Món Esport
Pochettino llança un dard a Guardiola: “En diuen ‘karma'”

Mauricio Pochettino, entrenador argentí i llegenda del Reial Club Deportiu Espanyol, ha estat entrevistat per l’exfutbolista i comunicador Álvaro Benito. En el primer episodi de la sèrie d’entrevistes El Míster, en la qual Benito entrevistarà importants entrenadors de l’elit futbolística, Pochettino ha parlat de la seva feina i la seva trajectòria, i ha llançat un dard enverinat al seu company de professió i rival en moltes batalles Pep Guardiola.

El de Rosario ha recordat una temporada mítica: la 2018/2019. Llavors, ell entrenava el Tottenham Hotspur, mentre que el de Santpedor feia anys que estava al Manchester City. El sorteig dels quarts de final de la UEFA Champions League va emparellar tots dos equips per a una eliminatòria apassionant. Si bé els favorits per passar de ronda eren els sky blues, al final, a contra pronòstic, els londinencs van passar, per acabar plantant-se a la final.

Les paraules de Guardiola que van molestar Pochettino

I sobre aquells dies, Pochettino ha recordat una anècdota: “Recordo aquell moment. No sé si va ser aquella temporada… mesos abans… Estàvem lluitant la lliga amb el Manchester City i el Manchester United. En una roda de premsa, Pep diu…”. A continuació, la realització de l’entrevista ensenya un extracte d’una resposta de Guardiola de mesos enrere, preguntat per la competitivitat d’aquella Premier League: “Hem tornat a veure l’equip de Harry Kane, que marca dos o tres gols cada partit. Mourinho amb el United… tots seran durs”.

Amb karma o sense, el Tottenham va eliminar el City de Guardiola

“I fixa’t com és, que sense Kane, el vam eliminar de la Champions, als quarts de final. De vegades en diuen karma, no?”, ha conclòs Pochettino. És a dir, el també exdirigent del Paris Saint-Germain es va prendre molt malament que Guardiola es referís al Tottenham com “l’equip de Kane”. Com si aquell equip hagués depès excessivament del davanter anglès.

La realitat és que Kane era l’estrella dels Spurs, i per tant era totalment lícit parlar del “Tottenham de Kane”, com ara ho és parlar del Madrid de Karim Benzema o del Barça de Robert Lewandowski. És veritat que el fet que l’argentí i el català siguin llegendes de dos eterns rivals, l’Espanyol i el Barça, pot provocar que la seva relació no sigui la millor i que per això Pochettino no s’hagués pres bé allò, o que Guardiola ho hagués dit per picar-lo.

La sorprenent Champions de la temporada 2018/2019

Sigui com sigui, el Tottenham va sorprendre en eliminar el City perquè sobre el paper era inferior i, perquè com s’ha dit, va jugar sense la seva estrella. Kane va patir una greu lesió a la meitat de la temporada, i per la qual cosa es va perdre molts dels partits decisius del Tottenham en aquella Champions.

Si bé Kane va estar en els vuitens de final contra el Borussia Dortmund, que els londinencs van resoldre amb un global contundent de 4-0, en els quarts, contra el City, no va poder jugar cap partit. En l’anada, el Tottenham es va imposar a casa seva, amb un 1-0 i Son Heung-min com a golejador, mentre que en la tornada, a l’Etihad Stadium, es va donar un partit boig: un 4-3 que, amb la regla del valor dels gols fora de casa, va establir els Spurs en la següent fase. Son va marcar un doblet, mentre que l’espanyol Fernando Llorente va marcar el tercer i decisiu gol.

Fernando Llorente, autor del decisiu gol a l'eliminatòria de 2019 entre el Manchester City i el Tottenham | Europa Press
Fernando Llorente, autor del decisiu gol a l’eliminatòria de 2019 entre el Manchester City i el Tottenham | Europa Press

En la semifinal, els de Pochettino es van enfrontar a un altre equip sorprenent, l’Ajax d’Erik ten Hag, Frenkie de Jong i companyia. Després de perdre a casa per 0-1, i d’arribar al descans de la tornada amb un 2-0 advers, Lucas Moura es va vestir d’heroi amb un hat-trick a la segona meitat que va posar el Tottenham en la seva primera final de la Champions. Allà, però, ja amb Kane recuperat, el Liverpool de Jürgen Klopp no va donar opció i se la va endur amb un 2-0.



Més notícies
Mauricio Pochettino, exentrenador del PSG, i Nasser Al-Khelaïfi, president del mateix | Europa Press
Pochettino explica el gran problema del PSG
Notícia: Pochettino explica el gran problema del PSG
Comparteix
El tècnic argentí també argumenta l'eliminació europea patida contra el Madrid, en el primer cop que parla després de ser acomiadat del club francès
Mauricio Pochettino, entrenador de futbol | Europa Press
Pochettino explica la veritat del seu possible fitxatge pel Barça
Notícia: Pochettino explica la veritat del seu possible fitxatge pel Barça
Comparteix
El seu nom va sonar amb força com a substitut d'Ernesto Valverde l'any 2020
Guardiola, protestant a l'àrbitre després del derbi de Manchester | Europa Press
Guardiola sorprèn amb les seves paraules després de la polèmica del derbi
Notícia: Guardiola sorprèn amb les seves paraules després de la polèmica del derbi
Comparteix
El gol de Bruno Fernandes hauria d'haver estat anul·lat per fora de joc de Rashford
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Europa Press
La viral broma de Guardiola sobre la retirada de Gareth Bale
Notícia: La viral broma de Guardiola sobre la retirada de Gareth Bale
Comparteix
L'entrenador català ha parlat de la famosa afició del gal·lès pel golf, assegurant que el convidarà per practicar-lo junts

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa