Món Esport
Eto’o empipa molts barcelonistes amb el seu missatge al Madrid

Samuel Eto’o ha empipat molts aficionats i aficionades del Futbol Club Barcelona. L’exjugador culer ha felicitat al Reial Madrid després de la gesta que els blancs van fer ahir a la UEFA Champions League, eliminant el Manchester City de forma miraculosa. Fins aquí, tot normal. Tot dins de l’esportivitat. Això sí, la manera i el to del missatge és el que ha decebut a bona part del barcelonisme. En una publicació a les seves xarxes socials, el camerunès ha escrit “Bravo, Reial Madrid, el club on tot va començar per a mi, en la seva impressionant victòria la nit d’ahir”, i ho ha acompanyat amb dues fotos. Una, la dels protagonistes blancs d’ahir. I l’altra, una seva com a jugador del Madrid.

Té sentit que hi hagi culers tristos o emprenyats amb Eto’o. I és que es tracta d’un dels majors ídols de la història blaugrana. És, de fet, un dels màxims golejadors del club, i un dels actors del gran Barça de Frank Rijkaard i del Barça del primer triplet, amb Pep Guardiola. El camerunès va estar cinc cursos a Can Barça, i la seva personalitat i carisma van fer que molta gent es comprés samarretes seves i l’adorés. Va entendre’s divinament amb Ronaldinho, i va ajudar molt Leo Messi en els inicis de l’argentí.

A més, hi ha més teca. Eto’o ha sigut un dels jugadors blaugranes de la història amb més rivalitat amb el Madrid. És a dir, el camerunès jugava amb més ganes que ningú els clàssics. Va marcar moltíssims gols a Iker Casillas tant al Santiago Bernabéu com al Camp Nou. I fins i tot, en la celebració d’una Lliga blaugrana, en l’estadi, va agafar el micròfon i va cantar Madrid, cabrón, saluda al campeón. I això, més enllà del fet de la rivalitat eterna entre tots dos equips, té un motiu.

El motiu és que Eto’o va ser rebutjat pel Madrid en un principi. El quatre cops campió d’Europa va jugar a l’equip blanc després de començar la carrera en el futbol professional al Leganés. Però mai no va aconseguir un lloc entre els galàctics. Després d’una cessió a l’Espanyol, va marxar cap al Mallorca, on es va sentir molt important i va deixar grans xifres i sensacions. I això va cridar l’atenció del Barça, que el va fitxar l’estiu del 2004.

Hi va estar fins la temporada 2008/2009, que va ser la primera de Guardiola. El de Santpedor va voler prescindir d’ell en arribar al club, però els jugadors el van convèncer perquè canviés d’opinió. I Eto’o els va donar la raó: va ser el màxim golejador de l’equip aquell curs, amb 36 gols en 52 partits. Però l’estiu del 2009, Guardiola va decidir, definitivament, desfer-se d’ell… per fitxar Zlatan Ibrahimović.

Per tant, la rivalitat d’Eto’o amb el Madrid és molt sonada, d’igual forma que ho és la d’altres llegendes com Hristo Stòitxkov o Gerard Piqué. I el fet que hagi compartit una foto seva amb l’uniforme blanc ha fet enfadar molts barcelonistes.



Més notícies
Pep Guardiola, al Santiago Bernabéu | Europa Press
El Madrid també elimina el City de Guardiola amb més èpica que mai (3-1)
Notícia: El Madrid també elimina el City de Guardiola amb més èpica que mai (3-1)
Comparteix
Els blancs es classifiquen per a la final de la Champions quan ja ho tenien tot perdut
Pep Guardiola i Leo Messi, en arxiu | FC Barcelona
El duríssim missatge de Messi en veure caure Guardiola en mans del Madrid
Notícia: El duríssim missatge de Messi en veure caure Guardiola en mans del Madrid
Comparteix
L'astre argentí va enviar un text demolidor al seu amic Kun Agüero

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa