Món Esport
El Chelsea pren una dura decisió que afecta Aubameyang

Si hi ha un club que destaca per sobre dels altres en aquest mercat d’hivern, sense cap mena de dubte és el Chelsea. Els londinencs han gastat una xifra indecent per millorar la plantilla: gairebé 350 milions d’euros. El dopatge econòmic de la Premier League és evident, però l’arribada de cares noves ha provocat que Graham Potter, l’entrenador blue, hagi hagut de decidir quins són els futbolistes inscrits per disputar la UEFA Champions League. Doncs bé, el tècnic anglès ha optat per prescindir de Pierre-Emerick Aubameyang. Potter ha preferit inscriure els nous fitxatges en atac: Mykhailo Mudryk i Joao Félix, així com Kai Havertz. Dues de les altres noves incorporacions, Benoit Badiashile i Noni Madueke, tampoc jugaran la Champions aquesta temporada.

Aubameyang no acaba d’encaixar a Stamford Bridge

Aubameyang porta uns mesos complicats a Londres. Ell no volia marxar del Barça, on hi estava a gust. No obstant això, l’arribada de Robert Lewandowski i la necessitat dels culers d’ingressar diners van provocar que acabés fent les maletes. Era un jugador estimat per l’afició i la seva sortida va ser una pena per les dues parts, encara que fos necessària. Al Chelsea, només ha aconseguit marcar tres gols en divuit partits disputats i, des de l’arribada de Graham Potter a la banqueta, el seu protagonisme ha anat minvant. D’altra banda, els nous fitxatges li han complicat encara més la titularitat. A l’inici del mercat d’hivern es va especular amb un possible retorn a Barcelona, però era impossible per la normativa de la FIFA. Caldrà veure com acaba la temporada l’exjugador blaugrana.

Pierre-Emerick Aubameyang, jugador del Chelsea | Europa Press
Pierre-Emerick Aubameyang, jugador del Chelsea | Europa Press

El Chelsea ha fet història

El Chelsea ha batut tots els rècords en un mercat d’hivern. La quantitat de diners gastada demostra que la Premier League és una lliga “dopada” en comparació a l’espanyola. Ara bé, fer tants fitxatges i a un preu tan elevat no t’assegura que aquesta inversió es converteixi en bon rendiment sobre la gespa. Els blues han fet vuit fitxatges aquest hivern: Datro Fofana (12 milions), Andrey Santos (12,5), Joao Félix (cedit, per 11 milions), Malo Gusto (30 milions), Noni Madueke (35 milions), Benoit Badiashile (38 milions), Mykhaylo Mudryk (70 milions) i la cirereta del pastís, Enzo Fernández (120 milions). Serien unes xifres molt altes per un mercat d’estiu, però és que es tracta d’un mercat d’hivern, la qual cosa ho fa encara més increïble. De moment, la gran inversió feta no va ser suficient perquè el Chelsea guanyés a casa contra el Fulham, a la vint-i-dosena jornada de la Premier League.



Més notícies
Xavi Hernández, entrenador del Barça, durant el Trofeu Joan Gamper de l'any 2022 | Europa Press
Carta oberta de Xavi als culers
Notícia: Carta oberta de Xavi als culers
Comparteix
L'entrenador del Barça s'adreça a l'afició en un moment clau de la temporada
Pierre-Emerick Aubameyang, jugador del Chelsea | Europa Press
El calvari que està vivint l’exblaugrana Aubameyang a Anglaterra
Notícia: El calvari que està vivint l’exblaugrana Aubameyang a Anglaterra
Comparteix
El gabonès no s'entén amb el seu entrenador, i ha rebut una crítica molt forta
Aubameyang celebra un gol al Santiago Bernabéu | Europa Press
El Barça anuncia la venda d’Aubameyang al Chelsea
Notícia: El Barça anuncia la venda d’Aubameyang al Chelsea
Comparteix
La venda s'ha tancat per dotze milions d'euros, el traspàs de Marcos Alonso i variables
Julián Araujo, lateral dret de LA Galaxy | @LAGalaxy
El Barça es queda sense el fitxatge esperat per divuit segons
Notícia: El Barça es queda sense el fitxatge esperat per divuit segons
Comparteix
Els blaugranes no van poder incorporar Julián Araujo, lateral dret mexicà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa