El Madrid manté distàncies sobre el Barça amb un triomf molt polèmic (1-2)

El Madrid ha aconseguit un triomf molt polèmic al camp del Celta per 1 a 2. Aquesta victòria permet al conjunt blanc augmentar de forma provisional el seu avantatge a la classificació sobre el Sevilla i el Barça, a qui treu dotze i quinze punts respectivament. L’arbitratge d’aquest duel ha indignat els locals, ja que els dos gols de l’equip madrileny els ha fet Benzema des del punt de penal. En total, els visitants han disposat de tres penes màximes, però el davanter francès n’ha fallat una d’elles. A més, l’equip gallec ha vist com li anul·laven un gol per fora de joc a la primera meitat.

El Reial Madrid ha suat de valent a Balaídos des del principi. Courtois ha hagut de lluir-se només començar el duel per evitar que Denis Suárez enviés la pilota al fons de la xarxa des de la frontal. Al minut 18, Nolito ha colpejat Militao dins l’àrea fent caure el jugador visitant. L’àrbitre ha assenyalat un penal que ha estat força clar i que Benzema s’ha encarregat de transformar. El Celta ha estat prop d’empatar poc després amb un xut de falta de Iago Aspas que Courtois ha refusat amb una altra gran estirada.

Abans del descans, Galhardo ha aconseguit batre Courtois amb un cop de cap que ha travessat la línia després de topar amb el pal. Però l’àrbitre ha invalidat el gol després de revisar l’acció al monitor del VAR. El motiu és que Aspas estava en fora de joc en el moment de la rematada i, després, s’ha situat davant Alaba per tal d’evitar que el defensa blanc arribés a refusar la pilota mentre aquesta es passejava per sota del travesser abans d’entrar a la porteria. Aspas no ha tocat la pilota, però el col·legiat ha considerat que ha intervingut en la jugada estant en posició antireglamentària.

Dos penals molt discutibles a la segona part

Al segon temps, el Madrid ha disposat de dos penals més. Primer, Murillo ha estirat la cama dins l’àrea davant Rodrygo i el brasiler ha fet tot el possible per impactar amb el defensa local. González Fuertes ha decretat la pena màxima, però Dituro ha aturat el xut de Benzema des dels onze metres. Cinc minuts més tard, Mendy s’ha deixat caure a l’interior de l’àrea davant Kevin després d’un contacte molt lleu i l’àrbitre ha tornat a assenyalar penal. Aquest cop, Benzema ha avançat els visitants. Tot i disposar de tres penes màximes a favor seu, el Madrid ha hagut de patir als últims minuts per conservar el seu avantatge, però ha acabat aconseguint un triomf clau al seu camí per ser campió de Lliga.