Món Esport
Això ha millorat el Liverpool respecte la darrera final contra el Madrid

El Liverpool lluitarà aquest dissabte per aixecar la seva setena Copa d’Europa. I ho farà a costa d’un Reial Madrid amb qui poca gent comptava en l’inici de temporada, però que poc a poc, sense fer soroll però alhora amb grans i històriques exhibicions de caràcter i remuntades, ha assolit la final de París. Serà una final clàssica europea. Sense anar més lluny, fa quatre anys britànics i espanyols es van topar en la mateixa instància de la mateixa competició. Els blancs van guanyar la final per 3-1, però l’entrenador red de llavors i d’ara, Jürgen Klopp, té la lliçó apresa.

En la roda de premsa prèvia al matx, i qüestionat sobre aquella final de Champions de 2018, Klopp ha reivindicat que “Estem preparats. No hem arribat per sorpresa a París. Des d’aquella final al 2018 hem après a guanyar. He perdut molt a la meva vida, però el Liverpool ha millorat”.

I té raó. Si bé aquell Liverpool tenia molta qualitat, li faltava un esperit guanyador. I poc temps després el va trobar, fitxant homes de la qualitat del defensa Virgil van Dijk i el porter Alisson Becker, per suplir el desafortunat a Kíiv Loris Karius. El curs següent el Liverpool va guanyar la seva primera Champions en més d’una dècada, i el següent la seva primera lliga anglesa en molt de temps.

Klopp i el somni de canviar la inèrcia guanyadora blanca

Això sí, malgrat que el Liverpool ja hagi après a competir, Klopp avisa: “El problema és que el Reial Madrid no perd finals. Tinc el somni de canviar això”. Aquí també té raó. Si en una cosa destaca el club blanc és en tenir la veterania i el caràcter adequats per competir en aquest tipus de partits. I encara més la columna vertebral de l’actual Madrid. Els Dani Carvajal, David Alaba, Luka Modrić, Carlos Casemiro, Toni Kroos o Karim Benzema ho han guanyat tot. I pràcticament no han perdut finals.

Sobre aquella final i els ànims de revenja, Klopp ha recalcat que “tenim més raons per guanyar que prendre’ns la revenja de Kíiv. No ens oblidem d’aquella nit, però no només ens ha d’importar aquesta circumstància”. A més, preguntat pel possible favoritisme blanc, n’ha dubtat: “No sé si el Reial Madrid és preferit. Per història, probablement. Però no vull pensar-hi. És important estar segur d’un mateix”. Finalment, sobre l’estat físic de Thiago Alcántara i Fabinho, dos migcampistes de l’equip que arribaven amb un estat físic qüestionable a la final, Klopp tranquil·litza: “Estan bé. Van entrenar ahir i també ho faran aquesta tarda. No serà un problema”.



Més notícies
James Rodríguez, exjugador del Reial Madrid | Europa Press
Indignació amb un exjugador madridista que animarà el Liverpool a la final
Notícia: Indignació amb un exjugador madridista que animarà el Liverpool a la final
Comparteix
James Rodríguez vol que els 'reds' del seu compatriota Luis Díaz derrotin el Madrid a la final de la Champions
Mohamed Salah, durant un partit contra el Madrid | Europa Press
El gran argument del Liverpool per guanyar la Champions contra el Madrid
Notícia: El gran argument del Liverpool per guanyar la Champions contra el Madrid
Comparteix
La seva estrella, Mohamed Salah, té moltes ganes de revenja
Els jugadors del Vila-real celebren un gol contra el Liverpool | Europa Press
El Vila-real es queda a trenta minuts d’entrar als llibres d’història (2-3)
Notícia: El Vila-real es queda a trenta minuts d’entrar als llibres d’història (2-3)
Comparteix
El Liverpool ha reaccionat a una primera part sensacional dels castellonencs i és el primer classificat de la final de la Champions
Robert Lewandowski, amb Julian Nagelsmann | Europa Press
El gest del Bayern que gairebé confirma el fitxatge de Lewandowski pel Barça
Notícia: El gest del Bayern que gairebé confirma el fitxatge de Lewandowski pel Barça
Comparteix
El seu entrenador, Julian Nagelsmann, planifica la pròxima temporada sense el polonès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa