El Vila-real es queda a trenta minuts d’entrar als llibres d’història (2-3)

El Vila-real ha fregat la història durant una bona estona de la tornada de les semifinals de Champions contra Liverpool. Els groguets, que partien amb un desavantatge de dos gols d’Anfield, han acabat el primer temps amb l’eliminatòria empatada i s’han quedat a només trenta minuts de la glòria. Quan portaven una hora de joc, però, una greu errada del porter Gerónimo Rulli, que ja va ser el protagonista negatiu de l’anada, ha iniciat la remuntada dels de Jürgen Klopp i el Liverpool ha acabat guanyant fins i tot el partit (2-3) i convertint-se així en el primer finalista de la UEFA Champions League 2021-2022.

La crònica del Vila-real-Liverpool de la Champions

Cal destacar que després de l’exhibició dels anglesos en el duel a Anfield, poca gent confiava realment en la remuntada del Vila-real. Tanmateix, un gol al minut dos de Boulaye Dia ha donat emoció de seguida. Els d’Unai Emery han estat molt més incisius que a l’anada i han buscat la segona diana amb insistència. El premi ha arribat a través de Francis Coquelin, qui ha empatat l’eliminatòria poca estona abans del descans i ha fet somiar l’afició grogueta amb la mateixa final de la Champions que ja van tenir a tocar l’any 2006.

A partir d’aquí, el Vila-real ha tingut tota una segona part per patir, però només ho ha sabut fer durant quinze minuts. Quan quedava mitja hora per al final del duel, Rulli no ha estat capaç d’aturar un xut de Fabinho que tampoc no era especialment perillós i ha permès als anglesos tornar-se a posar per davant a l’eliminatòria. El Liverpool ha respost com un equip gran, guanyador i campió i no ha donat cap opció als castellonencs. Luis Díaz, l’encertat fitxatge hivernal de Jürgen Klopp, ha sentenciat les semifinals amb un segon gol que ha arribat cinc minuts després i Sadio Mané, ja a la recta final del partit, ha capat fins i tot l’esperança del miracle. El Liverpool és just finalista de la Champions, de la mateixa manera que el Vila-real ha caigut eliminat amb el cap més alt del que hauria imaginat qualsevol abans d’aquest enfrontament.