Món Esport
Un futbolista mort i un altre desaparegut als terratrèmols de Turquia

Aquest dilluns, regions de Turquia i Síria han patit un greu terratrèmol. Amb una escala de Richter de 7,8, el fenomen ha provocat danys humans greus. S’han registrat almenys 2.300 morts, 7.400 ferits i una xifra de desapareguts que encara no ha transcendit. Entre aquestes xifres, i segons han informat molts mitjans, hi ha diversos esportistes. Els més famosos són Eyup Turkaslan, porter del Yeni Malatyaspor, que ha mort, i Christian Atsu, migcampista del Hatayspor, desaparegut.

Turkaslan jugava com a porter al Yeni Malatyaspor de la Primera Divisió TTF del país otomà, que correspon a la segona divisió estatal. Tenia 28 anys, i aquesta temporada estava exercint com a segon porter de Abdulsamed Damlu en un equip que ocupa la dinovena posició del campionat. Ha passat tota la seva carrera a Turquia, i la seva etapa més important l’ha tingut al Ankaraspor, amb el qual va aconseguir un ascens a l’esmentada Süper Lig i on hi va passar quatre anys.

Sobre aquesta desgràcia, s’ha referit el seu entrenador, Yalmaz Vural. Aquest ha apuntat que “vaig donar als jugadors dos dies de festa després de l’últim partit. Molts no es trobaven a Malatya. Només el nostre segon porter, Eyup Türkaslan, era allà. Han salvat la seva dona. Estic devastat”. Cal recordar que Malatya se situa al sud-est de Turquia, una zona que ha estat molt afectada. Està a 170 quilòmetres de l’epicentre del terratrèmol, situat a Pazarcik, en la província de Kahramanmaras.

Christian Atsu, desaparegut, va jugar una temporada al Màlaga

Per la seva banda, Christian Atsu juga al Hatayspor de la Süper Lig, que és la primera divisió, i que ocupa actualment la catorzena posició. En el seu cas, es tracta d’una figura amb més ressò internacional. Va néixer a Ghana, té 31 anys, i ha jugat a dues de les quatre grans lligues europees. Ha passat cinc temporades al Newcastle de la Premier League, i una al Màlaga de la Liga Santander (la temporada 2015/2016).

Christian Atsu, en la seva etapa al Màlaga | Málaga CF
Christian Atsu, en la seva etapa al Màlaga | Málaga CF

De fet, a través de les xarxes socials, el club andalús s’ha expressat sobre el succés, reconeixent que “els nostres pensaments estan amb ell i la seva família en aquests moments de terrible angoixa”. Atsu podria estar, segons diverses fonts, desaparegut entre les runes causades pel sisme. També estan desapareguts dos entrenadors del cos tècnics de l’Iskenderunspor, equip també de la segona divisió turca, i catorze jugadores de la selecció femenina de voleibol de Hatai.



Més notícies
Cristiano Ronaldo, durant el Mundial de 2022 | Europa Press
El president de Turquia assegura que Cristiano ha estat vetat políticament
Notícia: El president de Turquia assegura que Cristiano ha estat vetat políticament
Comparteix
Segons Erdogan, el portuguès ha estat suplent al Mundial per "defensar la causa palestina"
El St. Pauli aparta un futbolista per donar suport a la invasió militar de Turquia a Síria
Notícia: El St. Pauli aparta un futbolista per donar suport a la invasió militar de Turquia a Síria
Comparteix
"Estem al costat dels nostres militars heroics i del nostre exèrcit. Esteu presents en les nostres oracions!", va publicar Cenk Sahin a Instagram
Arda Turan també serà investigat per vincles amb el fallit cop d’Estat a Turquia
Notícia: Arda Turan també serà investigat per vincles amb el fallit cop d’Estat a Turquia
Comparteix
La fiscalia d'Istanbul ha obert una investigació contra diversos jugadors turcs per haver ofert ajudes a Fethullah Güllen, líder del cop d'Estat fallit del 2016
Aficionats del Gaztope, equip de la segona divisió turca | @Goztepe
Imatges vergonyoses de violència extrema al futbol turc
Notícia: Imatges vergonyoses de violència extrema al futbol turc
Comparteix
Un aficionat local ha rebut l'impacte d'una bengala i el porter visitant ha estat colpejat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa