Món Esport
El Barça femení triomfa als premis de la UEFA malgrat la derrota a la final

El Futbol Club Barcelona femení va perdre la final de la UEFA Women’s Champions League el cap de setmana passat contra un gegant Olympique de Lió. Les blaugranes van tornar a caure contra les botxines de la final de l’any 2019. Una derrota inesperada, malgrat l’entitat del rival, tenint en compte el camí barcelonista fins a la final de Torí. Les dones de Jonatan Giráldez van anar de golejada en golejada. I això no ha passat gens inadvertit per a la UEFA. Tant és així, que l’associació ha premiat la feina catalana en els premis de la competició en qüestió.

L’onze ideal, amb quatre blaugranes

Per una banda, hi ha una gran presència blaugrana a l’onze ideal que ha ideat el màxim organisme del futbol europeu. Els jutges hi han inclòs quatre jugadores del conjunt subcampió: la defensa Mapi León i les migcampistes Patri Guijarro, Aitana Bonmatí i Alèxia Putellas. El completen sis futbolistes del campió, el Lió (la portera Christiane Endler, les defenses Selma Bacha, Wendie Renard i Griedge Mbock Bathy, la migcampista Amandine Henry i la gran davantera Ada Hegerberg), i una d’un dels dos equips semifinalistes, el Paris Saint-Germain (la davantera Marie-Antoinette Katoto).

És, doncs, una manera justa de valorar l’esforç culer malgrat la derrota per 3-1 en terres italianes. I és que a l’anada de les semifinals van derrotar el gran Wolfsburg per 5-1, al Camp Nou, mentre que a la tornada de la ronda anterior van exhibir-se contra el Madrid amb un 5-2 al mateix escenari. I venien de completar una fase de grups perfecta, amb el primer lloc, per davant de l’Arsenal, el Hoffenheim i el Køge, havent guanyat tots els partits i amb 24 gols a favor i només un en contra.

A més, té molt de sentit que la part més important de l’equip català hi entri de ple. Aquest és el mig del camp format per Guijarro, Bonmatí i Putellas. És un mig del camp impol·lut, que explica el perquè del gran èxit blaugrana aquest any. De fet, a la final totes tres van ser les millors del seu equip. La derrota s’explica a partir del mèrit francès i de la manca de contundència a les àrees. Les dues catalanes i la balear s’ho van deixar tot i en molts moments especialment del segon temps van dominar les lioneses.

Alèxia Putellas, millor jugadora del torneig

En aquesta línia va l’altre gran triomf del Barça en aquests premis. I és que la UEFA ha concedit el premi a la millor jugadora de la competició ni més ni menys que a Alèxia Putellas. La de Mollet del Vallès ha estat la màxima anotadora del torneig, amb 11 dianes en 10 enfrontaments i, com s’ha explicat, la peça clau d’un equip subcampió i que ha enamorat a tothom.

D’aquesta manera, afegeix un nou premi individual a la seva particular vitrina. I és que ja ha guanyat la Pilota d’Or, així com el premi a Millor Jugadora d’Europa de la temporada passada i el mateix MVP i entrada a l’onze ideal de la passada Champions, entre molts altres.

Finalment, la UEFA ha premiat a Bacha, del Lió, com la millor jugadora jove del torneig. La lateral esquerrana, amb 21 anys, ha estat clau en el triomf del seu equip. De fet, en la final va assistir Hegerberg al segon gol, i va secar l’atac blaugrana. La francesa també forma part de l’onze ideal exposat, i apunta a seguir copant premis d’aquesta mena.



Més notícies
Toni Brosa (article opinió)
Les noies també ploren
Notícia: Les noies també ploren
Comparteix
El Barça d'Alexia no ha guanyat la Champions, ni ha completat la temporada perfecta, però continua fent història i la final de Torí li dona eines per continuar creixent
Jugadores del FC Barcelona després de la derrota a Torí | Europa Press
Els dos gestos del Barça femení que trenquen el cor del barcelonisme
Notícia: Els dos gestos del Barça femení que trenquen el cor del barcelonisme
Comparteix
Alexia Putellas i Aitana Bonmatí, autores dels gestos que quedaran en la memòria dels barcelonistes
Aficionades del Barça pateixen amb la final de la Champions a Plaça Catalunya (Barcelona) | Gabriel Izcovich Bronstein
Així han viscut la desfeta del Barça els milers de culers a Plaça Catalunya
Notícia: Així han viscut la desfeta del Barça els milers de culers a Plaça Catalunya
Comparteix
L'equip blaugrana ha perdut una final de Champions que havia aixecat molta expectació
Sandra Paños encaixa el primer gol del Barça a la final de la Champions | Europa Press
Desfeta històrica del Barça a la final de la Champions (1-3)
Notícia: Desfeta històrica del Barça a la final de la Champions (1-3)
Comparteix
Les blaugranes eren les grans favorites, però l'Olympique de Lió ha dominat el partit des del primer minut

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa