El Girona recupera el fortí de Montilivi i s’allunya del descens (1-0)

Míchel Sánchez ha aconseguit crear un equip amb moltes virtuts i algunes mancances, però que sempre aconsegueix competir contra qualsevol conjunt. Avui, el Girona ha guanyat contra el València a Montilivi. A la primera part, els catalans s’haurien pogut avançar en nombroses ocasions, però, sobretot el ‘Taty’ Castellanos, no ha estat encertat. Els ‘ché’ també han generat perill, però s’ha topat amb un Paulo Gazzaniga segur sota pals. A la represa, els gironins han anat a buscar el triomf i Borja García ha afusellat Giorgi Mamardashvili per fer el primer i únic gol del matx. Un premi a un jugador que en els últims mesos les lesions l’han afectat. El València ha buscat l’empat, però les millors ocasions han sigut del Girona, que hauria pogut sentenciar el duel. Al final, triomf local i joia a Montilivi.

Moltes ocasions però cap gol a la primera part

Els valencians han començat més incisius que els locals. L’ocasió més clara dels primers compassos ha estat per a Samu Lino, que ha xutat fregant el pal. Pocs minuts després, resposta del Girona: gran aturada de Mamardashvili al xut d’Aleix García. A la sortida d’un córner, el ‘Taty’ Castellanos ha estavellat una pilota al travesser amb una rematada dins l’àrea. Els visitants havien començat millor, però els locals han enllaçat dues clares ocasions en dos minuts. En un ràpid contraatac, Yunus Musah gairebé avança el València, però Paulo Gazzaniga ha aturat amb encert. La primera mitja hora de joc ha estat molt entretinguda, amb alternatives i ocasions per als dos conjunts. Borja García, titular avui, ha connectat una fuetada des de fora de l’àrea que ha obligat Mamardashvili a fer una aturada de mèrit, el millor dels ‘ché’ a la primera part. A la jugada següent, Lino ha estat a punt d’obrir la llauna, però no ha arribat a la centrada de Toni Lato. Tot i les nombroses ocasions, s’ha arribat al descans amb el 0 a 0.

Valery Fernández, durant el partit contra el València | @gironafc

Borja García fa vibrar Montilivi

A la represa, les revolucions del primer temps han baixat una mica i les ocasions han minvat. Castellanos ha tingut una nova oportunitat, però ha rematat mossegat. El davanter argentí no ha tingut la seva millor tarda i ha estat substituït per Cristhian Stuani a l’hora de partit. Al minut 63, Borja García ha rematat amb força al fons de la xarxa una passada de Rodrigo Riquelme per obrir la llauna i fer vibrar Montilivi. Els valencians s’han queixat molt per unes possibles mans a la jugada del gol, però clarament la pilota ha tocat a l’espatlla de Riquelme. Els catalans han tingut molt bones ocasions per sentenciar el partit, però entre Mamardashvili i el poc encert no ho han aconseguit. En tot cas, victòria vital per als homes de Míchel, que agafen oxigen a la classificació.