Món Esport
Rússia fa una petició surrealista a la UEFA

La Federació Russa de Futbol (RFS) ha demanat a la Unió de Federacions Europees de Futbol (UEFA) organitzar l’Eurocopa de 2028 o la de 2032. Aquesta ha estat la gran sorpresa que ha rebut la UEFA poques hores abans de tancar les sol·licituds de candidatures per als pròxims tornejos europeus de seleccions. La invasió russa a Ucraïna ha tingut com a conseqüència en el món del futbol la prohibició de competir als equips russos, tant clubs com seleccions, però la RFS com a tal no havia estat vetada, així que ha pogut introduir aquesta petició sense problemes.

Un problema per a la UEFA, però també per al Regne Unit, la República d’Irlanda i Turquia

De fet, fins a la data límit d’aquest dimecres 23 de març només s’havia presentat una sol·licitud per a cadascuna de les dues Eurocopes. Per a la de 2028 existia una candidatura unitària entre el Regne Unit i la República d’Irlanda, la qual es postulava clarament com a seu d’aquesta competició. Tanmateix, ara s’allarguen els tràmits i s’obre un concurs, el resultat del qual es coneixerà el setembre de 2023. D’altra banda, Turquia era, fins al moment, l’únic país que s’havia ofert a acollir l’Eurocopa de 2028, així que els otomans tindran a partir d’ara una competència, que serà la ja esmentada dels russos.

La UEFA mantindrà reunions extraordinàries per estudiar el cas

Es desconeix si la RFS vol organitzar realment aquestes dues Eurocopes o si es tracta només d’una mesura de provocació o d’una estratègia per entorpir el funcionament de la UEFA. L’organisme que regula el futbol europeu ja ha comunicat que mantindrà reunions extraordinàries per estudiar aquest cas amb detall i veure si pren alguna mesura per canviar els estatuts o la normativa i acabar vetant la RFS. El cert és que la UEFA ha actuat amb contundència contra Rússia des de la invasió a Ucraïna, així que el més probable és que hi hagi una resposta severa, com quan es va prohibir a Sant Petersburg acollir la pròxima final de la Champions League, la qual s’ha traslladat a París.



Més notícies
El trofeu de la Champions, durant el sorteig | UEFA Champions League
Rival difícil per al Madrid a la Champions, sempre que la guerra ho permeti
Notícia: Rival difícil per al Madrid a la Champions, sempre que la guerra ho permeti
Comparteix
Els blancs s'han creuat amb el Chelsea londinenc, sancionat per la relació de Roman Abramóvitx amb Vladimir Putin
Vladímir Putin, president de Rússia | Europa Press
Wimbledon vetarà possibles tenistes russos i bielorussos favorables a Putin
Notícia: Wimbledon vetarà possibles tenistes russos i bielorussos favorables a Putin
Comparteix
El govern britànic s'assegurarà que Medvédev i companyia no són partidaris del govern del seu país

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa