Món Esport
Messi explica per què encara no ha triomfat al PSG

Lionel Messi ha repassat, en una entrevista amb la cadena de televisió argentina TyC Sports, el seu primer any fora de Barcelona des que és futbolista professional. Va marxar del Futbol Club Barcelona al Paris Saint-Germain durant el passat mes d’agost, amb una sortida atrafegada i gens a la seva altura. Després que el moviment generés moltes expectatives, el rendiment del campió de Sud-amèrica ha acabat decebent. Però tot té un perquè.

En l’entrevista, primer, Messi ha repassat aquell adeu tan complicat: “Jo en aquell moment no ho volia, no ho imaginava i no ho pensava, i la veritat és que ha estat un any difícil. Jo a Barcelona ho tenia tot. Hi vaig anar quan era molt petit. És més: he viscut més a Barcelona que a l’Argentina. I hi estava molt bé. La veritat és que no tenia pensat canviar”.

En termes de l’adaptació a l’equip entrenat per Mauricio Pochettino, Messi ha admès que “m’havia d’acostumar també a una manera de jugar perquè estava acostumat a jugar tota la vida d’una manera i arribar a un lloc on no és igual, es juga diferent, es veu el futbol d’una altra manera, amb companys nous… Jo a Barcelona tenia companys que feia moltíssims anys que jugava al costat d’ells i em coneixien de memòria. Això era tot nou per a mi”.

I és que va fitxar per l’equip francès després de 16 temporades a Can Barça, en les quals va aixecar 35 trofeus col·lectius, va dur el braçalet de capità durant tres cursos i va forjar aliances per al record. Al Camp Nou va trobar grans socis, de la mida de Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Dani Alves, Jordi Alba, Sergio Busquets, Luis Suárez o Neymar Jr, company seu al seu actual equip. Això sí, un equip que no juga al que Messi està acostumat. Ara, respecte a la nova temporada, l’argentí assegura que “estic preparat per al que vindrà, conec el club, conec la ciutat, estic una mica més còmode al vestidor, als meus companys i sé que serà diferent”.

La Finalíssima entre Argentina i Itàlia

Abans, però, jugarà un d’una competició inèdita: la Finalíssima, que enfronta el campió continental de Sud-amèrica (Argentina) amb el d’Europa (Itàlia). Serà com la copa Intercontinental del passat, però en versió seleccions. I el crack del PSG li en dona molt de valor: “És una competició oficial, que està avalada per la FIFA, una copa més per a nosaltres i la volem guanyar i que aquest grup sumi una copa més per a allò personal, grupal i per a la gent del nostre país”.

També s’ha referit precisament al rival en aquesta Finalíssima, la selecció italiana, tot recordant els altbaixos dels homes entrenats per Roberto Mancini durant el darrer any: “És una bogeria que hagi guanyat l’Eurocopa i no estigui al Mundial. Que Itàlia no estigui en un altre Mundial, amb el que significa això i el que és Itàlia en tota la història dels Mundials…”.

Finament, Messi ha assegurat que la selecció favorita per guanyar el Mundial d’enguany a Qatar és la de França: “Crec que el cop de l’Eurocopa els va fer més forts, créixer com a selecció i adonar-se de moltíssimes altres coses. I crec que per a aquest Mundial serà un equip que una altra vegada és candidat a ser campió del món”.



Més notícies
Leo Messi, jugador del PSG | Europa Press
Messi es mulla en l’elecció de la Pilota d’Or d’enguany
Notícia: Messi es mulla en l’elecció de la Pilota d’Or d’enguany
Comparteix
L'argentí es rendeix a Benzema i, a més, es refereix a la crítica que Lewandowski li va fer
Leo Messi i Neymar Jr. | Europa Press
Neymar incendia el vestidor del PSG per les seves paraules sobre Messi
Notícia: Neymar incendia el vestidor del PSG per les seves paraules sobre Messi
Comparteix
"Hi ha jugadors de l'equip que no entenen com juga Messi", ha declarat en una entrevista
Robert Lewandowski, amb la selecció polonesa | Europa Press
Lewandowski, més contundent que mai sobre el seu futur al Barça
Notícia: Lewandowski, més contundent que mai sobre el seu futur al Barça
Comparteix
"La meva història amb el Bayern s'ha acabat", ha assegurat el potencial davanter del Barça
Ansu Fati, jugador del Barça | Europa Press
Ansu Fati explica els seus plans de futur davant l’interès del PSG
Notícia: Ansu Fati explica els seus plans de futur davant l’interès del PSG
Comparteix
El davanter del Barça ha estat molt contundent i ha assegurat que no vol canviar mai d'equip

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa