Món Esport
La tecnologia podria deixar Messi sense Mundial

La gran sorpresa de la tercera jornada del Mundial de Qatar va ser la derrota totalment inesperada de la selecció argentina contra l’Aràbia Saudita. L’equip capitanejat per Leo Messi, que partia com a favorit en aquesta Copa del Món, va veure com el conjunt més humil del seu grup el superava després de completar una gran segona meitat. Ara bé, el primer temps va ser de domini absolut dels argentins. L’àrbitre va arribar a anul·lar fins a tres gols als sud-americans per fora de joc. Alguns d’ells van ser molt clars, però d’altres van ser molt polèmics. Els argentins en van protestar de manera molt efusiva un que va acabar amb gol de Lautaro Martínez que hauria suposat el 2-0. En aquest Mundial s’està aplicant una tecnologia molt innovadora que detecta els fores de joc de manera automàtica, així que la revisió del VAR no va admetre cap mena de discussió en primera instància.

L'acció del gol anul·lat a Lautaro Martínez | Europa Press
L’acció del gol anul·lat a Lautaro Martínez | Europa Press

El VAR hauria comès un error molt greu a l’Argentina-Aràbia Saudita

Tanmateix, una investigació d’Archivo VAR, un portal que s’ocupa de revisar si el sistema de videoarbitratge pren les decisions correctes, ha assegurat en les hores posteriors al final del partit que hi va haver un error garrafal en aquesta ocasió i ho demostra amb imatges. Segons Archivo VAR, el sistema automàtic de detecció de fores de joc es va equivocar i no va traçar la línia de la posició antireglamentària des del jugador que ho havia de fer. En les imatges compartides per aquest portal, es pot veure clarament com hi ha un jugador que habilita Lautaro Martínez a la part inferior del camp, mentre que el VAR va declarar el fora de joc pel futbolista que es trobava al costat del davanter argentí. L’error sembla clar.

Aquest més que possible error tecnològic podria deixar l’Argentina de Leo Messi sense Mundial. Sense cap mena de dubte, un segon gol a la primera meitat hauria deixat l’Aràbia Saudita gairebé noquejada i ja no hi hauria hagut opcions per a la remuntada a la segona part. Afortunadament per als interessos dels sud-americans, Polònia i Mèxic van empatar l’altre partit del grup, així que només hi ha un punt de diferència entre els argentins i els dos rivals més poderosos de la lligueta. En qualsevol cas, estan gairebé obligats a guanyar-los si volen passar als vuitens de final, una situació que ningú no s’hauria pogut imaginar en aquests moments tan prematurs del Mundial.



Més notícies
Leo Messi, durant el partit contra l'Aràbia Saudita | @Argentina
Sorpresa absoluta i decepció total de l’Argentina de Messi al Mundial (1-2)
Notícia: Sorpresa absoluta i decepció total de l’Argentina de Messi al Mundial (1-2)
Comparteix
L'Aràbia Saudita ha derrotat una de les seleccions favorites en un partit que passarà a la història de les Copes del Món
Leo Messi, jugador de l'Argentina | Europa Press
Messi dona la cara i explica per què Argentina ha perdut
Notícia: Messi dona la cara i explica per què Argentina ha perdut
Comparteix
Els sud-americans han tingut contra l'Aràbia Saudita un debut desastrós de Copa del Món
Robert Lewandowski, jugador de Polònia | Europa Press
Lewandowski comença el Mundial de la pitjor manera possible
Notícia: Lewandowski comença el Mundial de la pitjor manera possible
Comparteix
El davanter del Barça ha fallat un penal en l'empat a zero de Polònia i Mèxic
Leo Messi, jugador de la selecció argentina | Europa Press
Messi admet que probablement aquest serà el seu últim Mundial
Notícia: Messi admet que probablement aquest serà el seu últim Mundial
Comparteix
L'argentí ha concedit una roda de premsa a Qatar, en la qual ha parlat de la Copa del Món i del seu estat físic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa