El Girona sua sang i amarga la tarda al Reial Madrid (1-1)

El Girona ha protagonitzat un partit molt meritori al Santiago Bernabéu davant el Reial Madrid. Els blanc-i-vermells no només han aconseguit sumar un punt davant el líder, sinó que han fet mèrits per sumar-ne tres. Yangel Herrera, abans del descans, hauria pogut inclinar la balança a favor dels catalans. A la represa, els blancs han aprofitat l’única acció clara de la qual han disposat i Vinícius no ha perdonat. Al final, un penal rigorós a favor dels visitants l’ha transformat Christian Stuani per posar el definitiu 1 a 1. A l’últim minut, l’àrbitre ha anul·lat un gol de Rodrygo per una clara falta sobre Paulo Gazzaniga i, poc després, Toni Kroos ha estat expulsat per doble groga.

Canvis a les alineacions

Míchel Sánchez ha decidit apostar per la defensa de quatre, tot i que Yan Couto i Valery s’enganxaven als laterals quan el Reial Madrid atacava. L’objectiu de l’entrenador madrileny era protegir l’àrea de les possibles internades de Vinícius i Rodrygo. Rodrigo Riquelme ha estat el sacrificat al mig del camp: Romeu, Aleix i Yangel han sortit d’inici. Carlo Ancelotti, per la seva banda, ha fet alguna modificació a l’onze inicial. Rodrygo ha fet la funció de Benzema i Valverde i Vinícius han estat els propietaris de les bandes. En defensa, Éder Militao ha descansat d’inici i Alaba i Rüdiger han format la parella de centrals. A la sala de màquines, Eduardo Camavinga, Toni Kroos i Luka Modric han estat els escollits pel tècnic italià.

El Girona podria haver arribat al descans amb avantatge

El Girona ha realitzat una gran primera meitat. Durant els primers compassos de partit, els gironins han arribat a l’àrea de Thibaut Courtois amb criteri i el ‘Taty’ Castellanos ha tingut un parell d’ocasions per avançar el seu equip, però Valery, amb un cop de cap, ha tingut la millor oportunitat. Els blancs han estat els dominadors de la possessió, però els catalans s’han defensat amb les línies ben juntes. Camavinga gairebé sorprèn Gazzaniga amb un potent xut llunyà. Poc després, Rodrygo ha estavellat una pilota al pal. Just abans del descans, Yangel Herrera ha pogut avançar el Girona, però el seu xut s’ha estavellat al travesser, després d’una gran jugada individual de Valery. Amb l’ocasió perduda, s’ha arribat al descans.

Arnau Martínez, jugador del Girona FC | @GironaFC

Segona meitat d’ofici, amb polèmica inclosa

La segona meitat ha començat amb una picabaralla entre David López i Vinícius, que ha acabat amb targeta groga per al central català. A partir d’aquí, el Reial Madrid no s’ha sentit còmode amb el bon plantejament defensiu del Girona. Els catalans esperaven ordenats per sortir al contracop. No obstant això, al minut 70, una badada puntual ha significat el primer gol del matx: Vinícius ha empès a plaer una passada de la mort de Fede Valverde. Míchel ha intentat capgirar el resultat amb un triple canvi i, al minut 80, el VAR ha avisat l’àrbitre d’un possible penal per unes mans de Marco Asensio a l’àrea del Madrid. Christian Stuani no ha perdonat i ha rescatat un meritori punt al Santiago Bernabéu. Al minut 90, s’ha anul·lat un gol de Rodrygo per una falta sobre el porter del Girona, Gazzaniga. Instants després, Toni Kroos ha estat expulsat per doble groga. Melero López ha decidit afegir nou minuts, però el Reial Madrid ja no ha pogut remuntar.