Remuntada èpica del Girona per passar a la final del Playoff d’ascens (0-2)

El Girona ha revertit la història, que fins ara deia que els Playoffs d’ascens a Primera Divisió eren el seu taló d’Aquil·les, i ha aconseguit una remuntada èpica a Eibar, a l’estadi d’Ipurua, per guanyar la semifinal de la promoció i jugar-s’ho tot a dos partits contra el Tenerife aquesta setmana vinent. Els catalans, que havien perdut a Montilivi per un gol de diferència, en necessitaven dos per capgirar l’eliminatòria i així ha estat. Una primera diana de Borja García al tram inicial del duel ha posat les coses de cara per als catalans, que han acabat forçant la pròrroga, on el llegendari Cristhian Stuani ha certificat el triomf blanc-i-vermell.

La crònica de l’Eibar-Girona

El partit ha començat de la millor manera possible per al Girona. De fet, ha estat inversemblant. Borja, que estava gairebé descartat per lesió, no només ha estat titular, sinó que de seguida s’ha convertit en protagonista. Quan només havien passat uns quaranta segons des del xiulet inicial, el davanter madrileny ha engaltat una pilota a la frontal de l’àrea que li queia bombejada des del cel. La seva volea ha anat directa a l’escaire i Ander Cantero no ha pogut fer absolutament res per aturar el que ha estat un dels gols de la competició.

El cert és que s’ha notat que Míchel ha fet sortir els seus futbolistes a deixar-ho absolutament tot sobre el terreny de joc. El Girona necessitava dos gols d’avantatge per classificar-se per a la final i és per això que, a diferència de l’anada a Montilivi, els blanc-i-vermells han mossegat des de l’inici i no s’han conformat amb la primera diana. Ara bé, cal tenir en compte que no hi ha hagut cap ocasió altra clara per als catalans. De fet, el gol de Borja tampoc provenia d’una ocasió clara, ja que s’ha inventat un xut que ningú podria haver esperat. Així doncs, s’ha arribat al descans amb el partit on volia el Girona, però encara li quedava feina per fer.

El porter Juan Carlos, heroi gironí

La segona part ha començat de la mateixa manera, amb el conjunt de Míchel molt intens. Al minut cinquanta, una rematada d’Arnau Martínez ha acabat amb una gran aturada de Cantero, mentre que en l’acció pràcticament posterior, Bernardo Espinosa ha estat a punt de trobar el gol amb un cop de cap que ha marxat fora. Aquesta rauxa gironina, però, s’ha acabat cap a l’hora de partit, ja que als blanc-i-vermells els ha resultat impossible mantenir un ritme tan alt.

A poc a poc, l’Eibar ha anat guanyant metres i el Girona ha hagut de mantenir el resultat amb dents i ungles per arribar a la pròrroga. Un xut d’Ager Aketxe ha marxat desviat pels pèls, mentre que l’ex del Sabadell, Stoichkov, també ha enviat una pilota al travesser. Ara bé, l’heroi gironí de la segona meitat ha estat, sense cap mena de dubte, el porter Juan Carlos. El gat de Guadalajara ha tingut dues intervencions salvadores per mantenir el 0-1 al final dels noranta minuts de temps reglamentari. Primer, amb una mà increïble a una rematada de Blanco Leschuk. Després, amb una aturada amb el canell abans d’arribar al descompte.

Cristhian Stuani marca un dels gols més importants de la seva llarga trajectòria al Girona

D’aquesta manera, s’ha arribat a la pròrroga i el Girona necessitava un gol tant sí com no. El Playoff d’ascens a Primera Divisió premia l’equip més ben classificat al final d’una pròrroga i no hi ha penals. Així doncs, l’Eibar, que va acabar tercer, només havia de mantenir el marcador per passar directament a la final. Tanmateix, els plans dels bascos han canviat de seguida, ja que, altra vegada al primer minut, el Girona ho ha tornat a fer. Qui sinó, el de sempre, Cristhian Stuani, que havia entrat a la segona part, ha rematat al fons de la xarxa un cop de cap previ a la sortida d’un córner. L’acció ha hagut de ser revisada durant una bona estona al VAR per un possible fora de joc, però el gol ha acabat pujant al marcador.

L’Eibar, que ja havia perdut l’ascens directe de forma cruel a l’últim minut de l’última jornada de la fase regular de la lliga a Alcorcón, ha quedat estabornit pel gol i no ha creat perill durant una bona estona. Ara bé, a la segona meitat de la pròrroga, els bascos han posat setge a la porteria de Juan Carlos. Han atacat per terra, mar i aire, però els centrals del Girona han estat impecables, molt concentrats i han frustrat totes les ocasions dels locals. El xiulet final ha despertat l’eufòria entre els futbolistes de Míchel i imatges molt dures a Ipurua.