Món Esport
Benzema llança una bomba després de la final perduda de França al Mundial

Karim Benzema, jugador del Reial Madrid, ha anunciat aquest dilluns la seva retirada del futbol de seleccions. Per tant, el davanter no tornarà a disputar minuts amb la selecció francesa. Ha estat un missatge que ha arribat en un moment candent, tot just després que les bleus caiguessin derrotats en la tanda de penals de la final del Mundial contra l’Argentina de Leo Messi.

El vigent Pilota d’Or, concretament, ha compartit una imatge d’ell amb la samarreta de la selecció francesa, en el seu compte d’Instagram, i l’ha acompanyat amb el següent text: “He fet els esforços i els errors necessaris per ser on sóc avui, i n’estic orgullós! He escrit la meva història, i la nostra s’acaba”.

Karim Benzema, davanter francès | Europa Press
Karim Benzema, davanter francès | Europa Press

D’aquesta manera, passarà a centrar tots els seus esforços al Reial Madrid, un club en el qual ha fet història. Benzema ha esdevingut el seu segon màxim anotador històric, només per darrere de Cristiano Ronaldo, i ha aixecat, amb els blancs, cinc trofeus de UEFA Champions League. En l’últim va ser el principal artífex, i per això va ser distingit amb el trofeu individual més prestigiós de tots.

La trajectòria de Benzema a la selecció francesa

Amb l’equip nacional, en canvi, Benzema ha tingut un paper relativament discret. És veritat que també hi ha assolit bones xifres, ja que ocupa la cinquena posició en el rànquing de màxims anotadors històrics. Tot i això, ha estat absent en els dos principals èxits de la França contemporània: la Copa del Món a Rússia 2018 i el subcampionat a Qatar 2022.

El motiu de la segona absència és la lesió que el va impedir ser a la llista definitiva de 26 jugadors, però el de la primera és un extraesportiu i flagrant: l’escàndol de l’extorsió amb el seu excompany de selecció, Mathieu Valbuena. A conseqüència d’aquest escàndol, la Federació Francesa de Futbol (FFF) va apartar el jugador a finals de 2015. Fins a aquell moment, havia jugat l’Eurocopa de 2012 i el Mundial de 2014, tornejos dels quals es va acomiadar en els quarts de final contra els equips que van acabar sent campions (Espanya i Alemanya).

Sis anys després d’haver estat apartat, i com a conseqüència de l’espectacular rendiment que ha oferit els últims anys, la federació va aixecar el càstig, i Didier Deschamps va convocar el jugador per a l’Eurocopa de 2021, en la qual els gals van acomiadar-se a la ronda dels vuitens. Després, amb Benzema, van aixecar el títol de la UEFA Nations League.



Més notícies
Karim Benzema, davanter francès | Europa Press
Benzema augmenta la polèmica a la selecció francesa amb una enigmàtica foto
Notícia: Benzema augmenta la polèmica a la selecció francesa amb una enigmàtica foto
Comparteix
La relació entre el davanter francès i Didier Deschamps no és la millor
Karim Benzema, durant l'últim entrenament amb la selecció francesa | Europa Press
Benzema pateix una nova lesió i es perd el Mundial
Notícia: Benzema pateix una nova lesió i es perd el Mundial
Comparteix
El davanter francès s'ha fet un esquinçament a la cuixa esquerra i és baixa
Els jugadors argentins celebren el gol de Messi, qui fa la seva celebració habitual | Europa Press
Messi guanya el Mundial que sempre havia somiat (3-3)
Notícia: Messi guanya el Mundial que sempre havia somiat (3-3)
Comparteix
L'astre de Rosario conserva el tron del futbol i regala la glòria a l'Argentina
Kylian Mbappé, després de perdre la final del Mundial | Europa Press
L’amenaça de Mbappé després de la derrota a la final del Mundial
Notícia: L’amenaça de Mbappé després de la derrota a la final del Mundial
Comparteix
El davanter francès ha presentat candidatura per a la pròxima Copa del Món de 2026

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa