Món Esport
Expulsen d’un estadi de Qatar un aficionat amb un braçalet LGTBIQ+

El Mundial de Qatar s’està escalfant. Mentre el component esportiu s’apropa a la part decisiva del torneig, el component extraesportiu està entrant en ebullició. Aquest dimarts, en la prèvia del partit ja de per si polèmic -per qüestions geopolítiques-, perillós -per les amenaces del règim iranià als seus jugadors- i decisiu a efectes classificatoris que disputaran els Estats Units i Iran, la policia qatariana ha expulsat de l’estadi un aficionat que simplement lluïa un braçalet amb els colors de l’Arc de Sant Martí i que, per tant, representa el col·lectiu LGTBIQ+.

És veritat que hi ha una norma de la FIFA que prohibeix l’entrada als estadis de qualsevol objecte amb textos o imatges que incloguin missatges polítics, ofensius o discriminatoris. Tot i això, un braçalet amb els colors de l’Arc de Sant Martí no respon a cap d’aquestes premisses. No conté cap missatge polític, ofensiu o discriminatori. Simplement representa un conjunt de persones. Si una persona té dret a entrar una bandera d’un país a un estadi, també hauria de tenir el dret a entrar la bandera del col·lectiu LGTBIQ+.

La FIFA, còmplice de tots els mals del Mundial de Qatar

A més, és especialment greu que qui hagi intervingut no hagi estat la seguretat de l’estadi, sinó la policia. Això torna a obrir el debat que la FIFA va atorgar una Copa del Món a un país amb unes lleis deplorables. Va donar la Copa del Món a uns organitzadors el CEO dels quals, Nasser Al-Khater, va argumentar, mesos abans que comencés el torneig, que els homosexuals eren benvinguts sempre i quan respectessin i no tinguessin mostres d’afecte en públic.

Això ha succeït menys de vint-i-quatre hores després que un espontani hagués irromput un partit, el Portugal-Uruguai també de fase de grups, amb una bandera precisament del col·lectiu LGTBIQ+. Per tant, mentre les grans institucions prioritzen els diners als valors i els drets humans, afortunadament hi ha persones que lluiten per revertir el blanqueig del règim de Qatar i que aprofiten aquests dies per reivindicar. A hores d’ara no es coneix la situació del manifestant aparentment estatunidenc. Tant de bo tot acabi quedant en un ensurt. Sigui com sigui, la FIFA haurà de demanar perdó per tot això.



Més notícies
Un espontani amb la bandera de l'Arc de Sant Martí i missatges cap a Ucraïna i Iran irromp el Portugal-Uruguai del Mundial | Europa Press
Un espontani irromp en un partit del Mundial de Qatar amb una bandera LGTBI
Notícia: Un espontani irromp en un partit del Mundial de Qatar amb una bandera LGTBI
Comparteix
Acció heroica d'un home que també llança missatges a Ucraïna i les dones iranianes
Harry Kane, capità d'Anglaterra | Europa Press
La FIFA va amenaçar Anglaterra de restar-li punts si lluïa el braçal LGTBI
Notícia: La FIFA va amenaçar Anglaterra de restar-li punts si lluïa el braçal LGTBI
Comparteix
El director executiu de la FA denuncia pressions abans del partit contra Iran
Gianni Infantino, durant el Mundial de Qatar | Europa Press
El president de la FIFA torna a faltar el respecte al col·lectiu LGTBIQ+
Notícia: El president de la FIFA torna a faltar el respecte al col·lectiu LGTBIQ+
Comparteix
Gianni Infantino s'ha fet una fotografia somrient amb el braçalet que ell mateix ha prohibit
Harry Kane, capità de la selecció anglesa | Europa Press
El capità d’Anglaterra lluirà els colors de la bandera LGTBIQ+ a Qatar
Notícia: El capità d’Anglaterra lluirà els colors de la bandera LGTBIQ+ a Qatar
Comparteix
Harry Kane lluirà un braçalet de capità amb els colors de la bandera LGTBIQ+ en un país gens tolerant amb el col·lectiu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa