La brutal estripada de Mbappé i de Deschamps durant el descans de la final

Les finals dels Mundials sempre són una batalla a vida o mort, que acaben donant dos resultats completament oposats. Dues cares de la moneda. La d’una alegria desfermada i la d’una ràbia o tristesa proporcionals. I en el partit definitiu de Qatar 2022 va passar això. Ja és coneguda per tothom la rauxa amb la qual la selecció i el poble de l’Argentina estan vivint la consecució de la seva tercera estrella. En canvi, d’altra banda, ha transcendit un vídeo que deixa clar el sentiment del conjunt subcampió.

Kylian Mbappé i Leo Messi, durant la final del Mundial | Europa Press

Concretament, ha transcendit un vídeo que té com a escenari el vestidor de la selecció francesa, i com a moment el descans del partit. En aquell moment, el marcador dictava un 2-0 favorable per a l’equip de Leo Messi. Això, però, no era el pitjor per al de Kylian Mbappé. Les sensacions eren horribles. No havien ensumat la pilota, havien estat completament dominats, havien comès errors i no havien rematat en cap moment. Per aquest motiu, el seleccionador, Didier Deschamps, va fer un doble canvi al minut 40, i a continuació, en el descans, va fer, juntament amb la seva estrella, Mbappé, un discurs commovedor per intentar canviar la dinàmica.

En primer lloc, va prendre la paraula Mbappé, tot adreçant-se als seus companys: “És una final del món! És un partit únic en la vida. I no es pot fer pitjor! No podem jugar pitjor del que hem jugat fins ara. Ara anirem a la gespa, ens deixem de ximpleries, juguem amb intensitat i fem les coses de manera diferent. És la final d’una Copa del Món! El que hem fet, ja està fet. Ens han fet dos gols, i tenen dos gols d’avantatge. Podem remuntar! Això només passa cada quatre anys”.

Mentrestant, en la imatge, s’aprecia un Deschamps pensatiu, que minuts després pren la paraula: “Us ho diré sense enfadar-me. Sabeu quina és la diferència [entre els dos equips]? Que ells estan jugant una puta final del Mundial, i nosaltres no!“.

França va reviure en el partit gràcies a una actuació magnífica de Mbappé

Al final, aquests discursos van tenir efecte a mitges. França va sortir a jugar en la segona meitat amb una mica més d’intensitat. Però no la suficient com per capgirar el marcador. De fet, l’únic que va brillar de debò va ser un dels autors dels discursos: Mbappé. El davanter del Paris Saint-Germain va convertir un doblet en un tancar i obrir d’ulls, que va dur el matx a la pròrroga.

Allà, va tornar a empatar el partit després d’un nou gol de Leo Messi. Els seus companys, doncs, no van poder contrarrestar el gran nivell de l’albiceleste. Els revulsius Kolo Muani i Marcus Thuram ho van fer millor que els jugadors als que havien substituït, Ousmane Dembélé i Olivier Giroud, però això no va ser suficient. En defensa, només el canvi de l’espectacular Ángel di María va minvar les jugades del combinat de Lionel Scaloni.

Els jugadors argentins celebren el gol de Messi, qui fa la seva celebració habitual | Europa Press
Messi guanya el Mundial que sempre havia somiat (3-3)
Notícia: Messi guanya el Mundial que sempre havia somiat (3-3)