Món Esport
Polèmica per una decisió arbitral a favor de Qatar en el primer partit del Mundial

El Mundial de la vergonya havia de començar d’una manera peculiar, no podia ser d’una altra manera. Al minut 2 del partit inaugural del torneig entre Qatar i Equador, Enner Valencia, el capità dels sud-americans, ha marcat el primer gol del matx. A priori semblava un gol “normal”, amb un seguit d’errors defensius dels locals, acabat amb un cop de cap de Valencia al fons de la xarxa. No obstant això, el VAR ha avisat l’àrbitre del duel, l’italià Daniele Orsato, per notificar-li que hi havia fora de joc d’un jugador equatorià. Les primeres repeticions no han aclarit gens l’acció, al contrari, i han alimentat la polèmica ben aviat. La superioritat del combinat sud-americà ha provocat que aquesta decisió no afectés el resultat, però els rumors sobre possibles suborns han incrementat.

L’actuació arbitral no ha pogut ajudar a Qatar

El partit inaugural d’aquest Mundial de Qatar no ha estat el més emocionant ni frenètic de la història de la Copa del Món. La selecció amfitriona no ha inquietat en cap moment la porteria d’Hernán Galíndez i els equatorians s’ha endut la victòria amb comoditat. Ara bé, hi ha hagut espai per a la polèmica amb el gol anul·lat a l’Equador, just a l’inici del duel. Durant els dies previs a l’inici de la competició, van sortir veus -sobretot a les xarxes socials- denunciant possibles suborns dels qatarians als equatorians per tal de deixar-se guanyar el partit. Rumors sense cap mena de fonament, segurament, però la polèmica inicial no ha ajudat a dissipar-los.

Enner Valencia decideix el partit per a l’Equador (0-2)

Des dels primers minuts de partit, ha quedat clar que l’Equador és una selecció molt superior a l’amfitriona. El conjunt dirigit per Gustavo Alfaro ha dominat amb autoritat el matx i ben aviat, al minut 3, Enner Valencia ha marcat el primer gol. Sorpenentment, el VAR ha avisat l’àrbitre i ha anul·lat l’acció per un fora de joc que, tot i les repeticions, no ha quedat gaire clar. Tot i això, poc després, al minut 16, Daniele Orsato ha xiulat un clar penal del porter local que Valencia ha transformat per inaugurar el marcador. A la mitja hora de joc, el mateix Valencia ha fet el segon gol del matx, amb un inapel·lable cop de cap. Els sud-americans s’han limitat a mantenir el resultat durant la resta del partit, sense patir en excés. Països Baixos i Senegal completen aquest Grup A.



Més notícies
Un moment de la inauguració del Mundial de Qatar | Europa Press
Opulència i ostentació a la inauguració del Mundial de Qatar
Notícia: Opulència i ostentació a la inauguració del Mundial de Qatar
Comparteix
El Mundial 2022 comença a Al Kohr amb una gran cerimònia
Nasser Al-Khater, director general adjunt de la Copa del Món de Qatar 2022 | Europa Press
Comença el Mundial de la vergonya
Notícia: Comença el Mundial de la vergonya
Comparteix
La Copa del Món de Qatar, tacada per la corrupció i per un règim molt polèmic
Karim Benzema, durant l'últim entrenament amb la selecció francesa | Europa Press
Benzema pateix una nova lesió i es perd el Mundial
Notícia: Benzema pateix una nova lesió i es perd el Mundial
Comparteix
El davanter francès s'ha fet un esquinçament a la cuixa esquerra i és baixa
Leo Messi, jugador argentí del PSG | Europa Press
Leo Messi fa saltar l’alarma a l’Argentina just abans del Mundial
Notícia: Leo Messi fa saltar l’alarma a l’Argentina just abans del Mundial
Comparteix
L'exdavanter del Barça s'entrena en solitari i preocupa una possible lesió

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa