Món Esport
Així són els semifinalistes de l’Eurocopa
  • CA

Els quarts de final de l’Eurocopa no han tingut tantes sorpreses com els vuitens i han deixat les semifinals que es podien esperar. Ja només queden quatre seleccions en lliça i favorites com França, Bèlgica i Països Baixos hauran de veure les últimes fases des de casa. Wembley serà l’escenari dels tres finals de la competició que coronarà un nou campió europeu. Itàlia, Espanya, Dinamarca i Anglaterra es disputaran el títol que Portugal no ha pogut defensar.

Itàlia, la favorita

El combinat de Mancini arriba a semifinals com a favorita per guanyar el torneig. Uns números de rècord i una dinàmica de victòries espectacular avalen la candidatura d’un país que encadena 31 partits sense perdre. El seu joc és molt vistós i ja a la fase de grups van demostrar ser un equip molt fort. La selecció azzurra només ha tingut problemes contra Àustria, i a quarts van eliminar amb solvència la Bèlgica de Lukaku, una altra de les favorites. Amb l’experiència de Chiellini i el talent ofensiu d’Immobile i Insigne, els de Mancini esperen sumar la seva segona corona europea. El seu rival a semifinals serà Espanya, que espera tornar a la glòria després d’una època fosca. El partit serà el dimarts dia 6 a les nou del vespre.

La selecció italiana celebrant el primer lloc del seu grup | Europa Press

Anglaterra, l’aspirant

La selecció anglesa és la favorita de la segona semifinal i aspira al que seria el seu primer títol europeu. Amb un equip jove i prometedor, el conjunt de Southgate espera acabar amb la maledicció dels anglesos en els grans tornejos, on només han pogut triomfar en una ocasió. El mundial de 1966 és l’únic títol que ha pogut sumar el país que va inventar el futbol. Amb un potencial ofensiu innegable gràcies al talent de Harry Kane i Raheem Sterling, Anglaterra s’ha desfet d‘Alemanya i Ucraïna i buscarà contra Dinamarca la seva primera final d’Eurocopa. Amb tot, la principal fortalesa dels de Southgate és la defensa, que no ha encaixat cap gol en tot el torneig. Els anglesos jugaran a casa, amb Wembley a favor, el dimecres set a les nou del vespre.

Sterling celebra el seu gol contra Alemanya als vuitens de final | Europa Press

Espanya, el retorn

El conjunt de Luis Enrique torna a unes semifinals nou anys després de l’Eurocopa de 2012. Després d’una època fosca en els últims campionats i un inici amb molts dubtes, Espanya ha superat les expectatives i ha deixat enrere Croàcia i Suïssa per arribar a la penúltima ronda. Amb un Busquets imperial i un Pedri incansable, La Roja buscarà una nova final contra Itàlia, en un duel que ja és tot un clàssic. Les dues seleccions s’enfrontaran per quarta Eurocopa consecutiva després de les edicions de 2008, 2012 i 2016. Les dues primeres van caure del cantó espanyol, la més recent va ser per a Itàlia.

Pedri és el jugador que més minuts ha disputat amb Espanya | Europa Press

Dinamarca, la sorpresa

La selecció danesa, amb el blaugrana Martin Braithwaite com a davanter titular, ha sorprès Europa sencera amb el seu joc i les seves victòries i s’ha plantat a semifinals de forma totalment inesperada. Els inicis de Dinamarca van ser molt complicats, amb l’ensurt del desmai de Cristhian Eriksen en el seu partit de debut. El migcampista de l’Inter s’ha pogut recuperar bé i els seus companys de selecció buscaran dedicar-li un triomf emulant la gesta de 1992. La selecció escandinava va golejar Gal·les amb un contundent 0-4 explotant tot el seu talent, i a quarts s’han pogut desfer de la República Txeca. Contra Anglaterra, en un Wembley que els serà terriblement hostil, tindran la seva primera prova de foc. L’olfacte golejador de Dolberg i el talent de Maehle, que ha explotat en aquesta Eurocopa, són els seus principals arguments.

La selecció danesa és la sorpresa d’aquesta Eurocopa | Europa Press


Més notícies
Els jugadors italians celebren un gol a l'Eurocopa | Europa Press
Itàlia elimina la Bèlgica del català Bob Martínez i s’enfrontarà a la selecció espanyola a semis (1-2)
Notícia: Itàlia elimina la Bèlgica del català Bob Martínez i s’enfrontarà a la selecció espanyola a semis (1-2)
Comparteix
Els de Mancini han estat molt superiors i es postulen com a clars candidats al títol
Anglaterra s'ha imposat a Ucraïna amb contundència | England
Anglaterra passa a semifinals amb un recital (0-4)
Notícia: Anglaterra passa a semifinals amb un recital (0-4)
Comparteix
Els de Southgate no han fallat i han golejat Ucraïna
Dani Olmo lluita amb dos jugadors de Suïssa | @sefutbol
La selecció espanyola es classifica per a les semifinals de l’Eurocopa als penals (1-1)
Notícia: La selecció espanyola es classifica per a les semifinals de l’Eurocopa als penals (1-1)
Comparteix
La selecció suïssa ha fet un esforç titànic durant tot el partit, però han fallat a la loteria dels onze metres
Dinamarca ha eliminat la República Txeca | FC Barcelona
La Dinamarca de Braithwaite segueix somiant i passa a semifinals (1-2)
Notícia: La Dinamarca de Braithwaite segueix somiant i passa a semifinals (1-2)
Comparteix
La selecció escandinava elimina la República Txeca i és a dos partits de repetir la gesta de 1992

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa