Torna la Lliga i torna el millor Girona (2-2)

El Girona Futbol Club ha retornat a la Lliga, després de l’aturada del Mundial, amb un bon empat. L’equip català ha estrenat la segona part d’aquesta particular temporada, rebent a Montilivi l’equip revelació dels últims anys, el Rayo Vallecano d’Andoni Iraola. I tots dos conjunts han fet honor a aquests dies nadalencs, perquè s’han regalat ocasions i gols. En la primera jugada del partit, Sergio Camello ha aprofitat una greu errada defensiva dels locals. Després, Taty Castellanos ha empatat de penal, Isi Palazón ha tornat a avançar els madrilenys, i finalment, Samu Sáiz ha establert l’empat novament des dels onze metres (2-2).

Era un dia assenyalat. El conjunt de Míchel venia d’una desfeta esperpèntica: va caure eliminat de la Copa al camp del Cacereño, un equip de la quarta divisió. Per tant, hi havia l’oportunitat de reivindicar-se, i demostrar a la seva gent que allò va ser una relliscada aïllada. I així ha estat. No s’ha pogut retornar a la Lliga amb una victòria, però sí amb una gran demostració de caràcter i de competitivitat.

És clar que tot ha començat de manera horrible. Camello ha aprofitat un greu error del lateral Miguel Gutiérrez, qui ha cedit cap enrere la pilota. La pilota no ha anat a parar al seu company, sinó al rival, que ha batut Gazzaniga. A partir d’això, el Girona s’ha refet. El Rayo ha fet una forta pressió, però els catalans se n’han pogut desempallegar. Oriol Romeu ha mogut bé la pilota al centre del camp, i Yan Couto ha estat molt vertical. També Iván Martín. El basc, de fet, ha provocat un penal a la mitja hora de joc, després que Fran García el trepitgés dins de l’àrea. Ha xutat Castellanos i ha marcat Castellanos.

Sergio Camello, celebrant el primer gol del Rayo contra el Girona | Rayo Vallecano

Amb el gol, la inèrcia ha canviat del tot. Abans del descans, el Rayo ha regalat dues ocasions que podrien haver significat la remuntada del Girona. Lejeune ha fallat a l’hora de rebutjar una pilota, i Romeu ha perdonat el gol en haver relliscat, i després Ciss ha errat i ha propiciat un contraatac que ni Castellanos ni Rodrigo Riquelme han pogut aprofitar.

En la represa, el Girona ha continuat igual, però el Rayo ha tornat a colpejar primer

En la represa, el guió s’ha mantingut igual. El Girona ha continuat perdonant ocasions. I això ha estat així, fins que un geni ha dit prou. Després d’una recuperació d’Unai López, Camello ha assistit a Isi Palazón, i l’atacant ha fet una gran definició davant Gazzaniga per posar l’1-2 al marcador. En aquest escenari, el Girona ha continuat remant. Riquelme ha obligat Dimitrievski a lluir-se, i Míchel ha reaccionat. Ha fet un triple canvi que ha donat resultat. I és que pocs minuts després, els seus han provocat un nou penal. Castellanos ha xutat i el rival Lejeune l’ha tocat amb la mà dins de l’àrea.

Aquest cop, el penal l’ha xutat i l’ha marcat Samu Sáiz, que era un dels protagonistes del triple canvi. Ha estat el setè penal que ha xutat el Girona aquesta Lliga. I és una dada que parla molt bé de la feina de l’equip blanc-i-vermell, ja que per provocar penals cal arribar amb freqüència a l’àrea rival.

En els últims minuts, els tècnics han creat un bonic duel de vells rockers: han entrat Cristhian Stuani i Radamel Falcao a la gespa. El colombià no ha pogut aportar gaire al seu equip, ja que el Rayo estava defensant amb ungles i dents l’empat. L’uruguaià, en canvi, ha pogut culminar la remuntada, però Dimitrievski s’ha tornat a lluir.

Finalment, quan el matx ja agonitzava, després d’una centrada en un llançament de falta, Stuani ha introduït la pilota a la seva porteria, però el gol ha estat anul·lat, perquè tant ell com el seu assistent, David López, estaven en fora de joc. Així les coses, el Girona ha efectuat el retorn a la Lliga amb un bon punt, tancant així un 2022 històric: l’any del segon ascens a Primera.

Oriol Romeu, durant el Cacereño-Girona de la Copa del Rei | Girona FC
El Girona, eliminat de la Copa a mans d’un equip de la quarta divisió (2-1)
Notícia: El Girona, eliminat de la Copa a mans d’un equip de la quarta divisió (2-1)