Món Esport
La frívola resposta del president de la FIFA sobre els obrers morts a Qatar
agraph -->

L’organització del Mundial de futbol masculí que se celebrarà al Qatar enguany ha estat i continua sent una autèntica vergonya. Com a conseqüència de les deplorables condicions en la construcció de diversos estadis (sí, es va concedir el certamen a un estat amb estadis encara per construir), han mort almenys 6.500 obrers. I és que han treballat en unes condicions horribles: jornades de gairebé 20 hores, sense cap dia de descans a la setmana i arribant a fer-ho amb 50 graus de temperatura. Un dels responsables d’això, el president de la FIFA, Gianni Infantino, n’ha parlat al respecte.

Ho ha fet en una conferència a l’Institut Milken de Los Angeles (Estats Units). Ha desviat de manera flagrant la qüestió de tota la gent morta, i ha deixat una resposta frívola i nefasta, que denota una enorme manca de valors i que demostra que l’associació del futbol mundial no entén de valors humans. “No oblidem una cosa quan parlem d’aquest tema, que és la feina, fins i tot la feina dura. Els Estats Units són un país d’immigració. Els meus pares també van emigrar d’Itàlia a Suïssa. Quan dones feina a algú, fins i tot en condicions difícils, li dones dignitat i orgull“, ha recalcat Infantino.

Gianni Infantino, president de la FIFA, dona la mà a Tamim bin Hamad Al Thani, emir de Qatar, durant el sorteig del Mundial | Europa Press

A més, ha prosseguit el seu discurs reivindicant que l’esclavitzadora feina que el país del golf ha atorgat els darrers anys als obrers “no és caritat. És una qüestió d’orgull. Has d’estar preparat per canviar les condicions d’1,5 milions de persones. És una cosa que ens fa sentir orgullosos”. Per tant, Infantino se sent orgullós, entre altres coses, de les deplorables condicions esmentades, que han causat totes aquelles morts. O assassinats, millor dit.

El flux d’immigració dels països asiàtics més pobres a Qatar

Qatar és un dels països més poderosos i rics del golf aràbig i del continent asiàtic. Per això, últimament hi han arribat molts immigrants de regions pobres de la zona. El diari britànic The Guardian va aportar la xifra esmentada dels 6.500 morts, i va explicar que dins d’aquesta es troben éssers humans provinents de l’Índia, el Pakistan, el Nepal, Bangladesh i Sri Lanka, a banda de Filipines i Kenya (d’aquests dos països no hi ha constància dels morts, i per tant la xifra seria encara més elevada).

Més enllà del genocidi que ha dut a terme el règim qatarià amb totes les víctimes en qüestió (i les que no han mort però també han patit), també cal recordar que es tracta d’un país amb un govern autoritari, i amb nuls drets per als homosexuals i per a les dones. I que la FIFA va concedir el certamen al mateix estat fruit d’un acte corrupte. Diversos membres de l’associació de futbol van rebre diners a canvi de votar la candidatura ara fa dotze anys. Una candidatura que es va imposar a les dels Estats Units, Corea del Sud, Japó i Austràlia.



Més notícies
Lise Klaveness, presidenta de la Federació de Futbol de Noruega | Europa Press
Noruega aviva el boicot al Mundial del Qatar en el congrés de la FIFA
Notícia: Noruega aviva el boicot al Mundial del Qatar en el congrés de la FIFA
Comparteix
La presidenta de la federació del país escandinau lamenta, entre altres coses, les "condicions inacceptables" en les quals el torneig va ser concedit
Logotip de la FIFA en la seva seu a Suïssa | EFE
La FIFA vol que el Mundial es jugui cada dos anys
Notícia: La FIFA vol que el Mundial es jugui cada dos anys
Comparteix
Així ho ha exposat Gianni Infantino durant el 71è congrés de l’assosiació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa