Món Esport
El Girona ven un dels artífexs de l’últim ascens a Primera

El Girona Futbol Club ha anunciat aquest divendres la venda d’un dels artífexs de l’últim ascens a Primera Divisió i, alhora, un jugador que era diferencial en la seva plantilla: Samu Sáiz. Diverses circumstàncies han provocat que l’entitat catalana s’hagi de desprendre del migcampista, que ha acumulat 120 partits amb la samarreta blanc-i-vermella, i que ara formarà part del Sivasspor turc.

La trajectoria de Samu Sáiz al Girona

Samu Sáiz havia passat les últimes tres temporades i mitja a Montilivi. Va fitxar l’any 2019, just quan l’equip va tornar a la Segona Divisió. Ràpidament va esdevenir important. Primer per al tècnic Francisco Rodríguez, i després amb l’actual dirigent, Míchel Sánchez. El futbolista va elevar el nivell d’una plantilla que necessitava reforços per completar el seu desitjat però complicat retorn a Primera.

En els dos primers intents, el Girona no va poder pujar, ja que l’estiu de 2020 va caure contra l’Elx en el Playoff i, el següent, contra el Rayo Vallecano. Finalment, la temporada 2021/2022, la passada, els de Míchel van consumar l’ascens, evidentment amb Sáiz com a peça vital del conjunt en la sala de màquines. Va ser important a la gespa, però també va deixar una imatge sonada fora. En un partit a Montilivi, contra el Màlaga, el madrileny va ser substituït per Míchel en la primera meitat, a contra pronòstic. Doncs bé, quan es dirigia cap a la banqueta, el va anomenar “pallasso”.

Després de l’ascens, i ja en aquesta temporada, havia perdut exponencialment el seu protagonisme. Només ha disputat nou partits dels 19 possibles. Això s’ha donat sobretot pel gran estat de forma de Rodrigo Riquelme, que ha arribat cedit aquest curs provinent de l’Atlètic de Madrid. A més, han arribat Viktor Tsygankov i Alexander Callens durant l’hivern, i tenint en compte l’alta fitxa del madrileny, calia completar vendes.

Samu Sáiz, exjugador del Girona FC | Girona FC
Samu Sáiz, exjugador del Girona FC | Girona FC

El Sivasspor, un equip en hores baixes

Així doncs, comença una nova etapa per al migcampista. Abans del Girona, Sáiz va passar per diversos filials d’Espanya, i pels primers equips del Getafe, de l’Osca i del Leeds britànic. Ara aterra a un Sivasspor que les últimes dues temporades ha disputat competicions europees (l’Europa League primer i la Conference League després), però que està en hores baixes, perquè ocupa la setzena posició a la lliga turca, d’un total de 19 equips, i per tant en zona de descens, amb 18 punts en 19 partits disputats.



Més notícies
Benjamin Lecomte, porter de l'Espanyol | Europa Press
El Girona i l’Espanyol anuncien baixes al mercat de fitxatges
Notícia: El Girona i l’Espanyol anuncien baixes al mercat de fitxatges
Comparteix
El Girona cedeix Manu Vallejo al Reial Oviedo i l'Espanyol finalitza la seva vinculació amb el porter Lecomte
Alexander Callens, durant un partit amb la selecció del Perú | @alexcallens06
El Girona fitxa un important defensa central del Perú
Notícia: El Girona fitxa un important defensa central del Perú
Comparteix
Amb la incorporació d'Alexander Callens, la segona del mercat, els catalans milloraran la seva rereguarda
Viktor Tsygankov, durant un partit amb la selecció ucraïnesa | Europa Press
El Girona anuncia el fitxatge d’un prometedor davanter ucraïnès
Notícia: El Girona anuncia el fitxatge d’un prometedor davanter ucraïnès
Comparteix
Viktor Tsygankov s'ha convertit en nou jugador blanc-i-vermell fins a 2027
Iván Martín i Pau Torres, durant el Vila-real-Girona | @VillarrealCF
Un final boig i polèmic condemna el Girona a La Ceràmica (1-0)
Notícia: Un final boig i polèmic condemna el Girona a La Ceràmica (1-0)
Comparteix
L'àrbitre ha xiulat dos penals en contra dels catalans a l'afegit i Gazzaniga només n'ha pogut aturar un

Comentaris

  1. Icona del comentari de: No volem inadaptats ni al Girona ni a Can Barça a gener 27, 2023 | 21:14
    No volem inadaptats ni al Girona ni a Can Barça gener 27, 2023 | 21:14
    I tota aquesta gent, Francisco Rodríguez,, Míchel Sánchez, Rodrigo Riquelme, Viktor Tsygankov, Alexander Callens...etc Ja han après o estan aprenent la llengua del país? O passa que el Girona, igual que el Barça està farcit d'inadaptats incapaços de comunicar-se en català? Si de cas, aviseu-los que el Consorci per a la Normalització Lingüística organitza cursos de llengua catalana presencials i a distància

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa