Món Esport
L’exhibició de Messi amb l’Argentina de la qual tothom parla

Leo Messi s’ha retrobat aquest passat cap de setmana amb la seva millor versió. El millor futbolista de l’època ha tornat a exhibir-se després d’un primer curs molt complicat al Paris Saint-Germain. Ha tornat a sorprendre el món del futbol amb un partit a la seva alçada. És a dir, un partit de deu. I de déu. En un amistós contra la selecció d’Estònia, disputat a El Sadar (Pamplona), Messi ha liderat la seva Argentina, guanyant el partit per 5-0… i amb cinc gols seus!

Messi ha encarrilat ràpidament la victòria amb un gol de penal, quan només havien transcorregut escassos vuit minuts de partit. El porter Matvei Igonen ha enderrocat Pezzella, i no ha pogut fer res en el llançament del protagonista. Xut potent i ras, a la dreta, que l’ha deixat petrificat al mig.

Després d’haver obert la llauna, el combinat entrenat per Lionel Scaloni ha començat a gaudir. Ha dominat amb claredat el partit i la pilota. Arribava amb molta facilitat a la porteria rival, i no permetia que els bàltics passessin del mig del camp. Messi era l’executor de les jugades, perquè els seus companys Lautaro Martínez i Julián Álvarez les acabessin.

Això sí, qui ha tornat a marcar ha estat l’exjugador del Futbol Club Barcelona. A les acaballes de la primera meitat, ha posat terra per entremig després d’una notable assistència del Papu Gómez, arribant per sorpresa des de la dreta i xutant a l’escaire. I encenent una afició majoritàriament albiceleste, i embogida.

Sagnia golejadora en la segona meitat

En la segona meitat, l’astre argentí ha exercit encara més. Ha estat un acte perquè el conjunt sud-americà demostrés la seva comunió amb la seva estrella. Perquè demostrés que, ara sí, els deu companys de Messi a l’Argentina sàpiguen com interpretar el futbolista de Rosario i que no només els hagi d’interpretar ell als altres.

En la primera jugada de la represa, després d’una triangulació a l’estil Barça de Pep Guardiola, el lateral Molina ha servit una bona pilota que Messi ha introduït cap a dins, des del punt de penal i al primer toc. Gol de penal, gol de 10 i ara, gol de 9. Gol per certificar el hat-trick, però insuficient encara.

Vint-i-cinc minuts després, el davanter ha signat el pòquer. Després d’una recuperació argentina i una flagrant manca de concentració dels estonians, el més llest de la classe s’ha endut la pilota, ha fet una finta que el porter i el seu marcador s’han cregut, i ha marcat a plaer. 4-0, i amb ganes de més.

Perquè al cap de poca estona, i després d’una jugada de carambola en la qual diversos companys seus han xutat però s’han topat amb rivals, Messi, amb un imant als seus peus, ha recollit l’esfèric un altre cop al punt de penal i ha batut el porter amb facilitat, i gràcies a la poca visió que tenia en haver-hi companys seus al seu davant.

Nou repòquer per seguir fent història

D’aquesta manera, el set vegades Pilota d’Or s’ha carregat la selecció número 110 al rànquing FIFA amb una maneta i una exhibició que feia temps que no completava. Ha estat el seu primer hat-trick des del mes de setembre passat, quan va marcar tres gols també amb l’Argentina, a Bolívia i en un partit corresponent a les Eliminatòries de classificació per al Mundial de Qatar.

A més, tal com ha informat l’expert en estadístiques Mister Chip, ha esdevingut el tercer futbolista en anotar cinc gols amb l’albiceleste (ja ho van fer Juan Andrés Marvezzi l’any 1941, contra l’Equador a la Copa Amèrica, i José Manuel Moreno, l’any següent, contra el mateix rival i a la mateixa competició). A més, és la segona ocasió en la qual marca cinc gols en un partit. Ja ho va fer amb la samarreta blaugrana, en la tornada dels vuitens de la Champions League de la temporada 2011/2012, contra el Bayer Leverkusen, al Camp Nou i amb un marcador final de 7-1.

D’altra banda, aquests cinc gols li han servit per superar el llegendari Ferenc Puskas com a quart màxim golejador històric en termes de seleccions (86 en té Messi i 84 en va fer l’hongarès), i per davant només té Cristiano Ronaldo (117), Ali Daei (109) i Mokhtar Dahari (89). Una nova exhibició, doncs, que serveix per seguir escrivint pàgines a les enciclopèdies del futbol, i per a greixar la maquinària argentina de cara a la cinquena Copa del Món de Messi.



Més notícies
Leo Messi i Neymar Jr, durant un Argentina-Brasil | Europa Press
El comentari de Neymar que no agradarà gens al seu amic Messi
Notícia: El comentari de Neymar que no agradarà gens al seu amic Messi
Comparteix
El brasiler s'ha burlat de l'Argentina en un comentari a Instagram
Leo Messi, després de guanyar la Finalissima | Europa Press
L’enèsima meravella de Leo Messi
Notícia: L’enèsima meravella de Leo Messi
Comparteix
El futbolista argentí ha liderat el triomf de la seva selecció a la Finalissima contra Itàlia
Leo Messi, durant la seva última temporada al Barça | Europa Press
Leo Messi encara és jugador del Barça, segons la seva pàgina web oficial
Notícia: Leo Messi encara és jugador del Barça, segons la seva pàgina web oficial
Comparteix
Quan es busca el seu nom a Google, encara apareix com a jugador del Futbol Club Barcelona
Leo Messi, jugador del PSG | Europa Press
Messi explica per què encara no ha triomfat al PSG
Notícia: Messi explica per què encara no ha triomfat al PSG
Comparteix
L'argentí, a més, reitera que no volia marxar del Barça l'estiu passat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa