Món Esport
Un espontani irromp en un partit del Mundial de Qatar amb una bandera LGTBI

Notícia de molt impacte extraesportiu a Qatar. Durant la disputa del Portugal-Uruguai corresponent a la fase de grups del Mundial de futbol masculí que s’està disputant, i que ha acabat amb una victòria dels europeus per 2-0, un espontani ha saltat a la gespa amb una bandera de l’Arc de Sant Martí, que representa el col·lectiu LGTBIQ+, i amb una samarreta amb missatges de suport per a les dones iranianes i el poble ucraïnès.

Concretament, a banda de la bandera, duia, en la seva samarreta, els textos “Respect for Iranian women” (“Respecte per a les dones iranianes”) i “Save Ukraine” (“Salvin Ucraïna”). L’espontani ha aconseguit arribar al centre del camp, on ha deixat la bandera. Uns membres de seguretat l’han perseguit i se l’han aconseguit dur de la gespa.

Un gest heroic en un país amb un règim nefast en matèria de drets humans

És un gest molt impactant per molts motius. En primer lloc, el fet que un espontani irrompi un partit de futbol d’aquesta envergadura ja és destacable. Si duu missatges, encara més. Però cal tenir en compte que el Mundial s’està disputant a Qatar, un país el règim del qual té tolerància zero amb el col·lectiu LGTBIQ+.

A més, el Mundial està organitzat per la FIFA, una associació que no permet que ningú no llueixi missatges de caire polític o social dins dels recintes on es juguen els partits. Per exemple, uns membres de seguretat van requisar una samarreta d’una aficionada iraniana en protesta per la situació que està vivint el seu país i, alhora, en suport de l’activista assassinada a mans de la policia del país asiàtic, Mahsa Amini.

La FIFA, còmplice dels horrors del règim de Qatar

De fet, la mateixa FIFA ha protagonitzat recentment un flagrant cas de censura de llibertat d’expressió en matèria LGTBIQ+. En la prèvia de la Copa del Món, capitans de diverses seleccions van decidir que lluirien el braçalet One Love, un braçalet de capità amb els colors de la bandera de l’Arc de Sant Martí. En l’inici del Mundial, la FIFA va anunciar que sancionaria els capitans que lluissin el braçalet en qüestió amb una targeta groga.

Tots van deixar de banda el seu desig excepte el capità de la selecció alemanya, Manuel Neuer, que va prioritzar la reivindicació i va decidir que el lluiria de totes maneres en el debut de la Mannschaft, contra el Japó. Tot i això, abans del partit la FIFA va acabar prohibint directament el braçalet. L’espontani que ha intervingut en el Portugal-Uruguai, doncs, és un autèntic heroi.



Més notícies
Raphinha, durant el Brasil-Suïssa de la fase de grups del Mundial 2022 | Europa Press
El Brasil obté una victòria treballada i es classifica per als vuitens
Notícia: El Brasil obté una victòria treballada i es classifica per als vuitens
Comparteix
A més, les seleccions africanes ensenyen les dents al Mundial de Qatar
Harry Kane, capità d'Anglaterra | Europa Press
La FIFA va amenaçar Anglaterra de restar-li punts si lluïa el braçal LGTBI
Notícia: La FIFA va amenaçar Anglaterra de restar-li punts si lluïa el braçal LGTBI
Comparteix
El director executiu de la FA denuncia pressions abans del partit contra Iran
Gianni Infantino, durant el Mundial de Qatar | Europa Press
El president de la FIFA torna a faltar el respecte al col·lectiu LGTBIQ+
Notícia: El president de la FIFA torna a faltar el respecte al col·lectiu LGTBIQ+
Comparteix
Gianni Infantino s'ha fet una fotografia somrient amb el braçalet que ell mateix ha prohibit
Gianni Infantino, al Mundial de Qatar | Europa Press
El gran assenyalat del Mundial de Qatar per les seves mentides
Notícia: El gran assenyalat del Mundial de Qatar per les seves mentides
Comparteix
El president de la FIFA, Gianni Infantino, és un dels màxims responsables d'aquesta Copa del Món i còmplice del règim qatarià

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Bso a novembre 28, 2022 | 23:39
    Bso novembre 28, 2022 | 23:39
    El millor que ha passat al mundial “de calle”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa