Món Esport
El Barça es queda sense el fitxatge esperat per divuit segons

El Futbol Club Barcelona no tenia previst incorporar cap futbolista en aquest mercat d’hivern. La situació econòmica de l’entitat no permet dur a terme grans operacions econòmiques, per la qual cosa ja es va deixar clar que no hi hauria fitxatges. Ara bé, tampoc estava previst que hi hagués sortides i n’hi ha hagut dues (tres si comptem la retirada de Gerard Piqué). La sortida de Memphis Depay no ha provocat moviments, però sí la d’Héctor Bellerín. El traspàs del lateral català a l’Sporting de Portugal ha deixat una vacant a la banda dreta, una de les posicions que més preocupa a la secretaria tècnica del Barça. És per això que, l’últim dia de mercat, es va arribar a un acord amb Los Angeles Galaxy per al traspàs de Julián Araujo, lateral dret mexicà. Segons sembla, per culpa d’un error informàtic els papers no van arribar a temps per inscriure el jugador, amb un retard de divuit segons. La FIFA ha decidit no acceptar la inscripció i, per tant, Araujo es quedarà als Estats Units com a mínim, fins al juny.

L’adeu de Bellerín ha precipitat els fets

La sortida de Bellerín pocs dies abans del tancament del mercat ha precipitat les coses. Com s’havia repetit i explicat a El Món, el Barça no tenia intenció de fer cap fitxatge aquest hivern. La delicada situació econòmica i el bon rendiment de la plantilla són arguments de prou pes per no fer inversions així com així. Ara bé, el traspàs de l’ex de l’Arsenal a l’Sporting de Portugal ha provocat que la direcció esportiva busqués un lateral dret. L’escollit era Julián Araujo, jove defensa mexicà de Los Angeles Galaxy. El futbolista va ser format a la Barça Academy d’Arizona, des d’on va sortir per firmar pels Galaxy. Finalment, però, per un error informàtic -segons detalla Mateu Alemany-, els papers no van arribar a temps i el fitxatge es va frustrar. Araujo haurà d’esperar a l’estiu per vestir de blaugrana, perquè la FIFA no ha autoritzat la incorporació, encara que el retard sigui de només divuit segons.

Héctor Bellerín, exjugador del Barça | Europa Press
Héctor Bellerín, exjugador del Barça | Europa Press

Hi ha hagut altres casos similiars

Mai es pot donar un mercat de traspassos per tancat fins al darrer segon de l’últim dia. El cas d’Araujo només és un més dels fitxatges frustrats a darrera hora per “errors” o problemes inesperats. Sense anar més lluny, en aquest mateix mercat, Hakim Ziyech tenia un acord tancat per jugar al Paris Saint-Germain, però sembla que el Chelsea ha endarrerit l’operació expressament perquè no es dugués a terme. Un dels casos més famosos és el de David de Gea, que no va acabar fitxant pel Reial Madrid per culpa d’un fax que no va arribar a temps.



Més notícies
Alexia Putellas, jugadora del Barça, al Camp Nou | Europa Press
El vídeo d’Alexia que tothom volia veure
Notícia: El vídeo d’Alexia que tothom volia veure
Comparteix
El Barça ha compartit una imatge seva en un entrenament que dona molta esperança de cara a la seva recuperació
Xavi Hernández, entrenador del Barça, durant el Trofeu Joan Gamper de l'any 2022 | Europa Press
Carta oberta de Xavi als culers
Notícia: Carta oberta de Xavi als culers
Comparteix
L'entrenador del Barça s'adreça a l'afició en un moment clau de la temporada
Josko Gvardiol i Leo Messi, durant l'Argentina-Croàcia del Mundial de 2022 | Europa Press
Un estudi científic sobre Messi ensenya per què és el millor de la història
Notícia: Un estudi científic sobre Messi ensenya per què és el millor de la història
Comparteix
El magnífic i recordat regat que va fer al croat Gvardiol en el Mundial és l'exemple de tot plegat
Gavi i Fede Valverde, durant el Reial Madrid-Barça de la final de la Supercopa | FC Barcelona
LaLiga matisa el seu misteriós anunci sobre el clàssic a Mèxic
Notícia: LaLiga matisa el seu misteriós anunci sobre el clàssic a Mèxic
Comparteix
Molta gent ha cregut que el campionat duria el partit que s'ha de disputar en el Camp Nou al país americà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa