El Girona puja a Primera trencant amb la maledicció del Playoff (1-3)

El Girona ha arribat a Tenerife amb les idees clares, necessitaven guanyar el partit si volien tornar a la Primera Divisió. I és que els gironins tenien antecedents per aferrar-se a la idea d’un ascens que, amb la primera derrota a Montilivi contra un poderós Eibar, semblava pràcticament impossible. Però els blanc-i-vermells van lluitar molt a Ipurua, tal com ho han fet a l’estadi Heliodoro Rodríguez López del Tenerife, contra un rival que aquesta mateixa temporada havia guanyat tots dos partits de lliga contra els gironins. El Girona ha superat per un gol a tres al Tenerife, i ha tornat allà on es mereix després de tants intents fallits als Playoff. I és que pel Girona, aquest format d’ascens ha estat una maledicciótotal fins al dia d’avui.

La crònica del Tenerife – Girona

El partit ha començat amb un Girona que ha volgut portar la batuta del joc, intentant arribar a l’àrea que defensava el Tenerife mitjançant centrades que buscaven a rematadors com Cristhian Stuani, o també amb llançaments de llarga distància com el de Samu Sáiz al minut 39, que ha topat amb un inspirat Juan Soriano que s’ha estirat per tal de parar un xut que es dirigia a les teranyines de la porteria. No obstant això, a la següent acció, ha arribat l’oportunitat en la qual el Girona s’ha avançat en el marcador, ja que l’àrbitre ha assenyalat el punt de penal després que un xut d’un dels gironins piqués la mà de Sergio González, defensa central del Tenerife, que ha estat amonestat amb una targeta groga. L’encarregat de xutar ha estat el davanter Cristhian Stuani, a qui no li acostuma a tremolar el pols des dels onze metres, i que ha convertit el llançament enganyant al porter per tal de posar l’un a zero que donava l’ascens a l’equip català. A partir d’aquest moment el Tenerife ha fet un pas endavant i ha començat a intimidar més la porteria del Girona sense generar gaire perill en els set minuts que quedaven a la primera part.

Pel Girona, arribar al descans per davant ha significat traspassar tota aquella angoixa d’haver de marcar un gol de manera obligada al seu rival, que ha perdut l’avantatge que tenia en un instant. Així doncs, el Tenerife ha sortit per totes amb un futbol molt més ofensiu, el qual no s’havia vist en tota l’eliminatòria fins que els canaris s’han trobat per darrere en el marcador. Tot i que el Tenerife ha començat els deu primers minuts de la segona part sense generar gaire perill, amb el pas del temps ha començat a veure les debilitats en defensa del Girona. I en una acció a pilota parada, ha empatat el Tenerife, on el defensa Carlos Ruiz ha arribat des de segona línia totalment sol per superar al porter gironí, Juan Carlos, al minut 59.

Ara, el neguit tornava sobre els futbolistes del Girona, que han tornat a posar la directa per tal de marcar un segon gol que els tornés a col·locar en situació d’ascens, ja que qualsevol empat servia al Tenerife per tornar a la Primera Divisió. L’equip de Míchel ha mirat endavant i ha començat a amenaçar de nou la porteria del Tenerife, i en una jugada aïllada, ha trobat la fortuna que no havia tingut en tota la seva història amb els Playoff, i és que Samu Sáiz ha recollit una pilota en peus de ningú, entregant-la al davanter Álex Baena que ha centrat, on ha tingut la sort que l’esfèric ha picat en el defensa del Tenerife, José León, canviant la direcció de la pilota i on Juan Soriano ha vist com entrava a la seva porteria posant l’un a dos que tornava a deixar al Girona a les portes de l’ascens.

Amb un Tenerife ja enfonsat, el Girona ha aprofitat una nova acció a pilota parada per marcar la sentència, on Arnau Martínez ha posat el peu per tal de marcar el tercer que ha acabat per emmudir l’estadi Heliodoro Rodríguez López. El Girona ha sabut jugar bé amb el temps i ha assolit l’ascens tan esperat per l’equip blanc-i-vermell que semblava impossibleamb la maledicció dels Playoff d’ascens. Aquest cop ha estat el definitiu i podrem tornar a gaudir de tres equips catalans a la Primera Divisió de Futbol la temporada vinent.