Món Esport
Mbappé resol el tiroteig del PSG al Madrid amb un gol de geni (1-0)

Kylian Mbappé ha resolt novament un gran partit. I en quin moment ho ha fet! El crack francès ha decantat la balança per al Paris Saint-Germain contra la muralla defensiva del Reial Madrid en l’última jugada. Els seus ho han intentat durant els noranta minuts. Han sortit a buscar el Madrid. Però uns excelsos David Alaba i Éder Militão ho anul·laven tot. Thibaut Courtois ha aturat un penal a Leo Messi i quan semblava que els seus s’enduien un relativament bon resultat cap a Madrid, els francesos han fregat la làmpada i ha aparegut Mbappé. Estocada important del francès que pot resoldre l’eliminatòria.

Mauricio Pochettino tenia la lliçó apresa. En els altres dos grans partits que ha disputat aquest any, renunciar a la pilota li havia comportat ser domat pel Manchester City de Guardiola. Per tant, avui ha ordenat a Marco Verratti, Danilo Pereira i Leandro Paredes que dominessin l’esfèric. Menció especial a la feina en la pressió després de les pèrdues especialment d’Ángel di María. El PSG n’ha perdut moltes, però també n’ha recuperat moltes en atac gràcies a l’exfutbolista del Madrid.

Els francesos han acribillat a ocasions els blancs. Però no podien contra la muralla dels homes de Carlo Ancelotti. Aquests, inèdits en atac, han tret totes les aigües en defensa. I això té molt de mèrit quan un s’enfronta a l’equip amb més potencial ofensiu de tots. En la primera part els locals han inquietat Thibaut Courtois gràcies a un bon trencament de Kylian Mbappé a Dani Carvajal, que ha servit una bona pilota a un di María que l’ha llençat incomprensiblement als núvols. Mbappé també ha protagonitzat un mà a mà amb el porter belga al qual Carvajal, amb una pressió agressiva, ha estat decisiu. Més enllà d’això, uns grans David Alaba i Éder Militão s’han imposat.

El partit s’ha trencat definitivament quan el Madrid ha intentat anar a per aquest. La pluja i la bogeria han tret una lleugera previsibilitat del matx, i l’han convertit en una caixa de sorpreses. En una d’aquestes, el geni Mbappé ha provocat un penal després de tornar a superar Carvajal. Messi, avui força gris, l’ha llançat i l’ha fallat en mans d’un Courtois immens. Instants després ha ingressat Neymar per aprofitar la inèrcia parisenca. Però no ha estat capaç de fer-ho. Ni tan sols ha pogut aprofitar una gran però compromesa passada del seu amic Messi.

A l’altra banda, el Madrid no treia el cap. Luka Modric i Toni Kroos han estat irreconeixibles, en jugar en un equip defensiu. Benzema, doncs, no ha tingut oportunitats per lluir-se. Semblava que els blancs ho confiessin tot en el poder imperial que té el Santiago Bernabeu en les tornades de les eliminatòries de Champions. Però Mbappé no es rendia. Quan tot estava fred i venut, el francès ha donat més motius a Florentino Pérez per fitxar-lo. Mbappé no només és molt bo. A més, defineix partits. En un regat de futbol sala, s’ha desempallegat de dos defenses blancs i ha batut, per fi, Courtois amb un tir creuat. El Madrid ha probat la seva pròpia medicina i ha probat les mels del seu futur futbolista franquícia.

El PSG ha guanyat el primer gran partit de la temporada i ho ha fet en la nit escollida. Ho ha fet contra un dels ogres de la competició. El PSG defensarà un resultat immens al Bernabeu i molt segurament ho farà sortint a l’atac. A més, al davant no tindran els sancionats per haver vist la tercera groga de la competició Casemiro i Ferland Mendy. I això és molt dir. Per a sort del Madrid, ja no existeix la regla del valor afegit del gol fora de casa. Pochettino, doncs, ha entrat en raó i podria treure’s un gran pes de sobre el proper mes de març a la capital espanyola. El PSG pren un avantatge curt però immens alhora de cara a la tornada al Santiago Bernabeu.



Més notícies
Sadio Mané, futbolista del Liverpool | Europa Press
El Barça es podria endur una estrella del Liverpool
Notícia: El Barça es podria endur una estrella del Liverpool
Comparteix
Sadio Mané voldria canviar d'aires i fitxar pel club blaugrana l'estiu vinent
Erling Haaland, jugador del Borussia Dortmund | Europa Press
L’ídol de Haaland recomana al noruec que fitxi pel Barça
Notícia: L’ídol de Haaland recomana al noruec que fitxi pel Barça
Comparteix
Michu, exfutbolista del Rayo Vallecano, assegura també que al davanter "li agrada Espanya"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa