Aubameyang, de l’ostracisme als llibres d’història

Pierre-Emerick Aubameyang estava absolutament desterrat a l’Arsenal al mes de gener. El club anglès va donar permís al jugador al desembre per fer un viatje a França per cuidar de la seva mare, però el davanter es va reincorporar als entrenaments un dia més tard del que estava previst. L’entrenador gunner, Mikel Arteta, va decidir castigar el jugador per aquest fet i va apartar-lo de l’equip de tal manera que no va tornar a vestir la samarreta de l’Arsenal. De fet, quan l’equip britànic va conèixer l’oferta del Barça, va donar-li totes les facilitats al jugador per sortir cap a la Ciutat Comtal.

Alguns culers dubtaven del rendiment que podia oferir Aubameyang, però l’atacant va justificar el seu fitxatge fent set gols als seus primers deu partits com a blaugrana. I l’onzena participació de l’africà al FC Barcelona provoca que passi de ser un bon fitxatge a convertir-se en història del club blaugrana. Aubameyang ha fet un doblet al Santiago Bernabéu en la victòria per 0 a 4 dels blaugranes a l’estadi madridista. A més, també ha servit l’assistència de la tercera diana de l’equip de Xavi Hernández a Ferran Torres. És a dir, l’exjugador de l’Arsenal ha participat en tres dels quatre gols del Barça.

L’atacant ha pogut obrir el marcador al minut dotze, quan ha rematat en boca de gol una pilota centrada per Ferran Torres, però una gran aturada de Courtois ha impedit el gol. Aubameyang no ha perdonat la seva segona ocasió i ha aprofitat una magnífica assistència de Dembélé al primer pal per enviar la pilota al fons de la xarxa amb una rematada de cap. Poc després, el gabonès ha estat a punt de signar el doblet quan Ferran Torres li ha servit a la perfecció l’esfèric dins l’àrea, però el ’25’ ha tornat a topar-se amb Courtois.

Una assistència i un gol només començar la segona part

Els deu primers minuts de la segona part d’Aubameyang han estat per emmarcar. Només reprendre’s el duel, aquest futbolista ha fet una assistència espectacular amb l’esperó des de l’aire per deixar tot sol Ferran Torres davant Courtois. El valencià no ha perdonat i ha marcat el tercer. Quatre minuts més tard, Ferran Torres li ha tornat el favor a l’africà. L’exfutbolista del Manchester City ha rebut una passada en llarg i ha servit la pilota a Augameyang, que ha definit a la perfecció amb una vaselina en el mà a mà contra Courtois. El davanter ha pogut signar el hat-trick després d’interceptar una centrada de Jordi Alba al segon pal, però no ha aconseguit dirigir la pilota entre els tres pals.

Finalment, Aubameyang ha estat substituït al minut 71 per Memphis. Tot i això, el gabonès ha estat el jugador més destacat del Barça en un partit que els culers recordaran durant tota la vida. L’atacant tan sols ha necessitat dos mesos per passar de l’ostracisme absolut a formar part dels llibres d’història del Barça.

Els jugadors del Barça celebren un gol al Bernabéu | Europa Press
Xavi retorna l’eufòria al barcelonisme amb una nit màgica al Bernabéu (0-4)
Notícia: Xavi retorna l’eufòria al barcelonisme amb una nit màgica al Bernabéu (0-4)