Món Esport
El calvari que està vivint l’exblaugrana Aubameyang a Anglaterra

Pierre-Emerick Aubameyang va marxar del Futbol Club Barcelona en les acaballes del passat mercat estiuenc. Ho va fer després d’una mitja temporada esplendorosa. El gabonès va arribar a la xavineta per revertir el seu rumb i fer-la somriure. Va marcar gols importants que van contribuir que l’equip es classifiqués satisfactòriament per a l’edició següent de la UEFA Champions League, un fet que esdevenia capital i que llavors no es podia donar gens per fet.

Tot i deixar grans sensacions, va haver de marxar. Per una banda, el fitxatge de Robert Lewandowski generava que passés a tenir menys opcions de sumar minuts i, per l’altra, la situació econòmica i financera del club presidit per Joan Laporta agraïa qualsevol venda important. Amb la seva venda, el Barça va perdre molt a la gespa però es va estalviar una fitxa i va ingressar 12 milions d’euros, després d’haver-lo fitxat a cost zero.

Pierre-Emerick Aubameyang, jugador del FC Barcelona | Europa Press
Pierre-Emerick Aubameyang, exjugador del FC Barcelona | Europa Press

Per la seva banda, el davanter n’ha sortit perdent clarament. Després d’haver vingut de la Premier League, va tornar al mateix destí. Va canviar de vorera londinenca, però. Va venir de l’Arsenal, on va esdevenir un ídol, però d’on va haver de marxar per les seves diferències amb el tècnic basc Mikel Arteta, i ara juga al Chelsea.

El canvi d’entrenador al Chelsea ha perjudicat Aubameyang

Tot i haver demostrat al Camp Nou que té un gran nivell, al Chelsea està tenint moltes dificultats. Des del canvi d’entrenador. Va arribar a un equip que estava entrenat per Thomas Tuchel, un tècnic que l’havia tingut dos cursos a les seves ordres, en el Borussia Dortmund, i que l’havia fet brillar. Per tant, allò podia haver estat un gran argument perquè el jugador decidís fitxar pels blues.

Tot i això, després d’uns mals resultats, els nous dirigents del club van acomiadar l’alemany. Ho van fer a contra pronòstic, ja que era l’entrenador de la segona Champions del club, si bé es podia entendre que no era el dirigent de la seva confiança. Es va donar la circumstància, i la mala sort, que Aubameyang només va poder jugar un sol partit a les seves ordres, ja que va arribar tard a l’equip, i quan ho va fer, tenia una lesió per culpa de la violència d’uns lladres en un robatori que va patir a Barcelona.

Llavors, després d’aquests mals resultats, van contractar Graham Potter, provinent del Brighton, i va ser quan va començar, a poc a poc, el calvari d’Aubameyang. Si bé al principi va brillar, amb moltes titularitats consecutives i tres gols anotats en quatre partits, la seva participació i protagonisme s’han acabat diluïnt. Per exemple, en el mes de novembre va enllaçar dos partits a la banqueta, sense ni tan sols entrar com a revulsiu. Però el més flagrant ha passat recentment.

Després d’acumular només 27 minuts en els dos primers partits després de l’aturada del Mundial, en el qual Aubameyang no hi va ser perquè la seva selecció no estava classificada (i perquè ell ja se n’ha retirat), en l’últim partit de la Premier League ha passat una escena inesperada. Contra el Manchester City, el gabonès va començar com a suplent, però a causa de la matinera lesió de Raheem Sterling, va entrar. Només havien passat cinc minuts de partit.

En la segona part, però, Potter el va substituir. Ho va fer pel jove Omari Giraud-Hutchinson, i just després que els de Pep Guardiola s’avancessin al marcador. Per tant, quan més calia marcar un gol. En el moment del canvi, li ho va recriminar al tècnic, que després, en la roda de premsa, es va mostrar comprensiu amb el futbolista.

De ser substituït per sorpresa, a no entrar a la següent convocatòria

Tot i això, el cas Aubameyang es va maximitzar dies després. Els blues es tornaven a enfrontar contra el City, aquest cop en un partit de FA Cup, i Aubameyang ni tan sols hi va anar convocat. És veritat que en moltes ocasions els entrenadors acostumen a fer rotacions en aquest tipus de competicions, però no deixa de sorprendre que ni tan sols fos a la banqueta.

La dura crítica de l’exjugador Paul Merson

El més flagrant en matèria d’Aubameyang, però, han estat les declaracions d’un exjugador. En una columna al mitjà Sky Sports, l’anglès Paul Merson ha fet una crítica molt contundent: “Aubameyang no ha estat a la convocatòria després de ser suplent al primer partit contra el Manchester City, i crec que ara se li donarà sortida. Crec que tallaran els llaços amb ell. Està acabat. Quan substitueixes un jugador de trenta i tants anys, crec que és el final”.

El Chelsea podria canviar Aubameyang per Joao Felix

En la mateixa columna, Merson ha parlat del mercat hivernal de fitxatges del Chelsea, tot advertint que possiblement es repeteixi la mateixa història: que fitxin jugadors que desitgi Potter i que l’acabin acomiadant. Sigui com sigui, i vulgui el que vulgui Potter, tot fa indicar, segons la premsa espanyola, que el Chelsea incorporarà Joao Felix, que a la seva vegada no s’acaba d’entendre amb el seu tècnic a l’Atlètic de Madrid, el Cholo Simeone, en qualitat de cedit, a canvi d’onze milions d’euros, i amb una opció de compra.



Més notícies
Aubameyang celebra un gol al Santiago Bernabéu | Europa Press
El Barça anuncia la venda d’Aubameyang al Chelsea
Notícia: El Barça anuncia la venda d’Aubameyang al Chelsea
Comparteix
La venda s'ha tancat per dotze milions d'euros, el traspàs de Marcos Alonso i variables
Pierre-Emerick Aubameyang, jugador del Barça | Europa Press
Aubameyang trenca el silenci després de l’assalt a casa seva
Notícia: Aubameyang trenca el silenci després de l’assalt a casa seva
Comparteix
El davanter gabonès del Barça ha publicat un missatge a les xarxes socials
Pierre-Emerick Aubameyang, jugador del FC Barcelona | Europa Press
Aubameyang parla sobre el fitxatge de Lewandowski i sorprèn el barcelonisme
Notícia: Aubameyang parla sobre el fitxatge de Lewandowski i sorprèn el barcelonisme
Comparteix
Aubameyang i Lewandowski hauran de jugar-se les garrofes per un lloc a l'onze de Xavi Hernández
Pierre-Emerick Aubameyang celebra un gol al Santiago Bernabéu | FC Barcelona
Aubameyang, de l’ostracisme als llibres d’història
Notícia: Aubameyang, de l’ostracisme als llibres d’història
Comparteix
El davanter, que estava apartat de l'equip a l'Arsenal fa dos mesos, ha brillat al Santiago Bernabéu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa