Món Esport
Quantes Premier League té Pep Guardiola i quan les ha guanyat

Pep Guardiola, entrenador del Manchester City, és considerat com un dels millors entrenadors de la història del futbol. I és que, des de l’arribada del tècnic català a les banquetes del Manchester City, ha aconseguit que l’equip anglès es proclami campió de la Premier League en un total de 5 ocasions. Cal recordar que Guardiola va arribar al City l’any 2016 i, des d’aleshores, ha disputat un total de 7 vegades la competició.

Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Manchester City
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Manchester City

La primera Premier League de Guardiola (2017/18)

Tot i que Pep Guardiola no va assolir el títol de la lliga anglesa en la seva primera temporada amb el Manchester City, quedant tercer a la competició durant l’edició del 2016/17, sí que va alçar la Premier l’any següent. En aquest sentit, el tècnic català va aconseguir que el Manchester City arribés als 100 punts en la competició, guanyant un total de 32 partits, empatant 4 i perdent 2. Aquesta fita va establir la figura de Pep Guardiola com un gran tècnic al territori anglès, ja que, anteriorment, havia estat jutjat pels seus resultats en la temporada 2016/17.

Guardiola va guanyar la segona Premier League per un punt de diferència (2018/19)

El segon títol de Premier League de Pep Guardiola va arribar una temporada després. Ara bé, en aquesta ocasió, l’equip del tècnic català es va proclamar campió de la competició en la darrera jornada i superant per només un punt al Liverpool de Jürgen Klopp. El Manchester City va sumar un total de 98 punts, mentre que el Liverpool es va proclamar com el millor subcampió de la història de la Premier amb 97 punts.

Guardiola torna a guanyar la Premier dos anys després (2020/21)

Després que el Liverpool s’imposés al Manchester City per la Premier League de la temporada 2019/2020, on els de Guardiola van acabar segons i a una diferència de 18 punts respecte al líder, els citizens van saber refer-se per tal de tornar a aconseguir el títol de lliga a la temporada 2020/21. En aquella ocasió, l’equip dirigit per tècnic de Santpedor va proclamar-se campió de la competició amb un total de 86 punts, quedant 12 punts per sobre del subcampió, el Manchester United. A més a més, una de les casualitats d’aquesta temporada va ser que el màxim golejador dels campions de la competició va ser el migcampista Ilkay Gündogan, que va marcar 13 gols i on va superar a tots els davanters de l’equip de Guardiola en aquest registre.

La quarta Premier de Guardiola va arribar amb una remuntada impressionant (2021/22)

A la darrera jornada de la Premier League de la temporada 2021/22, el Manchester City depenia d’ell mateix per tal de tornar a proclamar-se campió, mentre que el Liverpool havia de guanyar el seu partit i esperar que els de Guardiola punxessin contra l’Aston Villa. Doncs bé, quan només quedaven 10 minuts per acabar el partit, el Manchester City perdia per 0-2, però els dos gols de Gündogan i el de Rodri van fer que Guardiola tornés a tocar el cel per tal de proclamar-se campió.

La darrera Premier League de Pep Guardiola amb el Manchester City (2022/23)

Finalment, Pep Guardiola ha repetit, per tercer any consecutiu, guanyar el títol de la Premier League. En aquesta ocasió el Manchester City ha aconseguit superar l’Asenal en el pols per al títol. Cal recordar que no ha estat fins al tram final de la temporada que els de Guardiola no han aconseguit deixar el seu rival enrere per tal de proclamar-se campió de la competició. A més a més, Guardiola ha comptat amb la presència d’un davanter de moda a Europa, ja que amb Earling Haaland ha completat un equip d’ensomni que ha fet que els de Guardiola fossin els favorits per al títol.

El Manchester City, campió de la Premier | Manchester City
El Manchester City, campió de la Premier | Manchester City


Més notícies
Pep Guardiola, alçant la Champions com a entrenador blaugrana| @ChampionsLeague
Quantes UEFA Champions League ha guanyat Pep Guardiola
Notícia: Quantes UEFA Champions League ha guanyat Pep Guardiola
Comparteix
El tècnic català s'ha proclamat campió de la màxima competició europea com a jugador i entrenador
Pep Guardiola, alçant la Champions com a entrenador blaugrana| @ChampionsLeague
Quantes Champions i quants títols ha guanyat Pep Guardiola com a entrenador
Notícia: Quantes Champions i quants títols ha guanyat Pep Guardiola com a entrenador
Comparteix
El tècnic de Santpedor ha alçat un total de 33 títols i 3 Champions League
Leo Messi celebrant el títol de Lliga amb el Barça | FC Barcelona
Quantes Lligues ha guanyat el FC Barcelona en tota la seva història
Notícia: Quantes Lligues ha guanyat el FC Barcelona en tota la seva història
Comparteix
El club blaugrana és el segon equip amb més títols de Lliga
Jugadors del FC Barcelona alçant la Champions del 2011 | FC Barcelona
Quantes Champions League té el Barça i on les ha guanyat
Notícia: Quantes Champions League té el Barça i on les ha guanyat
Comparteix
El club blaugrana ha guanyat cinc UEFA Champions League en tota la seva història

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa