Món Esport
Mourinho bat un rècord que el converteix en únic al futbol europeu

José Mourinho s’ha convertit en l’únic entrenador que ha aconseguit els tres grans títols europeus que es disputen actualment: la UEFA Champions League, la UEFA Europa League i la UEFA Conference League. Tot just acaba d’aixecar aquest darrer trofeu com a tècnic de l’Associazione Sportiva Roma en derrotar el Feyenoord neerlandès a la final que s’ha disputat a la capital d’Albània, Tirana. Ha estat un partit molt igualat que podria haver caigut per qualsevol dels dos bàndols, però el gol dels italians a la primera meitat ha estat l’únic que ha pujat al marcador i la Lloba s’ha endut el títol per la mínima (1-0).

La crònica de la Roma-Feyenoord

Tant Mourinho a la banqueta de la Roma, com Arne Slot a la banqueta del Feyenoord han plantejat un partit molt obert. La primera meitat ha estat més aviat per als italians, que han rondat la porteria rival amb insistència fins que al minut trenta-dos el jove Nicolò Zaniolo ha aconseguit batre Justin Bijlow amb un xut picat per damunt seu amb molt talent. A la segona part els neerlandesos han empès per empatar el partit, però no hi ha hagut manera. De fet, han impactat fins a dues rematades al pal, però la pilota no ha volgut entrar. Tot semblava destinat al triomf de la Roma i així ha estat.

José Mourinho, l’únic entrenador amb els tres grans títols europeus

D’aquesta manera, José Mourinho ha aixecat el seu cinquè gran títol europeu. Va guanyar l’Europa League de 2003 (aleshores coneguda com a Copa de la UEFA) amb el Porto i l’any vinent va assolir el gran repte de vèncer la Champions amb el mateix equip. L’any 2010 va repetir amb la Lliga de Campions, aquest cop amb l’Inter de Milà, i posteriorment aixecaria l’Europa League amb el Manchester United. La Conference League d’enguany amb la Roma suposa el seu cinquè trofeu continental i això és tot un rècord. De fet, també és un dels únics entrenadors amb dues Champions amb diferents equips i només hi ha tres tècnics que tinguin tres Lligues de Campions: Bob Paisley, Zinédine Zidane i Carlo Ancelotti, que aquest cap de setmana podria guanyar la quarta amb el Reial Madrid.



Més notícies
Jugadores del Barça celebren un gol a la Champions d'aquesta temporada | Europa Press
El Barça femení triomfa als premis de la UEFA malgrat la derrota a la final
Notícia: El Barça femení triomfa als premis de la UEFA malgrat la derrota a la final
Comparteix
Quatre jugadores entren a l'onze ideal de la Champions, i una és designada l'MVP del mateix
Sandra Paños encaixa el primer gol del Barça a la final de la Champions | Europa Press
Desfeta històrica del Barça a la final de la Champions (1-3)
Notícia: Desfeta històrica del Barça a la final de la Champions (1-3)
Comparteix
Les blaugranes eren les grans favorites, però l'Olympique de Lió ha dominat el partit des del primer minut
El trofeu de la Champions, durant el sorteig | UEFA Champions League
La UEFA revoluciona el format de la Champions
Notícia: La UEFA revoluciona el format de la Champions
Comparteix
Canvis importants per a la temporada que arrencarà la tardor de l'any 2024
Els jugadors de l'Eintracht celebren l'Europa League | Europa Press
L’Eintracht guanya l’Europa League entre imatges vergonyoses de l’afició
Notícia: L’Eintracht guanya l’Europa League entre imatges vergonyoses de l’afició
Comparteix
Tant els seguidors del Frankfurt com els del Glasgow Rangers han convertit Sevilla en una batalla campal

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Narcís ( no fumem .. quin honor, quina glòria .. quina ' redacció ' .. sembleu mitjans espanyols ! ) a maig 26, 2022 | 11:47
    Narcís ( no fumem .. quin honor, quina glòria .. quina ' redacció ' .. sembleu mitjans espanyols ! ) maig 26, 2022 | 11:47
    Aquest, qui és.. qui posà el dit a l' ull d' en Tito Vilanova ( al cel sigui ! ) ? PD : qui amb tots els arbitratges a favor .. no pogué amb el Barça ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa