Món Esport
El Brasil obté una victòria treballada i es classifica per als vuitens

En l’últim dia de la segona jornada de la fase de grups del Mundial de Qatar, es poden treure diverses conclusions. Una és que està sent una de les Copes del Món més igualades de la història. Hi ha hagut poques golejades o victòries relativament fàcils, cosa que és habitual a aquestes alçades si es tenen en compte anteriors edicions. I una altra conclusió és que, per fi, les seleccions africanes comencen a ensenyar les dents.

Abans, però, cal repassar el partit més capital del dia. A la tarda, el Brasil i Suïssa s’han enfrontat, i la canarinha ha vençut. Totes dues nacions arribaven amb tres punts i, tenint en compte l’altre resultat del grup, amb l’opció de lligar l’accés als vuitens de final. I el partit no ha defraudat. Els helvètics han demostrat l’admirable creixement que han fet els últims anys, amb actuacions de mèrit com ara aquella eliminació que van fer a la França de Kylian Mbappé, Antoine Griezmann i Karim Benzema a l’Eurocopa de 2021. A Qatar, contra el Brasil, han plantat cara i han aguantat.

Com en el partit inaugural contra Sèrbia, els sud-americans han començat a tenir opcions més clares en la segona meitat. Això sí, contra Suïssa no n’han tingut tantes. Però sí suficients. En l’equador del segon acte, Vinicius ha marcat un gol que ha acabat sent anul·lat per fora de joc. Però Casemiro, que havia participat en aquesta jugada, ho ha sentenciat tot amb un golàs quan quedaven deu minuts de partit. Ha aprofitat una excel·lent combinació dels seus companys, i una sublim assistència del madridista Rodrygo Goes, per batre Yann Sommer amb un xut de volea (1-0).

El gol de Casemiro en el Brasil-Suïssa | Europa Press
El gol de Casemiro en el Brasil-Suïssa | Europa Press

El blaugrana Raphinha ha participat com a titular, i ha sigut el millor en el primer temps. Ha servit una molt bona assistència a Vinicius, que el madridista no ha pogut aprofitar, i ha generat algunes altres ocasions davant una defensa ben plantada. Neymar, mentrestant, continua recuperant-se. Victòria, doncs, de mèrit, contra un combinat amb bons jugadors i un bon sistema defensiu. En la següent jornada, els valdrà l’empat per certificat el liderat del grup.

Gran reacció de Camerun contra Sèrbia (3-3)…

El partit del Brasil ha tingut molta emoció, però ni molt menys tants gols com els que s’havien disputat abans. Camerun i Sèrbia, les dues altres seleccions del grup, han obert el dia amb un dels millors partits de la fase de grups. Han empatat a tres, amb els lleons indomables havent estat dos gols per sota.

El camerunès Jean-Charles Castelletto ha estrenat el marcador, després d’una prolongació de cap a la sortida d’un córner, arribant des de segona línia i empentant la pilota amb el peu. Però els balcànics han reaccionat feroçment tot just abans del marcador. En tres minuts, al temps afegit, Strahinja Pavlovic, de cap després d’un servei de falta, i Sergej Milinkovic-Savic, lleidatà de naixement, amb un xut des de fora de l’àrea, han capgirat el marcador.

En la represa, Aleksandar Mitrovic ha ampliat la distància tot establint el 1-3 després d’una preciosa jugada combinativa, però Camerun ha tingut una reacció meteòrica, amb dos gols calcats. Primer, Vincent Aboubakar, trencant bé la línia del fora de joc, ha batut el porter rival amb una vaselina després d’un retall a un defensa.

Tres minuts després, l’exjugador entre altres equips del Porto ha rebut una pilota a l’espai i ha servit la pilota a Eric-Maxim Choupo Moting, que l’ha hagut d’empènyer. Aquest empat deixa els dos conjunts amb vida, però els obliga a guanyar en la següent jornada contra Brasil i Suïssa.

I espectacular resistència de Ghana contra Corea del Sud (3-2)

En el partit del migdia, la selecció ghanesa ha derrotat la sud-coreana en un partit molt èpic, i amb un 3-2 final. Els africans han començat guanyant amb dos gols a favor. En el primer temps, Mohammed Salisu ha aprofitat un rebot dins de l’àrea rival, després d’una centrada en un servei de falta, per introduir a la porteria el primer. Després, Mohammed Kudus ha batut el porter Kim Seung-gyu amb un cop de cap precís, gràcies a una centrada de Jordan Ayew, que ja havia posat la centrada en la primera anotació.

En la segona meitat, els de Paulo Bento han reaccionat molt ràpidament. L’ingrés al camp del jugador del Mallorca Kang-In Lee ha estat decisiva, ja que als pocs segons ha centrat a Cho gue-Sung perquè aquest escurcés distàncies. Minuts després, el mateix golejador ha repetit també amb un gol de cap. Corea del Sud tenia el partit ben dominat, però Ghana ha sorprès.

En un contraatac, Kudus ha tornat a marcar arribant per sorpresa. Els asiàtics han sotmès els africans a la seva pròpia àrea durant els últims vint minuts de partit, però Ghana ho ha tapat tot i ha aconseguit una victòria balsàmica, abans de l’últim partit, contra Uruguai. Els sud-coreans, amb un punt al sarró, ho tindran molt difícil contra Portugal. Després d’un inici complicat dels equips africans, per fi estan aconseguint bons resultats.

Portugal, classificada; Uruguai, contra les cordes (2-0)

En l’últim partit del dia, el que tenia un cartell més maco, la Portugal de Cristiano Ronaldo s’ha imposat a Uruguai i ha certificat l’accés als vuitens de final. En la primera meitat, els europeus han proposat i els sud-americans han batallat. Els primers no trobaven la via del gol, fins que Bruno Fernandes ha posat una bona centrada a Cristiano Ronaldo. El cinc vegades Pilota d’Or no ha arribat a impactar amb la pilota, però el porter uruguaià tampoc, i s’ha colat a dins.

Aquesta pèssima notícia per als de Diego Alonso ha provocat que el seleccionador faci substitucions, com ara l’ingrés al camp de Luis Suárez, i això ha generat les prestacions del seu equip, que ha tingut una ocasió al pal i un mà a mà amb el porter després d’una sublim passada del madridista Fede Valverde. Però res de res.

De fet, gràcies als espais que Uruguai ha generat de forma obligada, Portugal ha acabat provocant un penal, per unes mans de José María Giménez que ha vist el VAR. Ha estat convertit pel mateix Bruno Fernandes. El partit ha acabat, doncs, amb 2-0. En la següent jornada, Portugal es jugarà la primera plaça del grup contra Corea del Sud, mentre que Uruguai haurà de guanyar sí o sí Ghana, o s’acomiadarà en la fase de grups a contra pronòstic.



Més notícies
Kylian Mbappé i Didier Deschamps, durant el França-Dinamarca de la fase de grups del Mundial | Europa Press
El motiu pel qual Mbappé no atén la premsa durant el Mundial
Notícia: El motiu pel qual Mbappé no atén la premsa durant el Mundial
Comparteix
Era la seva obligació, en guanyar els premis MVP en els dos primers partits amb França
Frenkie de Jong, durant un entrenament amb els Països Baixos | @OnsOranje
El divertit moment entre De Jong i Van Gaal en roda de premsa
Notícia: El divertit moment entre De Jong i Van Gaal en roda de premsa
Comparteix
El jugador també s'ha referit a l'interès que va rebre per part del Manchester United l'estiu passat
Xavi Hernández ha aprofitat el seu viatge a Qatar per visitar un entrenament del seu exequip, l'Al-Sadd | Al-Sadd
El gran assenyalat del Mundial de Qatar pel blanqueig del règim
Notícia: El gran assenyalat del Mundial de Qatar pel blanqueig del règim
Comparteix
Xavi afegeix unes noves declaracions al seu bagatge de defenses a l'autoritari règim qatarià
Xavi Hernández, durant la seva etapa a l'Al-Sadd | Europa Press
Xavi defensa el règim de Qatar: “Les crítiques són injustes”
Notícia: Xavi defensa el règim de Qatar: “Les crítiques són injustes”
Comparteix
L'entrenador del Barça ha fet d'ambaixador extraoficial del Mundial

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa