Món Esport
VÍDEO | Dani Alves dona les claus perquè el Barça torni a ser gran

Dani Alves és una de les veus més autoritzades dins del Futbol Club Barcelona. El brasiler és el jugador amb més títols en la història del futbol, i un dels grans artífexs del millor Barça de tots. Va guanyar dos triplets en la seva primera etapa, i recentment hi ha tornat amb la missió de fer que el club blaugrana ressorgeixi. De fet, en té les claus. I les ha donat, al canal de televisió oficial barcelonista.

El lateral dret ha reivindicat, en primer lloc, que “hem d’estar units, ser positius, les coses canviaran, com van canviar quan va arribar Ronaldinho. Abans d’arribar-hi ell semblava que la cosa no funcionava”. Alves, doncs, ha recordat aquell Barça d’abans de Ronaldinho, que va passar una època molt magra, fins que el campió del món va arribar a Catalunya i va retornar el somriure a l’afició (i els títols). Seguidament, Alves ha assegurat que “després semblava que no es repetiria, vam arribar nosaltres i el que va passar va ser històric”, fent al·lusió a quan va aterrar Pep Guardiola i el mateix Alves l’estiu de 2008, per començar una etapa esplendorosa.

Ara sembla que vivim aquest moment de transició, però tornarà a ser, cal ser positius i tenir aquesta fe, aquestes ganes i aquesta il·lusió que la cosa canviarà i tornarà a ser, perquè aquest club té molta resiliència, s’ha hagut de reinventar diverses vegades. Cal agafar-se a aquest poder que té aquest club per tornar-lo on mereix ser-hi, és un club fet per guanyar, per estar al davant. Cal continuar guanyant i que la gent vulgui ser com el Barça”, ha reivindicat el tres cops campió d’Europa.

La influència de Xavi Hernández en els joves, i la importància de buscar talent fora malgrat tenir una bona “base”

D’altra banda, s’ha referit a Xavi Hernández, company seu durant set temporades i el seu actual entrenador. I el mestre dels joves jugadors blaugranes que estan sorprenent durant aquest curs: “Tenen una de les millors persones que els pot ensenyar, tenen el millor mestre possible, s’han de fixar en allò que els ensenya. Les qualitats les tenen per ser top, però en depèn que escriguin la seva pròpia història. Els ajudarem que siguin top i facin la seva història”.

Finalment, Alves ha reivindicat que a la base del planter cal afegir també talent provinent de fora, en assegurar que “la mescla de totes dues coses és el que ha posicionat el Barça. El Barça és un club formador, no es pot perdre això perquè és la base. Però no podem oblidar que el que no tenim a la base cal buscar-ho en un altre lloc. El Barça serà un equip gran passi el que passi”.



Més notícies
Frenkie de Jong, jugador del Barça | Europa Press
Frenkie de Jong pren una decisió definitiva sobre el seu futur
Notícia: Frenkie de Jong pren una decisió definitiva sobre el seu futur
Comparteix
El jugador neerlandès se sent molt valorat per Xavi i manté que es vol quedar després dels rumors dels darrers dies
Xavi Hernández i Joan Laporta, en arxiu | Europa Press
El Barça es juga noranta milions d’euros en els pròxims quatre partits
Notícia: El Barça es juga noranta milions d’euros en els pròxims quatre partits
Comparteix
Quedar segon o classificar-se per a la Champions genera uns ingressos que s'han de tenir en compte

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Culér veterà. a maig 04, 2022 | 08:34
    Culér veterà. maig 04, 2022 | 08:34
    És clar que va passar ja fa molts anys, però val la pena recordar-ho. L'any 1962, el Real Madrid va ser apallissat pel Bemfica en la final de la Copa d'Europa (5 - 3). Desbandada a l'equip, fins al punt que, la temporada següent, dels onze titulars habituals només en restaven dos. Resultat: quatre anys despès de la desfeta, el Madrid tornava a ser campió d'Europa. Ningú és jove sempre i cal renovar-se, ja ho veieu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa