El Girona més tossut remunta i fa vibrar Montilivi (2-1)

El Girona ha quallat un bon partit davant el Sevilla a Montilivi, aconseguint els tres punts amb insistència i remuntada final. Riquelme, Toni Villa i, sobretot, Cristhian Stuani han errat grans ocasions per obtenir el triomf molt abans. Després de diverses opcions gironines, Tanguy Nianzou ha rematat al fons de la xarxa i ha avançat els andalusos. Ha estat una gerra d’aigua freda per als catalans, que estaven dominant totalment el joc. No obstant això, Montilivi no s’ha rendit i, just començar la segona part, Stuani ha empatat el partit després d’una bona jugada de Toni Villa. La resta del partit ha estat un setge gironí, tot i que els sevillans també s’haurien pogut endur el xoc, amb ocasions perilloses al contraatac. Al final, Yangel Herrera ha aprofitat una badada defensiva dels sevillans per capgirar el marcador i regalar els tres punts als catalans.

El Girona posa el joc i les ocasions, però el Sevilla s’avança

El Girona ha començat el partit com un autèntic llamp. Cristhian Stuani ha robat la cartera a Fernando i ha servit per Aleix García, qui ha rematat massa tou. Poc després, altra vegada l’uruguaià, dins l’àrea, no ha aconseguit rematar amb encert. Iván Martín ha aprofitat una greu badada defensiva dels sevillans per provar una vaselina a Yassine Bounou, però aquesta ha sortit lleugerament desviada. Han estat tres ocasions força clares dels locals en tan sols deu minuts. No obstant això, han sigut els andalusos els que s’han avançat: rematada de cap impecable de Nianzou al fons de la xarxa al minut 14, després d’un servei de falta. El resultat era totalment injust, però la poca eficàcia local ha acabat passant factura. El Girona no s’ha desanimat i ha començat a buscar l’empat. Oriol Romeu i Rodrigo Riquelme han xutat desviat des de fora l’àrea. El Sevilla ha fet una passa endarrere i ha optat per buscar el contraatac quan robava l’esfèrica. Fernando i Rafa Mir han pogut ampliar distàncies. Tot i el domini local, el xoc ha arribat al descans amb victòria andalusa.

Gudelj i Nianzou, celebrant el gol del segon | @SevillaFC

El Girona insisteix i obté el premi desitjat

Si dèiem que el Girona havia començat la primera part com un llamp, a la segona no ha estat diferent. La primera jugada de la represa ha estat una passada dins l’àrea de Toni Villa que Stuani ha enviat al fons de la xarxa per empatar el matx. Tota l’efectivitat que li ha faltat als locals als primers 45 minuts l’ha esfumat el ‘charrúa’. Dos minuts després, Rafa Mir ha tingut el gol per als andalusos, però la pilota s’ha passejat per l’àrea petita. Les revolucions han baixat un pèl i els locals han passat a moure la pilota amb més calma. D’altra banda, els homes de Jorge Sampaoli han adoptat una postura més reactiva, amb escasses arribades perilloses. Míchel ha decidit fer entrar a Yan Couto i Yangel Herrera per obtenir els tres punts. El cansament d’ambdós conjunts s’ha començat a notar i les imprecisions han anat en augment. Yangel ha estat a punt de repetir el gol de l’RCDE Stadium, però aquesta vegada la rematada ha sortit lleugerament desviada. A la jugada següent, Stuani ha desaprofitat una clara ocasió davant Bounou. Al minut 88, Herrera ha aprofitat una errada descomunal de Nianzou per fer-li una vaselina perfecta a Bounou i culminar la remuntada gironina. Tres punts que tenen molt bon gust.

Miguel Gutiérrez, centrant davant Martin Braithwaite a l'Espanyol-Girona | @gironafc