Món Esport
El gran assenyalat del Mundial de Qatar per la seva violència

Samuel Eto’o és un gran personatge del futbol. Als terrenys de joc, amb les samarretes del Futbol Club Barcelona, del Mallorca o de la selecció camerunesa, va deixar una gran empremta, convertint-se en un dels millors davanters centre de la història i, per descomptat, de la seva època. Ho va fer amb una gran qualitat i un caràcter molt fort. De fet, aquest caràcter tan fort l’ha dut a perdre els papers en diverses ocasions fora dels estadis.

Va passar, per exemple, en la seva etapa blaugrana. El lleó indomable va deixar moments extraesportius i controvertits per a la posteritat, com ara aquelles dures declaracions als seus companys en un acte benèfic durant l’etapa de Frank Rijkaard, les seves diferències amb Pep Guardiola o la seva mítica celebració d’una Lliga al Camp Nou, entonant aquell “Madrid, cabrón, saluda al campeón“.

Recentment, ha protagonitzat un nou cas d’aquest estil. Bé, no ha estat controvertit. Directament ha estat greu. Ha passat durant el Mundial. Dilluns passat, el camerunès va presenciar in situ el Brasil-Corea del Sud de vuitens de final, que va acabar amb golejada canarinha. Eto’o va abandonar l’estadi una estona abans del xiulet final de l’àrbitre. Com s’aprecia en unes imatges que han transcendit a les xarxes socials, mentre deixava la rodalia de l’estadi, alguns aficionats es van fer fotografies amb ell. Fins aquí, tot normal i corrent.

Samuel Eto'o, exjugador del Barça | Europa Press
Samuel Eto’o, exjugador del Barça | Europa Press

Tot i això, com també s’aprecia en les imatges, hi havia un youtuber que, en lloc de fer-se fotos amb ell, com la resta de persones, directament el gravava. L’enfocava amb una càmera. Ha transcendit que és un youtuber algerià, i per tant seguidor d’una selecció que aquest any ha tingut un conflicte amb la camerunesa per un motiu explicat a continuació. En la imatge no s’aprecia cap comentari del youtuber, però, sigui com sigui, alguna cosa va molestar Eto’o. Però la seva reacció va ser desmesurada: es va encarar amb ell, i el va acabar agredint, amb una puntada de peu.

El comunicat d’Eto’o per disculpar-se i explicar-se

Ara, l’exjugador i també president de la Federació Camerunesa de Futbol, ha compartit un comunicat a les seves xarxes socials per disculpar-se. “El 5 de desembre passat, després del Brasil-Corea del Sud, vaig tenir un violent altercat amb una persona que probablement seria aficionada d’Algèria. M’agradaria demanar disculpes per perdre els nervis i reaccionar d’una manera que no té res a veure amb la meva personalitat real. Demano disculpes a tothom per aquest desafortunat incident”, ha començat.

A continuació, ha passat a justificar no la seva puntada de peu, però sí el seu enfadament: “Em comprometo a continuar resistint a la provocació implacable i l’assetjament diari d’alguns simpatitzants algerians. Des del Camerun-Algèria del 29 de març passat, he estat el principal objectiu de diversos insults i acusacions d’haver fet trampes, sense evidències. Per tant, faig una crida a les autoritats algerianes i a la federació perquè assumeixin les seves responsabilitats per posar fi a aquest clima insalubre abans que passi una tragèdia més seriosa”.

El polèmic Camerun-Algèria de classificació per al Mundial de Qatar

El Camerun-Algèria al qual Eto’o ha fet menció va ser el partit que va donar l’accés a la seva selecció al Mundial de Qatar. Va ser la tornada d’una eliminatòria molt igualada, que es va decidir en la pròrroga d’aquell partit. Hi va haver molta polèmica, amb gols anul·lats a Algèria que la mateixa selecció no va entendre. De fet, la federació algeriana va demanar que es repetís el partit.

Sigui com sigui, Eto’o queda assenyalat per aquesta acció. És una acció puntual, que s’afegeix a una de més grossa. Cal recordar que Eto’o és un dels ambaixadors d’aquest Mundial. Per això, a banda d’haver comès una agressió puntual, també ha estat blanquejant la Copa del Món de la vergonya.



Més notícies
Samuel Eto'o, exjugador del Barça | Europa Press
Eto’o desitja la mort de la seva filla i la seva exparella
Notícia: Eto’o desitja la mort de la seva filla i la seva exparella
Comparteix
La dura història de Dee Dee i Erika do Rosario, ignorades perpètuament per l'exjugador del Barça
Samuel Eto'o, exjugador del Barça | FC Barcelona
Eto’o empipa molts barcelonistes amb el seu missatge al Madrid
Notícia: Eto’o empipa molts barcelonistes amb el seu missatge al Madrid
Comparteix
L'exjugador blaugrana ha estat inesperadament afectuós amb els blancs
Samuel Eto'o, durant la seva última temporada al Barça | FC Barcelona
Samuel Eto’o ja no serà mai més un mite del barcelonisme
Notícia: Samuel Eto’o ja no serà mai més un mite del barcelonisme
Comparteix
El davanter camerunès ha tacat la seva relació amb els culers amb la felicitació al Madrid i el que comporta
Eto'o, en un partit amb el Barça | FC Barcelona
Eto’o assegura que estava per sobre de Messi quan jugava al Barça
Notícia: Eto’o assegura que estava per sobre de Messi quan jugava al Barça
Comparteix
El camerunès considera que ell era la màxima estrella blaugrana tot i la presència de l'argentí

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Nde a desembre 08, 2022 | 00:30
    Nde desembre 08, 2022 | 00:30
    Joder, aquest tio està perdudíssim. No el recordava així de boig sociòpata
  2. Icona del comentari de: Teix a desembre 08, 2022 | 06:48
    Teix desembre 08, 2022 | 06:48
    Cony, Gabriel Nosequè! No el recordava així, l’Etóo! El recordava com un gran jugador que es deixava la pell en els entrenaments i en el camp. Ah, i que no tenia pels a la llengua i que s’esbravava de la indolència d’alguns companys per la qual cosa el ‘vestuari’ i algú de l’staff no el veia, per això en Guardiola se’n va voler desempallegar tant aviat va arribar al Barça(!) (però el va haver d’aguantar un altre any). És rebutjable, però, l’acte de violència contra un periodista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa