Món Esport
Mbappé genera a la selecció francesa un nou conflicte

Ningú dubta que Kylian Mbappé és un dels millors futbolistes del món. Fins i tot hi ha molta gent que creu que ja és el rei d’aquest esport. El davanter del Paris Saint-Germain té una gran qualitat, que ha demostrat en molts dels grans tornejos en els quals ha participat. Tot i això, i malgrat la seva joventut, també ha estat el protagonista de diversos conflictes. El més recent l’ha generat els darrers dies, en la concentració de la selecció francesa.

I és que en un comunicat que Mbappé ha emès a l’agència de comunicació AFP, el jugador no assistirà a una sessió fotogràfica que farà aquest dimarts la mateixa Federació Francesa de Futbol (FFF). El motiu? Una qüestió de drets d’imatge. En el text, el parisenc ha redactat, concretament, que “Kylian Mbappé ha decidit no participar en la sessió de fotos prevista per a aquest dimarts amb la selecció de França després de la negativa de la Federació a modificar la convenció dels drets d’imatge dels jugadors”.

La crítica que va fer l’advocada de Mbappé a la federació francesa

Això és un problema que ve de fa mesos. Concretament, del mes de març d’enguany. Llavors, el campió del món es va negar a participar en un acte publicitari amb la mateixa selecció francesa. I en una entrevista al diari L’Équipe, la seva advocada, Delphine Verheyden, va explicar la postura. Entre altres coses, es va referir a les samarretes de França venudes: “Qui hi té el dret? La Federació, la marca de l’equip [Nike] i el jugador. Si posem el nom del jugador a la samarreta, hauria de rebre alguna compensació. A continuació, cadascun ha de decidir si vol quedar-se amb els diners o donar-los al futbol amateur. Aquí és on Kylian vol intervenir en allò que genera“.

Verheyden, també, es va queixar de la política comunicativa que hi ha a la federació del país veí i en la resta: “El conveni signat amb la Federació exigeix ara que els jugadors responguin qualsevol pregunta de qualsevol mitjà de comunicació. Però a banda de parlar d’un partit que s’acaba d’acabar, els jugadors haurien de poder triar quan i on volen parlar. Simplement hem de reconnectar aquesta convenció amb el món actual”.

Tal com ha informat el periodista expert en futbol francès Andrés Onrubia, al mes de maig el president de la FFF, Noël Le Graet, que alhora està acusat d’haver enviat missatges de text amb connotacions sexuals a treballadores de la FFF, es va reunir amb Verheyden i la mare i representant del jugador per intentar trobar una solució a aquest problema, però no hi va haver èxit. I aquesta setmana hi ha prevista una trobada del mateix Le Graet amb els futbolistes per tractar aquest tema.

La postura de la federació, fins ara, es regeix a no canviar res en matèria de drets d’imatge fins, com a mínim, el Mundial de Qatar. Això sí, segons Le Graet ha explicat a L’Équipe, la Federació ha augmentat els beneficis que els jugadors rebran en aquest Mundial respecte a l’anterior, en matèria de precisament els drets d’imatge.



Més notícies
Kylian Mbappé, el dia que es va anunciar la seva renovació amb el PSG | Europa Press
La clàusula secreta del contracte de Mbappé amb el PSG que l’apropa al Madrid
Notícia: La clàusula secreta del contracte de Mbappé amb el PSG que l’apropa al Madrid
Comparteix
El diari L'Équipe explica que el davanter francès podrà marxar del PSG de forma unilateral si no està convençut amb els resultats
Neymar i Mbappé celebren un gol amb el PSG | Europa Press
Noves imatges demostren la forta tensió entre Neymar i Mbappé al PSG
Notícia: Noves imatges demostren la forta tensió entre Neymar i Mbappé al PSG
Comparteix
Han estat els protagonistes positius i negatius de la victòria del seu equip contra la Juventus a la Champions
Kylian Mbappé, jugador del PSG | Europa Press
Desvelen les xifres exactes de l’astronòmic contracte de Mbappé al PSG
Notícia: Desvelen les xifres exactes de l’astronòmic contracte de Mbappé al PSG
Comparteix
The New York Times publica el brutal nou contracte que el davanter francès va signar la primavera passada
Mbappé i Messi, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Les declaracions que poden fer esclatar una guerra entre Messi i Mbappé
Notícia: Les declaracions que poden fer esclatar una guerra entre Messi i Mbappé
Comparteix
El llegendari exfutbolista anglès Wayne Rooney ha carregat contra l'astre francès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa