Cabreig monumental de Pep Guardiola amb Haaland

Un gest generós d’Erling Haaland ha enfurismat Pep Guardiola durant el partit que el Manchester City ha acabat guanyant contra el Leeds Untied (2-1). Concretament, el tècnic català del City li ha recriminat que hagi cedit un penal al seu company Ilkay Gundogan. El migcampista alemany d’origen turc, que ha aconseguit marcar dos gols als minuts 19 i 27, ha tingut l’oportunitat d’aconseguir un hat-trick. D’aquesta manera, el davanter noruec ha ignorat les ordres del seu entrenador i no ha dubtat a brindar-li l’oportunitat al seu company a través d’un penal que hagués posat el 3-0 al marcador al minut 84. Malgrat tot, el migcampista ha enviat la pilota al pal i l’errada ha donat ales a un Leeds que no ha tardat ni un minut a retallar distàncies posant el 2-1 que ha acabat regnant al marcador.

Haaland, amb només 22 anys, ja ha aconseguit un rècord de 35 gols en una sola temporada a la Premier League. Tot i això, s’ha mostrat realment generós i l’errada de Gundogan ha provocat l’enuig monumental del tècnic de Santpedor, que li ha recriminat al noruec que no l’hagi xutat ell, tal com tenen establert. “Si ‘Gundo’ anota, tot perfecte, hat-trick, ben fet, però un llançador és un llançador. Amb 2-0 això és un negoci, no una situació que no puguem oblidar”.

“És massa bo i generós”

Després del partit, Guardiola ha fet una defensa aferrissada de Haaland davant d’una pregunta que qüestionava la seva professionalitat. “És massa bo i generós”, ha comentat. “Qui sap si Haaland llança el penal i el falla? Què passa si ‘Gundo’ llança el penal i marca? Aleshores, la pregunta és senzilla. Qui és el llançador? El llançador és Haaland”, ha insistit Guardiola. La jugada no ha tingut més conseqüències, ja que el City ha acabat guanyant (2-1) i ja porta quatre punts d’avantatge a l’Arsenal al capdavant de la Premier League. “L’actuació ha estat excel·lent. Hem jugat molt bé”, ha dit Pep a la roda de premsa sobre el seu equip, al qual li manquen quatre partits de lliga.