El Madrid regala el lideratge al Barça amb un partit nefast a Vallecas (3-2)

La jornada número tretze de La Lliga Santander ha conclòs amb el derbi madrileny entre el Rayo Vallecano i el Reial Madrid. Els del barri de Vallecas han dominat el partit durant bona part del duel i han trobat la recompensa al seu joc derrotant el líder de la classificació. I és que, els de Carlo Ancelotti s’han vist dominats pel conjunt d’Iraola en la possessió, les ganes i l’estil de joc. Amb aquesta victòria el Rayo Vallecano és l’únic club de la primera divisió que no ha perdut ni contra el Futbol Club Barcelona (0-0) ni contra el Reial Madrid (3-2). A més a més, provoca que els blaugranes recuperin el lideratge de la competició en solitari.

La crònica del Rayo Vallecano-Reial Madrid

El conjunt de Vallecas ha sorprès els blancs des del principi de l’enfrontament. Santiago Comesaña ha rebut una pilota dins de l’àrea després d’una bona acció dels locals per banda esquerra i, sense controlar, ha rematat a la porteria de Courtois. El belga no ha pogut impedir que la pilota entrés i el Rayo s’ha posat per davant en el marcador (1-0). No obstant això, tot i que els locals estaven dominant el partit amb bones accions, el Reial Madrid s’ha trobat amb un penal a favor després que el VAR revisés si un defensor del Rayo havia fet la traveta a Asensio. Luka Modric ha rematat des dels onze metres i ha posat l’empat al marcador (1-1).

Quedaven menys de cinc minuts pel final de la primera part i, quan semblava que el duel podia marxar amb l’empat a un al marcador, Eder Militao s’ha alçat al cel de Vallecas per a marcar el segon del Madrid caçant un centre de Marco Asensio. El defensa brasiler ha rematat amb la testa per posar per davant els blancs per primera vegada en tot el partit (1-2). Ara sí, tothom intuïa que el resultat ja era definitiu per a la primera part, però el lateral esquerre del Rayo Vallecano, Álvaro García, s’ha trobat amb una pilota refusada per rematar amb potència a la porteria del Madrid i doblegar les mans de Courtois, que no ha pogut fer res per aturar el xut (2-2).

Dani Carvajal aturant un atac del Rayo Vallecano | Reial Madrid CF

Finalment, ja a la segona part, Dani Carvajal ha tocat la pilota amb les mans dins de l’àrea. L’àrbitre del partit no ho ha vist en primera instància, però el VAR ha corregit la seva decisió i el Rayo Vallecano ha disposat d’un penal favorable al minut 65 de partit. Óscar Trejo ha estat el responsable de xutar-lo amb la mala fortuna que Courtois ha aturat el llançament. No obstant això, el porter dels blancs s’havia avançat uns centímetres de la línia de gol invalidant l’aturada. Trejo ha repetit el llançament i, aquest cop, no ha fallat.