Món Esport
Bomba al Mundial: el Brasil, eliminat en la tanda de penals (1-1)
  • CA

El Brasil ha caigut eliminat de forma històrica al Mundial. Hi arribava com a clar favorit, hi estava practicant un gran joc, però al final ha caigut contra el rival més incòmode de tots. Croàcia els ha superat en la tanda de penals. Tot ha arribat igualat a zero a la pròrroga, una nova per als balcànics, fins que Neymar ha fet una obra d’art per estrenar el marcador. Però a pocs minuts per al final, Petkovic ha igualat i ho ha endut tot a la tanda de penals. Allà, Livakovic i el pal han deixat la canarinha eliminada i Croàcia a les semifinals (1-1)

Després de la festa que la canarinha va viure en els vuitens de final, contra Corea del Sud, amb una golejada per 4-1 que podria haver acabat sent d’escàndol, tocava suar un altre cop. Com ja va passar en la fase de grups, en uns partits contra Suïssa i Sèrbia que no es van definir fins al final. En la primera meitat, com era d’esperar, Neymar i companyia han tingut més perill, amb un joc molt vertical. Però la defensa croata, una de les millors del campionat, no oferia cap espai.

Vinicius ha tingut una possibilitat perillosa, després d’una combinació amb Richarlison, però l’habilidós defensa Josko Gvardiol l’ha taponat. Neymar també estava bé en la creació. Però aigua. A més, a diferència del partit contra els sud-coreans, els europeus tenien més talent. Això s’ha escenificat en un avís: Juranovic ha posat una bona centrada a l’àrea d’Alisson Becker que a punt ha estat de caçar Perisic.

Els sud-americans, doncs, no han pogut estrenar el marcador en el primer acte, i en el segon han sortit enfurismats. I és que en el primer minut després de la represa, Livakovic, heroi en els vuitens de final amb una actuació estel·lar en la tanda de penals contra el Japó, ha evitat un gol en pròpia de Gvardiol. Brasil mossegava, amb la intenció de marcar l’abans possible. En la rèplica, el porter ha evitat el gol de Vinicius, i la defensa un de Neymar. El camp es començava a inclinar, però un croat tornava a esdevenir en heroi.

En aquesta tromba, Tite ha fet en pocs minuts dos canvis en atac: ha retirat el blaugrana Raphinha i el madridista Vinicius per donar entrada a Antony i a Rodrygo Goes. És increïble el repertori que té. Un repertori que l’ha permès agitar més el partit. Afinar més. Els dos ingressats a la gespa han entrat amb energia, i han mantingut el monòleg brasiler en l’àrea contrària. Però Livakovic es creixia. De fet, en poca estona ha aturat dos xuts de Lucas Paquetá.

I així fins a la pròrroga. Croàcia ho tornava a fer: a Rússia 2018 va obtenir el subcampionat a base de pròrrogues, tenint-ne en totes les fases excepte en la final. I evidentment també en va tenir una contra Japó, als vuitens de Qatar 2022. Però al davant hi havia un Brasil majestuós. La inèrcia comentada s’ha traslladat als trenta minuts suplementaris, i també la grandesa de Neymar. El jugador del Paris Saint-Germain, de fet, ha estat l’home decisiu.

Neymar defineix l’eliminatòria amb una obra d’art

Quan s’esgotava el temps de la primera part de la pròrroga, l’exblaugrana ha fet una autèntica obra d’art. Ha agafat la pilota, ha fet unes parets, acabant amb una bona entesa amb Paquetá, per retallar Livakovic i definir com els deus. Ha aparegut aquell jugador que quan es motiva és pràcticament imparable.

En la segona part de la pròrroga, Croàcia ja no tenia res a perdre i per això ha sortit en tromba en direcció a la porteria d’Alisson. Ha tingut més ocasions i més energia. Semblava que tot estava controlat pel Brasil… fins que Croàcia ha empatat! Orsic ha fet una excel·lent jugada per l’esquerra del seu atac, ha posat la pilota enrere i Petkovic ha rematat. La pilota ha tocat en Marquinhos, i Alisson no ha pogut arribar.

Una autèntica bogeria. Tocaven els penals! Tocava el moment Livakovic un altre cop. I és que després que Vlasic convertís el primer penal croat… el porter ha aturat el de Rodrygo! Després, tots els llançadors han fet els deures: ha marcat Majer, Casemiro, Modric, Pedro i Orsic. Tocava Marquinhos, a vida o mort… i l’ha llençat al pal! 4-2, i Croàcia a les semifinals! Història pura! Ho han tornat a fer! Per descomptat, Livakovic mereix una estàtua al bell mig del seu país. Ara esperen rival, entre l’Argentina de Messi o els Països Baixos de Memphis.



Més notícies
Gonçalo Ramos, jugador de Portugal, celebrant un dels seus tres gols contra Suïssa en els vuitens de final del Mundial 2022 | Europa Press
Cristiano ja té substitut a Portugal… i quin substitut! (6-1)
Notícia: Cristiano ja té substitut a Portugal… i quin substitut! (6-1)
Comparteix
Els lusitans eliminen Suïssa als vuitens del Mundial, amb el de Madeira a la banqueta i amb un Gonçalo Ramos estratosfèric
Els jugadors del Marroc celebren la victòria de la tanda de penals del partit de futbol de vuitens de final de la Copa Mundial de la FIFA Qatar 2022 entre el Marroc i Espanya
El Marroc elimina Espanya del Mundial en la tanda de penals (0-0)
Notícia: El Marroc elimina Espanya del Mundial en la tanda de penals (0-0)
Comparteix
Decepció absoluta per al conjunt de Luis Enrique, amb una manca de contundència ofensiva preocupant
Jugadors del Brasil celebren un gol en el partit de vuitens de final del Mundial contra Corea del Sud | Europa Press
El Brasil ‘mata-mata’ Corea del Sud i arriba als quarts ballant (4-1)
Notícia: El Brasil ‘mata-mata’ Corea del Sud i arriba als quarts ballant (4-1)
Comparteix
Els sud-americans, clars candidats a aixecar la Copa del Món, han perdonat una golejada d'escàndol. Vinicius, Neymar, Richarlison i Paquetá han marcat; Raphinha ha brillat
Dominik Livakovic, porter de Croàcia, durant la tanda de penals contra el Japó, al Mundial 2022 | FIFA
Livakovic i Croàcia devoren el sushi mecànic en la tanda de penals (1-1)
Notícia: Livakovic i Croàcia devoren el sushi mecànic en la tanda de penals (1-1)
Comparteix
Els balcànics accedeixen als quarts de final, gràcies a una actuació memorable del porter contra el Japó

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a desembre 09, 2022 | 19:00
    Anònim desembre 09, 2022 | 19:00
    Us sona aquest comentari; “Visca Brasil (Vinicius, Rodrigo, Militao, "Casemiro"), això sí que és una equip! Doc.”???ets taaaan bon analista esportiu com analista polític???
  2. Icona del comentari de: Sel a desembre 10, 2022 | 13:27
    Sel desembre 10, 2022 | 13:27
    A prendre pel cul! Puto Catar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa