Món Esport
La UEFA revoluciona el format de la Champions

La UEFA revolucionarà la millor competició a nivell de clubs del món. La Champions League tindrà un format molt diferent a partir de la temporada 2024/2025. En lloc de participar-hi 32 equips hi participaran 36, si bé el canvi més significatiu es dona en termes de la fase de grups. L’associació eliminarà la fase de grups actual, i instaurarà una única lliga amb tots els conjunts. A més, podria plantejar un sistema de final four per les semifinals i la final.

Per tant, aquesta és la resposta al projecte de la Superlliga, que amenaçava, o pretenia amenaçar la continuïtat i el poder de la Champions. Serà una competició, doncs, amb més partits. I és que en la lliga inicial, cada equip passarà de disputar sis partits a jugar-ne vuit. Seran vuit partits contra vuit equips diferents (quatre a casa, i quatre a fora).

Llavors, dels 36 equips, els primers vuit classificats passaran directament a la ronda de vuitens de final. I els altres vuit sortiran d’eliminatòries entre els equips de la novena posició a la vint-i-quatrena. I del vint-i-cinquè al trenta-sisè equip, quedaran eliminats. Als vuitens i als quarts de final hi haurà normalitat. És a dir, cap canvi. I a partir de les semifinals es contempla l’opció esmentada de la final four, si bé encara no és oficial.

El president de la UEFA, Aleksander Ceferin, ha celebrat que “el format elegit assolirà l’equilibri adequat i millorarà el balanç competitiu i generarà sòlids ingressos”. A més, ha reivindicat que “la classificació continuarà basant-se exclusivament en el rendiment esportiu i el somni de participar-hi seguirà sent per a tots els clubs”.

Per a qui seran les quatre places extra?

Per tant, tingut en compte tot això, queda una incògnita per resoldre: per a qui seran les quatre places extra? La primera serà per a l’equip que acabi com a tercer classificat en la lliga nacional de la federació que estigui en la cinquena posició de la UEFA. Actualment aquesta és la federació francesa. A la Ligue 1, el primer i el segon classificat, fins ara i fins a l’estiu de l’any 2024, entren directament i en canvi el tercer classificat ha de disputar una fase prèvia. Però a partir d’ara, l’equip en qüestió entrarà directament.

La segona posició en qüestió serà per un equip campió nacional d’una lliga que no tingui cap accés directe a la competició. I per tant, una plaça extra per als equips que entren a la competició a través de la ruta de campions. Finalment, tindran accés a la Champions dos equips de les lligues de les dues federacions amb un millor rendiment en la temporada anterior.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa