Món Esport
El president de Turquia assegura que Cristiano ha estat vetat políticament

El de Qatar no ha estat el Mundial de Cristiano Ronaldo. Era el seu cinquè, i ha estat el seu més discret. Després del seu bon paper a Alemanya 2006 com a actor secundari, des de llavors va ser l’estrella de la selecció portuguesa. Però en l’última cita mundialista, el davanter ha quedat eclipsat a la suplència en els dos partits d’eliminatòries. El jove Gonçalo Ramos li va guanyar la partida. Va ser una decisió controvertida, que en primera instància va ser exitosa, i que ha generat debat.

Un debat que ha arribat a les altes esferes de la política. I és que el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, s’hi ha referit. Aquest diumenge, en un programa de televisió del país otomà, el dirigent ha lamentat que “desafortunadament Ronaldo ha estat desaprofitat” durant la Copa del Món. I ho ha justificat d’una manera molt controvertida i arriscada: “Per desgràcia, li han imposat un veto polític”, ja que “és una persona que defensa la causa palestina”.

Fernando Santos conversa amb Cristiano Ronaldo | Europa Press
Fernando Santos conversa amb Cristiano Ronaldo | Europa Press

Les relacions de Cristiano amb el poble palestí

És a dir, segons Erdogan, la decisió del seleccionador Fernando Santos d’haver alineat Gonçalo Ramos per davant de Cristiano Ronaldo en els partits contra Suïssa i contra el Marroc no va ser per motius esportius, sinó per una suposada defensa del cinc vegades Pilota d’Or al poble palestí, que des de fa molts anys reclama la seva llibertat. Més enllà que semblaria estrany que aquest motiu tingués tan de pes i fos tan greu per a Santos o per a la Federació Portuguesa de Futbol, no hi ha cap prova pública que el davanter hagi defensat el poble palestí.

Fa uns anys va esclatar un rumor que havia donat un milió i mig d’euros a Palestina, però després es va desmentir. També va transcendir una imatge d’ell sostenint un cartell amb el text “Tots amb Palestina”, però era un muntatge, perquè en veritat el text posava “Tots amb Lorca”, fent al·lusió a la gent de la població murciana que l’any 2011 va patir un terratrèmol.

L’única relació de Cristiano amb el poble palestí és que l’any 2016 va rebre a la ciutat esportiva de Valdebebas Ahmad Dawabsheh, un nen que havia patit cremades i la família del qual havia mort per culpa d’un atac a la franja palestina de Cisjordània per part d’uns israelians extremistes i terroristes. Com a conseqüència del gest de Cristiano, aquell mateix any va ser nomenat Personatge de l’any a Palestina.

Després d’aquesta estranya acusació, Erdogan que va afegir, en el mateix programa de televisió, que “donar entrada un futbolista com Ronaldo al camp quan només quedaven trenta minuts per al final del partit va arruïnar la seva psicologia i li va treure energia”. D’altra banda, ha parlat del futur del jugador, que a hores d’ara no té equip: “Segons la informació que he rebut, Ronaldo se’n va ara a l’Aràbia Saudita“.

Finalment, s’ha referit a la final del Mundial, que va condecorar l’Argentina com la selecció campiona i, en especial, a Leo Messi: “L’Argentina es mereixia guanyar el títol pel seu gran joc i per Messi, tot i la seva edat”. També ha parlat del seu contrincant en el partit definitori, que va anotar un hat-trick: “Kylian Mbappé és el futur. Té 23 anys, Messi 34. Ara està Mbappé, ell és el futur”.



Més notícies
Cristiano Ronaldo, exjugador del Manchester United | Europa Press
Un dels grans enemics del Barça confirma que Cristiano està desesperat
Notícia: Un dels grans enemics del Barça confirma que Cristiano està desesperat
Comparteix
El portuguès va ser ofert a l'Eintracht de Frankfurt a principis de temporada
Cristiano Ronaldo, durant el Mundial 2022 | Europa Press
Cristiano entrena a les instal·lacions del Madrid per segon dia consecutiu
Notícia: Cristiano entrena a les instal·lacions del Madrid per segon dia consecutiu
Comparteix
El portuguès no té equip, i aprofita la bona relació amb el club blanc per mantenir-se en forma
Erik Ten Hag, entrenador del Manchester United | Europa Press
L’entrenador del United explica les raons de la sortida de Cristiano
Notícia: L’entrenador del United explica les raons de la sortida de Cristiano
Comparteix
Erik Ten Hag diu que "hi havia d'haver conseqüències" a les paraules de CR7
Fernando Santos conversa amb Cristiano Ronaldo | Europa Press
Revelen una de les converses més dures de la carrera de Cristiano Ronaldo
Notícia: Revelen una de les converses més dures de la carrera de Cristiano Ronaldo
Comparteix
Fernando Santos, seleccionador portuguès, ha explicat la seva decisió de no fer-lo jugar al Mundial

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa