Remuntada de l’Espanyol a la Copa per arrencar l’any amb embranzida (2-1)

El Reial Club Deportiu Espanyol ha començat l’any 2023 amb les mateixes sensacions positives amb les quals va acabar 2022 després d’empatar al Camp Nou. Els pericos han derrotat el Celta de Vigo als setzens de final de la Copa en un partit molt emocionant a Cornellà-El Prat. El conjunt blanc-i-blau ha vist com els gallecs s’avançaven a l’inici del duel i han hagut de remar a contracorrent per aconseguir la remuntada. Un gol de Javi Puado ha forçat la pròrroga i Nico Melamed i Sergi Darder, que s’ha retirat lesionat, han sentenciat al temps extraordinari.

La crònica de l’Espanyol-Celta

El partit ha començat fatal per a l’Espanyol, no només pel que fa al resultat, sinó també pel que fa a les sensacions. Més enllà d’uns primers minuts disputats, el Celta s’ha avançat amb un bon gol de Gonçalo Paciencia i a partir d’aquí ha dominat el duel. La imatge dels pericos estava sent dolenta, però cap a la recta final de la primera meitat han canviat les coses. Els de Diego Martínez han començat a tenir més presència al camp rival i han passat a tenir el control de l’enfrontament. Sense poder marcar, però, s’ha arribat a la mitja part.

Per mantenir aquesta bona dinàmica, Diego Martínez ha fet entrar jugadors que normalment són titulars i l’Espanyol ha fet el pas endavant definitiu. Aprofitant la passivitat defensiva del Celta, Melamed, que acabava d’entrar, ha servit una bona centrada a Puado i el davanter català ha rematat a plaer davant d’un Agustín Marchesín que no ha pogut fer absolutament res per aturar el cop de cap. La igualtat que s’esperava d’aquest partit s’ha fet palès i, per trencar-la, el Celta ha utilitzat la seva millor arma, Iago Aspas, a la qual l’Espanyol ha respost amb Darder i Joselu Mato.

Ja estaven tots els bons sobre el terreny de joc i, a la recta final dels noranta minuts, el Celta ha estat a punt de tenir una ocasió d’or per sentenciar. Aspas, amb una gran passada, ha habilitat Jörgen Larsen, que, quan encarava Joan García, ha rebut una entrada del porter a l’interior de l’àrea. El penal semblava claríssim, però Martínez Munuera, àrbitre del partit, ha vist una acció reglamentària i ha deixat continuar. El Celta ha merescut el gol de la victòria a les acaballes del duel, però la sort ha somrigut als pericos, que d’aquesta manera han portat l’encontre a la pròrroga.

Jugadors del Celta i l'Espanyol, durant el partit de Copa | RCDE
Jugadors del Celta i l’Espanyol, durant el partit de Copa | RCDE

Al temps extraordinari, l’Espanyol ha estat molt millors que els gallecs i els ha superat amb claredat. Quan només havien passat cinc minuts de la represa, Darder, amb una gran acció individual, ha fet el gol que ha donat la volta al marcador. Un gol a la pròrroga acostuma a sentenciar el partit i així ha estat. El Celta no ha pogut trobar l’empat, ans al contrari. En una jugada aïllada, ja a la segona part de la pròrroga, Marchesín ha comès una falta sobre Darder fora de l’àrea i l’àrbitre l’ha expulsat. Melamed ho ha aprofitat per fer el tercer i definitiu dels pericos, ja que el defensa Hugo Mallo s’ha hagut de posar de porter a l’equip gallec.

L’Espanyol a vuitens de la Copa, però Darder lesionat

La notícia negativa per a l’Espanyol és que Darder s’ha retirat lesionat i això suposa que els blanc-i-blaus perden el seu futbolista més talentós. D’altra banda, però, els pericos han eliminat un equip de Primera Divisió, sense cap mena de dubte el duel més igualat i més emocionant d’aquesta ronda de la Copa, i passen ja a vuitens de final. El sorteig tindrà lloc el pròxim dissabte 7 de gener i, de moment, l’Espanyol és l’únic equip català que hi ha, a l’espera que juguin el Futbol Club Barcelona i el Club Gimnàstic de Tarragona.

Robert Lewandowski, jugador del Futbol Club Barcelona, durant el derbi barceloní | Europa Press