Món Esport
El gran assenyalat del Mundial de Qatar per un escàndol amb la justícia

Nasser Al-Khelaifi és una de les figures més controvertides del món del futbol. El qatarià, que durant la seva joventut va ser tenista, és ara el president del Paris Saint-Germain i de l’Associació Europea de Clubs (ECA). A més, és una de les cares visibles del polèmic Mundial que s’està disputant a Qatar. Són moltes les declaracions que ha pronunciat i les accions que ha fet per les quals és el gran assenyalat del torneig per la seva complicitat.

Aquest dimarts, el diari Marca ha publicat una entrevista que li ha fet, i en la qual s’evidencia, un cop més, la frivolitat amb la qual viu totes les vergonyes del Mundial de Qatar. Preguntat per si creu que hi ha una visió de Qatar que no s’ajusta a la realitat, Al-Khelaifi ha contestat que no pretenen ser perfectes, i que li frustra que “la gent parla de Qatar i mai ha estat a Qatar. No ho entenc”.

“Han de venir aquí per veure’l per si mateixos: la gent, la cultura, les instal·lacions, els valors, la humilitat que tenim aquí… Tot el poble qatarià està orgullós i se sent honrat de rebre el món”, ha continuat. Malauradament no ha estat repreguntat per això, però avui en dia no cal viatjar a Qatar per conèixer les condicions amb les quals hi viuen les dones o els homosexuals. I ningú exigeix que una Copa del Món sigui perfecta, però s’espera que, entre altres coses, la seva organització no acabi amb milers de morts. D’altra banda, quan ha estat preguntat per si es respecten els drets humans a Qatar, ha fet una resposta per fugir, sense contestar això.

Nasser Al-Khelaifi, president del PSG | Europa Press
Nasser Al-Khelaifi, president del PSG | Europa Press

L’escàndol d’Al-Khelaifi amb un empresari que “sabia massa”

Aquestes són les últimes declaracions públiques d’un dirigent que últimament va quedar tacat per un escàndol. El passat mes de setembre, el mitjà francès Libération va informar que Al-Khelaifi es trobava immers en una trama d’extorsions, xantatges i abusos contra un empresari francès que presumptament posseïa documents que demostraven la irregularitat en l’elecció de Qatar com a seu del Mundial, i que esquitxaven l’emir del país, Tamim bin Hamad Al-Thani. En poques paraules, Al-Khelaifi i els seus advocats haurien aconseguit que l’empresari, Tayeb B., batejat per la premsa com “l’home que sabia massa”, acabés a la presó.

L’origen de l’amistat entre Al-Khelaifi i l’emir de Qatar

La vinculació d’Al-Khelaifi amb el Mundial de Qatar és molt forta, i ve de temps enrere. El qatarià va ser tenista en la seva joventut. Va descobrir aquest esport mentre treballava com a recull pilotes en una pista als onze anys, per guanyar diners. Un dia, un entrenador els va fer una classe a ell i als altres treballadors, i el llavors petit Al-Khelaifi va decidir que s’hi dedicaria. Va anar aprenent, fins a acabar convertint-se en el tenista més important de Qatar.

Mai va destacar en el panorama internacional, però l’estatus esmentat li va servir per conèixer l’actual emir de Qatar mentre aquest jugava a tenis. Des de llavors, van formar una amistat que va dur Al-Thani a nomenar Al-Khelaifi com a president de la Federació de Tenis Qatariana. I, posteriorment, quan va comprar el Paris Saint-Germain en aquella història de corrupció amb figures com Michel Platini immerses, va nomenar Al-Khelaifi el president del club.

Evidentment Al-Khelaifi ha començat des de sota, i ha arribat a presidir un club europeu de futbol amb un relatiu mèrit. Ell no és el principal responsable de tota la corrupció, si no un funcionari d’aquest sistema. Però no deixa de ser còmplice de tots els horrors del Mundial i, evidentment, d’haver protagonitzat un gran escàndol amb la justícia.



Més notícies
Nasser Al-Khelaïfi, president del PSG | Europa Press
El president del PSG es veu immers en un escàndol sense precedents
Notícia: El president del PSG es veu immers en un escàndol sense precedents
Comparteix
Nasser Al-Khelaïfi hauria aconseguit posar un empresari francès a la presó que tenia informacions molt sensibles sobre el Mundial de Qatar
Xavi Hernández ha aprofitat el seu viatge a Qatar per visitar un entrenament del seu exequip, l'Al-Sadd | Al-Sadd
El gran assenyalat del Mundial de Qatar pel blanqueig del règim
Notícia: El gran assenyalat del Mundial de Qatar pel blanqueig del règim
Comparteix
Xavi afegeix unes noves declaracions al seu bagatge de defenses a l'autoritari règim qatarià
Michel Platini, expresident de la UEFA | Europa Press
El gran assenyalat del Mundial de Qatar per la corrupció
Notícia: El gran assenyalat del Mundial de Qatar per la corrupció
Comparteix
Michel Platini va permetre els suborns a la FIFA, per acabar donant lloc a la Copa del Món de la vergonya
Nasser Al-Khater, director general adjunt de la Copa del Món de Qatar 2022 | Europa Press
Comença el Mundial de la vergonya
Notícia: Comença el Mundial de la vergonya
Comparteix
La Copa del Món de Qatar, tacada per la corrupció i per un règim molt polèmic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa