenció d’empatar. La primera meitat ha estat preciosa, però ha acabat sense gols. No obstant això, a mesura que avançaven els minuts a la segona, ambdós conjunts han vist que l’empat els anava bé, no han volgut prendre riscos innecessaris i s’han acabat repartint els punts.

El derbi al Camp Nou demostra el bon estat de forma del futbol català

El derbi ha començat amb una velocitat i un ritme vibrants. La primera arribada ha estat del Girona, on Taty Castellanos ha estat a punt d’encarar Ter Stegen i obrir la llauna, però Koundé ha intervingut amb una gran acció defensiva per evitar-ho. Després ha contestat el Barça, amb un xut de Lewandowski que ha marxat desviat per molt poc per sobre del travesser. Tot això ha passat abans del minut cinc, cosa que ha deixat més que demostrat que seria un duel molt entretingut, amb dos equips molt valents i anades i vingudes constants.

En línies generals, el Barça ha tingut el domini del joc. Ansu i Raphinha, molt actius, han buscat constantment accions ofensives per castigar la porteria de Gazzaniga. El porter argentí ha tingut una gran intervenció en evitar que la pilota entrés al fons de la xarxa al tram inicial després d’una passada enverinada d’un company. Tot i això, el Girona no s’ha esperat tancat enrere i ha aprofitat totes les vegades que ha tingut la possessió per sortir a l’atac.

Una de les ocasions més clares de la primera meitat ha arribat després d’una gran passada d’Ansu Fati per a Raphinha. Control encara més bo del davanter brasiler, rematada a boca de canó i aturada sensacional de Gazzaniga. En el córner immediatament posterior, Araujo ha rematat de meravella i el porter argentí ha tornat a volar per treure la pilota quan ja estava entrant. El VAR ha hagut de revisar l’acció, perquè l’esfèrica no ha entrat del tot pels pèls. En qualsevol cas, tots dos equips han fet mèrits per avançar-se en el marcador, però s’ha arribat a la mitja part sense gols.

Sergio Busquets i Oriol Romeu, durant el Barça-Girona | Europa Press
Sergio Busquets i Oriol Romeu, durant el Barça-Girona | Europa Press

El Barça i el Girona no poden aguantar el ritme i signen l’empat a la segona part

La segona meitat ha tornat a començar amb intensitat. Al primer minut, rematada de cap d’Eric Garcia totalment sol que ha marxat per sobre del travesser. Tot i que el Barça ha començat atacant, el Girona ha trobat en els primers minuts de la segona part els seus millors moments. Sense cap mena de dubte, l’acció més clara ha estat una passada en profunditat brutal per a Castellanos, mà a mà claríssim davant de Ter Stegen i el davanter argentí ha enviat la pilota fora de manera incomprensible.

Després d’aquest gran ensurt, el Barça ha contemporitzat més el tempo del duel i ha intentat recuperar el control. Gavi ha tingut una ocasió claríssima que ha desaprofitat per voler xutar en comptes de passar-la a algun company. La segona part, però, ha estat menys intensa que la primera. Xavi ha fet canvis per revolucionar el joc i no ha estat fins que s’ha inventat Jordi Alba de fals extrem que no ho ha aconseguit. De les seves botes ha sortit una passada de la mort a l’interior de l’àrea que ha estat a punt d’acabar en un gol en pròpia porteria de David López.

A mesura que s’anava apropant la recta final del duel, tots dos equips han apostat per no prendre mal amb riscos innecessaris i el joc s’ha anat refredant. Només al temps afegit han arribat les darreres ocasions clares, en aquest cas del Barça. Gazzaniga ha tornat a intervenir de manera vital amb una gran aturada a Gavi, mentre que una rematada d’esperó de Lewandowski també ha estat a punt de suposar el gol de la victòria.

DIRECTE | Barça-Girona de Lliga (0-0)
Notícia: DIRECTE | Barça-Girona de Lliga (0-0)