L’Espanyol i el Girona xoquen en un derbi ple d’intensitat i emoció (2-2)

L’Espanyol i el Girona s’han repartit els punts a l’RCDE Stadium, en el segon derbi català de la temporada. El resultat no deixa content a cap dels dos equips: als blanc-i-blaus, perquè continuen en descens i als gironins, perquè han merescut més. La primera meitat ha estat plagada d’interrupcions i faltes, que l’àrbitre del matx ha castigat amb tres targetes grogues. El Girona ha generat més perill, amb dues bones ocasions del Taty Catellanos. No obstant això, ha estat Toni Villa qui ha avançat els gironins amb una bona rematada dins l’àrea. A la represa, l’Espanyol ha marcat la primera ocasió que ha tingut, obra de Javi Puado. Les forces s’han equilibrat, tot i que han estat els visitants qui han gaudit del control del matx. Les ocasions, però, han estat repartides: Fernando Calero i Rodrigo Riquelme han tingut les millors. A deu minuts del final, Joselu ha rematat amb el cap una centrada de Brian Oliván i ha culminat la remuntada momentàniament, deixant el Girona amb un pam de nas. Quan semblava que els pericos s’endurien els punts, Yangel Herrera ha rematat amb el cap al fons de la xarxa per firmar el definitiu empat.

Molta intensitat i gol del Girona

Com no podia ser d’una altra manera, el derbi català ha començat amb els nervis a flor de pell, amb els dos equips conscients que hi havia més que tres punts en joc. Prova d’això ha estat que la primera targeta del partit ha arribat al minut 3 i la segona, al 8. Carlos Del Cerro Grande, el col·legiat del matx, n’hauria pogut ensenyar alguna més als primers compassos. El Taty Castellanos ha tingut la primera ocasió clara del duel, amb una rematada de cap que ha refusat amb encert Álvaro Fernández. Sergi Darder ha estat l’home més destacat de l’Espanyol, amb conduccions des de camp propi que han fet animar l’RCDE Stadium, però els blanc-i-blaus no han pogut generar massa perill. El Girona ha tingut una altra bona opció, però Álvaro ha tornat a fer una aturada de mèrit, en aquest cas a xut de Rodrigo Riquelme, el millor dels gironins. Al minut 32, Toni Villa ha inaugurat el marcador, rematant a gol una bona passada d’Aleix García. El gol del Girona ha esperonat els locals, que han fet una passa endavant per buscar l’empat. Joselu ho ha intentat amb una rematada de cap que ha enviat a córner Paulo Gazzaniga. Amb el 0 a 1 s’ha arribat a la mitja part.

Toni Villa, celebrant el seu gol amb el Taty | @gironafc

Remuntada de caràcter de l’Espanyol i empat final de Yangel

Lluny de tirar-se endarrere, el Girona ha continuat buscant la porteria d’Álvaro durant els primers compassos de la segona part, però ha estat l’Espanyol qui ha aconseguit empatar. Un rebot dins l’àrea ha caigut a peus de Javi Puado, qui ha rematat al fons de la xarxa. Amb el gol, la possessió ha continuat essent dels visitants, que han fet seu el control del partit i han creat jugades perilloses, mentre els pericos han buscat opcions al contraatac. A pilota aturada, els blanc-i-blaus han pogut remuntar, amb una rematada de Fernando Calero que Gazzaniga ha aturat amb mèrit. Riquelme l’ha tinguda per als gironins, però el seu cop de cap l’ha aturat Álvaro, MVP dels locals. Una centrada precisa de Brian Oliván l’ha rematada Joselu a gol, després d’una mala sortida de Gazzaniga. L’Espanyol ha celebrat el gol amb eufòria, però aquesta només ha estat momentània, ja que al minut 86 l’experico Yangel ha afusellat amb el cap Álvaro per empatar el matx. El veneçolà ha fet callar a la seva antiga afició, que s’ha encès. Repartiment de punts que deixa l’Espanyol en descens i el Girona amb un ull a la zona baixa.