Món Esport
Qatar canvia la versió oficial i reconeix centenars de morts al Mundial

Hassan al-Thawadi, secretari general del Comitè d’Organització i Llegat del Mundial de Qatar de 2022, ha deixat tothom sorprès en una entrevista amb el periodista britànic Piers Morgan del mitjà Talk TV. En aquesta conversa, Al-Thawadi ha canviat del tot la versió oficial que havia imperat fins ara i ha reconegut que centenars de treballadors migrants han mort durant l’organització d’aquesta Copa del Món des que l’any 2010 es va saber que Qatar seria la seu. “No coneixem encara la xifra exacta, perquè s’està estudiant actualment, però l’estimació és d’entre 400 i 500 treballadors morts”, ha admès.

Al-Thawadi ha volgut deixar clar que aquests centenars de morts no es deuen només a la construcció d’estadis, sinó a tota mena de tasques relacionades amb el Mundial. De fet, ha dit que tres persones sí que han mort mentre duien a terme les obres d’algun camp de futbol i trenta-set treballadors més relacionats amb la construcció d’estadis han perdut la vida per motius que no estaven “directament relacionats amb les obres”, tot i que no ha donat més detalls.

Un moment de la inauguració del Mundial de Qatar | Europa Press
Un moment de la inauguració del Mundial de Qatar | Europa Press

D’aquesta manera, les dades que va donar The Guardian en el seu dia, que parlaven de més de 6.500 treballadors morts, guanyen encara més credibilitat. Fins ara, Qatar només havia reconegut aquests tres morts que ha mencionat Al-Thawadi. The Guardian defensa que la xifra és tan alta i a la vegada desconeguda, perquè no hi ha hagut cap investigació oficial del règim qatarià que ho provi. Els morts serien, principalment, treballadors del Pakistan, el Nepal, Bangladesh i Sri Lanka.

El Mundial de Qatar i la derogació del sistema kafala

Finalment, Al-Thawadi també ha destacat que tots aquests morts es deuen, principalment, al sistema kafala, un model d’explotació laboral que permet i fomenta una mena d’esclavatge modern a Qatar amb els treballadors migrants. El Mundial està forçant que es posi fi a això, però la reforma laboral encara no s’ha dut a terme, si bé sí que es troba en un estat avançat d’aplicació. Al-Thawadi, però, diu que això no ha estat conseqüència de portar la Copa del Món al país aràbic, sinó “nosaltres sabíem que ho havíem de fer, pels nostres propis valors”.



Més notícies
Xavi Hernández, durant la seva etapa a l'Al-Sadd | Europa Press
Xavi defensa el règim de Qatar: “Les crítiques són injustes”
Notícia: Xavi defensa el règim de Qatar: “Les crítiques són injustes”
Comparteix
L'entrenador del Barça ha fet d'ambaixador extraoficial del Mundial
Xavi Hernández ha aprofitat el seu viatge a Qatar per visitar un entrenament del seu exequip, l'Al-Sadd | Al-Sadd
El gran assenyalat del Mundial de Qatar pel blanqueig del règim
Notícia: El gran assenyalat del Mundial de Qatar pel blanqueig del règim
Comparteix
Xavi afegeix unes noves declaracions al seu bagatge de defenses a l'autoritari règim qatarià
Michel Platini, expresident de la UEFA | Europa Press
El gran assenyalat del Mundial de Qatar per la corrupció
Notícia: El gran assenyalat del Mundial de Qatar per la corrupció
Comparteix
Michel Platini va permetre els suborns a la FIFA, per acabar donant lloc a la Copa del Món de la vergonya
Gianni Infantino, al Mundial de Qatar | Europa Press
El gran assenyalat del Mundial de Qatar per les seves mentides
Notícia: El gran assenyalat del Mundial de Qatar per les seves mentides
Comparteix
El president de la FIFA, Gianni Infantino, és un dels màxims responsables d'aquesta Copa del Món i còmplice del règim qatarià

Comentaris

  1. Icona del comentari de: A Qatar Jamón!! a novembre 29, 2022 | 18:58
    A Qatar Jamón!! novembre 29, 2022 | 18:58
    Home, de 400 ó 500 a 6.500 hi ha molta diferència. "Un total de 475 trabajadores fallecieron en accidente laboral en los siete primeros meses de este año, 69 más que en igual periodo de 2021, lo que en términos relativos implica un aumento del 17%, según datos provisionales del Ministerio de Trabajo y Economía Social." No hase falta desir nada mas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa