Món Esport
Suspenen el president de la Federació Francesa després del cas amb Zidane

Noël Le Graët, president de la Federació Francesa de Futbol (FFF), ha estat apartat del seu càrrec, tot just després de la greu polèmica que ha protagonitzat amb la llegenda del futbol del país veí Zinedine Zidane. En la pàgina web de l’organisme, s’ha comunicat que aquesta decisió s’ha pres de forma mútua entre Le Graët i el comitè executiu de la FFF, tot justificant-la amb l’escàndol protagonitzat pel mateix president, acusat d’haver assetjat sexualment dones vinculades amb la federació.

Concretament, en el comunicat, la FFF ha explicat que Le Graët, “en acord amb el Comitè Executiu de la FFF reunit avui a París, ha optat per retirar-se de les seves funcions com a president de la Federació fins a la comunicació definitiva de l’auditoria realitzada pel Ministeri d’Esports, i a l’espera de la seva anàlisi per al Comitè de la FFF”. Aquesta auditoria és, concretament, la que ha encarregat la ministra d’Esports del país, Amélie Oudéa-Castéra, sobre la governança de Le Graët i, concretament, sobre les acusacions d’assetjament sexual de diverses dones. Es farà pública a finals del mes de gener.

“El Comitè de la FFF també ha decidit acomiadar Florence Hardouin, directora general de la FFF, com a mesura cautelar. A partir d’avui, Philippe Diallo, vicepresident adjunt de la FFF, actuarà com a gerent interí d’aquestes dues funcions. Finalment, el Comitè de la FFF, informat dels termes de la pròrroga del contracte de Didier Deschamps al capdavant de l’equip francès fins al 2026, l’ha validat per unanimitat”, ha conclòs la FFF.

La polèmica de Le Graët amb Zidane

Le Graët va muntar-ne una de grossa fa uns dies. En una entrevista a Radio Monte-Carlo (RMC), i preguntat pel possible fitxatge de Zidane per la selecció brasilera, quan sonava per substituir el ja renovat seleccionador francès Didier Deschamps, va dir el següent: “M’importa un bledo, que se’n vagi on vulgui! Pot anar on vulgui, a un club…”.

A continuació, preguntar per si l’exentrenador del Reial Madrid es va intentar posar en contacte amb ell, ho va negar amb una contundència inesperada: “Per descomptat que no, ni tan sols li hauria agafat el telèfon. Per dir-li que es busqui un altre club? Fes un programa especial perquè trobi un club o una selecció”.

Zinedine Zidane, entrenador | Europa Press
Zinedine Zidane, entrenador | Europa Press

Tot això va generar moltes reaccions de figures importants del futbol i de l’esport francès, com ara Kylian Mbappé, en defensa de Zidane, que és, probablement, el millor futbolista de la història de França, i que va ser l’artífex del primer Mundial guanyat, l’any 1998 al mateix país mediterrani.

Le Graët, que és el president des de 2011, no ha estat oficialment acomiadat com a president, però la suspensió és el principi del seu final. A banda de l’escàndol dels assetjaments sexuals i de la polèmica amb Zidane, també se’l culpa d’haver renovat Deschamps de forma unilateral, sense haver-ho consultat amb ningú.



Més notícies
Zinedine Zidane, exentrenador del Reial Madrid i llegenda de França | Europa Press
Zidane rep una punyalada per l’esquena i tothom surt en la seva defensa
Notícia: Zidane rep una punyalada per l’esquena i tothom surt en la seva defensa
Comparteix
Noël Le Graët, president de la Federació Francesa de Futbol, ha faltat el respecte a Zidane públicament
Szimon Marciniak, advertint a Rodrigo De Paul | Europa Press
L’àrbitre de la final del Mundial desacredita les crítiques de França
Notícia: L’àrbitre de la final del Mundial desacredita les crítiques de França
Comparteix
Szimon Marciniak mostra una captura de pantalla del gol dels francesos per rebatre els seus arguments
Emmanuel Macron, president de la República Francesa, consola Kylian Mbappé després de perdre la final del Mundial | Europa Press
Gran mobilització a França per exigir que es repeteixi la final del Mundial
Notícia: Gran mobilització a França per exigir que es repeteixi la final del Mundial
Comparteix
Els aficionats 'bleus' asseguren que l'arbitratge va perjudicar-los amb dues decisions a la primera meitat
Kylian Mbappé i Didier Deschamps, jugador i entrenador de França, durant el Mundial 2022 | Europa Press
La brutal estripada de Mbappé i de Deschamps durant el descans de la final
Notícia: La brutal estripada de Mbappé i de Deschamps durant el descans de la final
Comparteix
L'estrella i el seleccionador de França van intentar canviar la dinàmica dels seus jugadors contra l'Argentina

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Santi a gener 12, 2023 | 13:40
    Santi gener 12, 2023 | 13:40
    ALLEZ A LA MERDE !!! UN ALTRE XULAPA DE "SILLÓ" QUE ES PENSAVA SER EL REI DEL MÓN !!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa