Món Esport
Missió complerta: Dani Alves anirà al Mundial
agraph -->

La Confederació Brasilera de Futbol (CBF) ha publicat la definitiva convocatòria, de 26 jugadors, per al Mundial de Qatar que ha fet l’entrenador de la selecció masculina brasilera, Tite. I la presència més destacada és la de Dani Alves. El lateral actualment al Pumas mexicà ha aconseguit el seu gran somni: acabar la seva carrera amb la disputa de la seva tercera Copa del Món, per intentar aixecar el trofeu, que és l’últim que li queda.

Dani Alves, aixecant el premi a millor jugador de la Copa Amèrica | Europa Press

La brutal feina que ha fet Dani Alves per convèncer el seleccionador brasiler

Es tracta d’una gran història. Dani Alves és un gran futbolista, però la seva edat podia ser un obstacle a l’hora de ser seleccionat. Té 39 anys. Però ho ha fet. I s’ho ha treballat de valent. Fa un any, el de Juazeiro estava jugant al Sao Paulo. Però el seu contracte va acabar i, amb el desig mundialista entre cella i cella, va trucar a Xavi Hernández per fer-li una proposta: jo jugo al teu Barça, mancat de laterals drets de garanties, i ho faig cobrant relativament pocs diners, sense generar soroll i aportant només positives. A canvi, tu em deixes guanyar visibilitat i rodatge per al Mundial.

Dit i fet. Alves va incorporar-se al Barça el mes de novembre de 2022, i va redebutar-hi el mes de gener. Va ser una notable incorporació, ja que Xavi no confiava en Sergiño Dest ni Oscar Mingueza per a una posició que havia quedat orfe precisament des que el mateix Alves va marxar del Barça per primer cop, l’estiu de 2016. A més, Sergi Roberto patia una greu lesió.

El notable rendiment d’Alves en el seu retorn al Barça

Des del seu redebut, a la Copa, contra el Linares, va disputar catorze partits de vint-i-dos possibles. Cal recordar que es va perdre totes les participacions a la UEFA Europa League, ja que en el mercat hivernal només es podien inscriure tres jugadors nous, i el club presidit per Joan Laporta havia fet quatre inscripcions. Uns catorze partits en els quals a banda de tapar el forat esmentat, va aportar molt. Va marcar un gol, en aquella exhibició contra l’Atlètic de Madrid, i va repartir tres assistències.

Els blaugranes Dani Alves, Ousmane Dembélé i Pedri González celebren el gol de l'últim | FC Barcelona
Els blaugranes Dani Alves, Ousmane Dembélé i Pedri González celebren el gol de l’últim | FC Barcelona

El Pumas mexicà, un destí per continuar posant-se a to

La temporada va acabar, i sorprenentment, després que molts rumors apuntessin a una renovació, els camins es van separar. Xavi, que ara continua sense laterals drets de garanties, va prescindir d’Alves. I Alves es va tornar a buscar la vida. Va trobar un nou destí, menys glamurós però encara amb opcions de sumar minuts: el Pumas mexicà.

Dani Alves, amb la samarreta del Pumas | Pumas MX
Dani Alves, amb la samarreta del Pumas | Pumas MX

Hi va debutar al mes de juliol, abans de tornar al Camp Nou en el trofeu Joan Gamper i rebre un merescudíssim homenatge. I malgrat que l’equip no ha tingut bons resultats, ell ha estat molt bé a nivell individual, que la cap i a la fi era l’important. Ha jugat tots els partits de la fase regular de la Liga MX excepte l’últim, completant-los tots i per tant demostrant un sublim nivell físic.

Dani Alves, jugador de Pumas | FC Barcelona
Dani Alves, jugador de Pumas | FC Barcelona

A més, com que la temporada al país asteca va acabar el passat mes d’octubre, des de llavors ha tornat a creuar l’oceà Atlàntic per a posar-se a les ordres d’un tècnic blaugrana. Aquest cop, per a entrenar, i no jugar, amb el Barça Atlètic del seu també excompany Rafa Márquez. Tot això, unit a la seva experiència, la seva qualitat i el seu caràcter guanyador, que l’ha fet el jugador més guanyador de la història, han provocat que Tite l’acabi seleccionant. I que Dani Alves pugui optar a completar el seu brutal àlbum de cromos de títols col·lectius.

El jugador és, com s’ha dit, el que ha guanyat més títols en tota la història. Té, entre altres, nou títols de lligues nacionals, tres de UEFA Champions League i dues de Copa América. En té de tots… excepte el més valorat de tots: el de la Copa del Món. Com s’ha dit, hi serà la seva tercera participació.

Qatar 2022, el tercer Mundial de Dani Alves

En la seva primera, a Sud-àfrica 2010, la canarinha va fer un bon paper fins que els Països Baixos la van eliminar, a la ronda dels quarts de final. A Brasil 2014, en canvi, la participació va ser ben fosca, amb aquell 1-7 advers a les semifinals, contra Alemanya, si bé Alves es va perdre el partit per lesió. Finalment, a Rússia 2018 no hi va arribar precisament per culpa d’una lesió, en un partit amb la samarreta del Paris Saint-Germain. I els seus companys van tornar a quedar fora en la ronda dels quarts de final, en perdre contra Bèlgica.

Per altra banda, tornant a la vigent convocatòria, també destaca la presència del blaugrana Raphinha, que ha estat un jugador fix per al seleccionador durant 2022. I, encara en clau de la Lliga espanyola, hi ha tres jugadors del Reial Madrid, Éder Militao, Vinicius Jr i Rodrygo Goes, i un del Sevilla, Alex Telles. Altres noms de renom són el de Neymar Jr (Paris Saint-Germain) i Carlos Henrique Casemiro (Manchester United).

La convocatòria sencera del Brasil per al Mundial de Qatar

La convocatòria està formada, concretament, pels porters Ederson (Manchester City), Alisson (Liverpool), Weverton (Palmeiras); els defenses Danilo, Bremer i Alex Sandro (Juventus), Thiago Silva (Chelsea) i els esmentats Alex Telles, Marquinhos, Militao i Alves; els migcampistes Fred i l’esmentat Casemiro, (Manchester United), Fabinho (Liverpool), Bruno Guimaraes (Newcastle), Lucas Paquetá (West Ham), Éverton Ribeiro (Flamengo); i els davanters Gabriel Jesús i Gabriel Martinelli (Arsenal), Antony (Manchester United), Richarlison (Tottenham), Pedro (Flamengo) i els esmentats Vinicius, Rodrygo, Neymar Jr i Raphinha. Hi ha dues absències notables: la del davanter del Liverpool Roberto Firmino (per decisió tècnica), i la del migcampista del West Ham Philippe Coutinho (per lesió). El Brasil lluitarà per aixecar el seu sisè títol, després dels de 1958, 1962, 1970, 1994 i 2002.



Més notícies
Dani Alves, durant la revisió mèdica corresponent al seu segon fitxatge pel Barça | FC Barcelona
Dani Alves entrenarà amb el Barça Atlètic fins al Mundial
Notícia: Dani Alves entrenarà amb el Barça Atlètic fins al Mundial
Comparteix
La temporada a Mèxic ha acabat, i el brasiler, que s'hi retrobarà amb Rafa Márquez, vol continuar en forma per si Tite l'acaba convocant
Dani Alves, feliç durant la seva segona presentació amb el Barça | Europa Press
Alves rep el premi al seu bon rendiment
Notícia: Alves rep el premi al seu bon rendiment
Comparteix
El lateral del Barça, convocat pel Brasil de cara a la propera aturada de seleccions
Jordi Alba i Dani Alves, jugadors del Barça | FC Barcelona
Alves serà el jugador pitjor pagat del Barça
Notícia: Alves serà el jugador pitjor pagat del Barça
Comparteix
El brasiler tindrà el salari fix més baix de la plantilla, però podrà optar a algunes variables
Dani Alves durant un partit de la selecció brasilera | Europa Press
Dani Alves, nou jugador del Barça
Notícia: Dani Alves, nou jugador del Barça
Comparteix
El defensa podrà jugar a partir del gener i signa fins a final de temporada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa